Speltips: ORL Magic @ ATL Hawks - Den perfekta stormen

Cleveland Cavaliers v Orlando Magic

Orlando Magic

Magic kommer in till den här säsongen med högt huvud efter att man tog sig till slutspelet förra säsongen. Man vill fortsätta vidare på det spåret och man vill fortsätta vidare i det spåret som man gjorde mot Atlanta Hawks där man vann 3 av 4 matcher i säsongsserien förra året. Magic med coach Steve Clifford har skapat ett försvarsspel man inte hade förut. Clifford har gjort Magic till ett fokuserat lag på försvarssidan och det kommer man försöka fortsätta att vara även i natt. Man mötte Cavs i senaste matchen där man höll laget till 37% från golvet medans man själva hade det lite trögt också men man höll undan och vann med 9.

Magic mot Hawks är den perfeka stormen för Magic. Allt som Hawks är dåliga på är Magic bra på, offensivt kan man utnyttja paint med Vucevic samt Mo Bamba och Aaron Gordon där man bör vinna sin matchup ganska konfortabelt. Markelle Fultz, första draft val för ett par år sen, såg spelsugen ut mot Cavs och gjorde ett bra intryck från första början med en monster dunk rakt i gapet på försvaret. Fultz kommer gå upp mot Young som är en av ligan allra sämsta försvarare, Fultz kommer förhoppningsvis kunna utnyttja detta till fullo. Andra spelare som bör kunna göra avtryck är Evan Fournier och Terrance Ross då båda två också har bra matchups som man kan utnyttja.

Magic som sagt har lagt fokus på defensiven och den kommer vinna de tajta matcherna. Laget har ett par långa försvarare i Mo Bamba och Jonathan Isaac som gör det lättare för sina medspelare att känna sig trygga i försvaret. Magic har ett bra lagförsvar, spelarna snackar mycket med varandra och man hjälper varandra i rotationerna på ett bra sätt. Detta kommer ge dem ännu en fördel i nattens matchup.

Atlanta Hawks

Hawks har 1 vinst under bältet i år, man tog vara på Pistons b2b senast och vann med 7, Trae Young visade vad han gick för och stod för 37 poäng. Hawks är ett spännande lag och man är hoppfulla inför framtiden, den här säsongen som förra säsongen kommer vara upp och ned. Laget är bra framåt men bakåt är man ett hål överallt. Young kan inte guarda ens en stolpe som stod framför honom och man saknar en shot blocker och en stor stark returtagare som kan buffla under korgen i fysiska matcher. John Collins är ett bra alternativ men han fortfarande ung och har inte riktigt lärt sig tajmingen i försvaret ännu. Det finns många svagheter i Hawks som lag lite för enkelt kan utnyttja då man är ett run and gun lag som tyvärr inte lägger mycket tid på att försvara sig och då kommer man inte vinna. Anfall är bästa försvar säger man men när det andra laget har ett minst lika bra anfall så måste försvaret sticka ut på ett positivt sätt för basket handlar om stops and runs och om man inte kan få till stops kan man inte heller gå på en run. Ett bra exempel är Magic förra året som snittade 124 poäng på 4 matcher mot detta lag, det kommer man inte långt med.

Hawks har flera unga spelare som är spännande att få följa, inte minst Young och Collins. Båda två kommer vara i fokus på scoutrapporten hos Magic och det kommer bli spännande om Magic kan hålla Young under 25 poäng. Hawks kommer att få det tufft mot ett disciplinerat Orlando som vill fightas om 8:e seed medans ATL inte riktigt är där än.

Slutsats/speltips

Magic är ett bättre lag på försvarssidan än Hawks det vet vi men man har mer spets framåt också och Nikola Vucevic kommer vara i fokus framåt för Orlando, kommer han att vinna sin matchup? Ja, det tror jag. Alex Len är en bra pick and roll gubbe men inte något mer riktigt. Det kommer bli mycket post ups för Vuc och vi får hoppas han kan utnyttja en bra matchup. Fultz mot Young är en annan matchup Magic måste ta vara på, involvera Young i pick and rolls, switches ja allt möjligt. Han kommer inte kunna hålla sig framför någon under hela matchen.

Magic borde vara en större favorit enligt mig. Hawks är kul att titta på då man run and gun hela matchen lång men det håller inte i längden, precis som med Sacramento Kings förra året som har samma spelstil.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.