Speltips: Snakebite i form!

Dart Board

Long time no see, ett uttryck som sällan passat bättre än nu. Jag har varit under isen med att uppdatera här, men nu är det dags att öka takten med inlägg och spel igen! Hösten är min favorit årstid dartmässigt. Spelarna börjar sakta men säkert växla upp för att i mitten av december nå sin formtopp när väldsmästerskapen tar vid i London!

Champions League Of Darts

Den låter nog lite sexigare än den är, där här här turneringen. Den är väldigt ny på kalendern och den väger nog minst för alla spelarna av dom majors som finns. Men med det sagt kommer alla deltagande spelare garanterat göra allt för att vinna den.

De sju högst rankade spelarna i världen kvalificerar sig för denna tävling, och även den som är regerande mästare är kvalificerad. Just detta år är Gary Anderson regerande mästare, han är även rankad inom topp sju i världen, vilket gör att i år är världens åtta bästa spelare kvalificerade för denna turnering.

Champions League of Darts är den första turneringen som sänds på BBC. En turnering som i princip skapades för att öka intresset för sporten.

Turneringen spelas i gruppspelformat. Två grupper av fyra spelas, där de två bästa spelarna i var grupp går vidare till semifinal. Därefter koras vinnaren i finalen. Ett roligt format då man får se alla spelare spela minst tre matcher!

Daryl Gurney:

Nordirländaren gnetar på. Två titlar har han hunnit med att vinna i år. I Mars vann han en turnering på EuropaTouren och så sent som i September vann han en Pro Tour tävling. Däremellan har det varit en del kvarts och semifinaler för Gurney. Ett godkänt år men inte så mycket mer av en spelare rankad sexa i världen.

Den senaste tiden har han inte varit särskilt het på gröten den gode Gurney. Ingen lycka alls de senaste fyra ProTour tävlingarna, och i en av dom viktigaste tävlingarna på året kom han inte alls upp i nivå, då Danny Noppert eliminerade honom ur World Grand Prix med 2-0 i set. En tävling han tidigare vunnit och var sugen på att erövra återigen.

Gurneys spel bygger mycket på hans 180s. Där är han en av världens bästa. Om han dock inte hittar sin första pil, utan istället drar den lågt, är han en spelare lätt att straffa. Senaste månaden har han inte kastat särskilt många 180s och det måste det bli en ändring på om han ska ha en chans i helgen.

Peter Wright:

Här snackar vi skrämmande form. Peter Wright lyckades i veckan slå ett världsrekord. I en av veckans ProTour tävlingar. Han kastade det högsta averaget som någonsin kastats. 123,5 lyder rekordet. Det betyder alltså att i genomsnitt i matchen så för varje tre pilar han kastade så var hans poäng 123,5. Ställ er vid en tavla och försök kasta över 120 EN gång så ska ni se hur sjukt det är.

Han kommer in i dom här stimmen ibland Peter Wright och då är han så obehagligt svår att vinna över så det är löjligt. Bara han håller fast vid pilarna han spelade med i veckan så tror jag formen håller i sig och att han blir väldigt svår att slå i helgen. Varför säger jag så om pilarna då? Jo han har en förmåga att alltid vilja mixtra med pilarna för att hitta den perfekta pilen. Det slår ofta fel och han står med ett par pilar som han in kan träffa en vägg med.

Han har fem titlar i år Peter Wright, och mängder med finaler och semifinaler bakom det. Jag gillar verkligen det jag ser av Peter Wright i år. Han är en spelare jag gillar att backa, och framförallt när han är i denna form. Man vet att man får en stadig prestation medans hans motståndare Gurney oftare har en ”offday” där han inte går att känna igen eller kan tappa huvudet en bit in i matchen.

Tycker Peter Wright ska vara större favorit här än vad han är och vi tar spel på honom samtidigt som vi hoppas att han inte gör något dumt och byter pilar till helgen.

Match: Daryl Gurney-Peter Wright

Tid: 13,15

Spel: Peter Wright -1,5 Legs

Odds: 2,00

Bookie: Bethard

Följ @Mrxet på twitter för fler spel under turneringen, om inte annat håll koll på spelboken.

//@MrXet

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt