Speltips: Dags att lyckas på tv för White!

Då och då kommer det ögonblick inom idrottsvärlden som gör att man släpper allt man har och bara fastnar med blicken djupt in i tvn. Man sitter på nålar och spärrar ut allt annat i världen för tillfället. Just ett sådant blick fick jag uppleva igår när Glen Durrant ställdes mot Michael van Gerwen. Van Gerwen öppnade precis som han gjort den senaste tiden, trögt. Sedan krigade han in sig i matchen och med en checkout på 134 tog han sig tillbaka till 8-8 och det kändes som han skulle ta över matchen.

Matchen tog sig hela vägen till ett tiebreak där båda spelarna blev ruskigt tighta och inte hittade något flow alls. Durrant lyckades till slut hittade den vinnande dubbeln och avancera till kvartsfinal. Durrant var i tårar när matchen var färdigspelad. Det säger en del om hur mycket den där matchen betydde för honom trots att det bara var en åttondelsfinal.

Kvällen ikväll bjuder på fyra nya matcher där fyra nya kvartsfinalister ska tas fram. Efter att sett dramatiken från alla fyra gårdagens matcher så kan man inte bärga sig inför ikväll. Skrällarna avlöser varandra och vem vet vad vi får se ikväll?

Stephen Bunting:

The Bullet tog på sin sjätte match i Blackpool sin andra seger och det minst sagt en nagelbitare. Han överkom Gerwyn Price i ett avgörande leg 13-12. Price hade pilarna i det avgörande leget och startade med en 180. Bunting visade enorm styrka och kom tillbaka och vann med en checkout av 79.

Ingen favorit det här annars för Bunting. Två vinster på sex försök är inget att jubla över. Värmen i hallen ser jag som en stor förklaring. Han är en av de stora grabbarna som svettas mycket och verkligen blir straffade i dessa varma hallar.

Inget bra år för Stephen Bunting alls. Han har en final på Protouren och en final på Europatouren vilket räddat upp det något. Men man förväntar sig mer från ”The Bullet”. Problemet är dock att han som många andra snabba spelare är hit or miss från dag till dag. På sin dag kan han hota de bästa, men det dagarna kommer sällan, och sällan över långa format.

Ian White:

Jag skulle vilja påstå att Ian White är årets spelare i år. Fyra finaler i rad på Europatouren säger det mesta om Ian Whites jämnhet i år. Det ska sägas att han vann två av dom finalerna och förlorade de resterande två mot Van Gerwen. Förutom det så går han djupt i så gott som varenda turnering, han jämnhet är löjligt bra.

Anledningen till att Ian White är en så pass jämn spelare är hans kaströrelse. Det är en av dom bästa om inte den bästa på hela touren. Han arm går spikrakt och nästan ingenting kan gå fel. Han höjer inte farten, han sänker inte farten och han snatchar inte en pil som te.x. Chisnall gör.

Enda anledningen till att Ian White inte fått sitt erkännande som en riktigt toppspelare än är för att han inte har lyckats på tv än. Han har en förmåga att inte få fram sitt spel så fort han spelar en tvsänd turnering. Nu tror jag det är över med det. 10-0 över Joe Cullen i första omgången och exakt samma stadighet i spelet som på Europatouren. Denna stadighet gör honom livsfarlig i denna turneringen där formatet blir längre och matcherna blir längre.

Speltips:

Ian White är favorit här, och med all rätta. Han har haft en såväl högre som stabilare nivå en Bunting i år. Just stabiliteten blir nyckeln i kvällens batalj när vi spelar bäst av 21 legs.

White har ett average som är fem poäng högre än Bunting under året och jag tror vi kommer få se något liknande ikväll. Bunting lär vara väldigt stark i sitt dubbelträffande om han ska kunna hota White i det långa loppet. Hans 33% i år kommer inte räck till seger idag och han måste öka den till 45% för att hänga med stabila White.

Linan på White är i min värld ett leg för låg med tanke på det långa formatet och med tanke på att det är en skarpskytt mot en hit or miss. Tar White utan att blinka.

Spel: Ian White -2,5 Legs till 2,00 hos bet365.

//@MrXet

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.