Vi fick äntligen med oss ett spel och det var på ett väldigt tongivande sätt som den matchen gick in. Det var inga som helst problem för Crawford/Riffice inatt när man vann med hela 6-0 6-1 mot Emhardt/Hamilton. Jag tyckte absolut att man är mycket bättre men trodde aldrig man skulle vara så här omutbara i returspelet. Alltid kul när det går vägen och jag hoppas vi kan fortsätta bygga på detta under veckans gång.

Altmaier/Grills - Paroulek/Styler (1) @ 2.10

Turnering: ITF M15 Kaltenkirchen

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 17:30

Överskattas tydligt

Vi beger oss vidare idag till Tyskland istället där det väntas en match i Kaltenkirchen mellan två rätt intressanta par. Jag tycker att det är egentligen en mer tydlig favorit i denna match än vad oddset säger, vi kan väl nästan helt säga att jag inte håller med alls i värderingen och tycker man faktiskt bör vända på oddsen här. Anledningarna är många men framförallt så tycker jag att Paroulek/Styler överskattas rätt tydligt.

Man var väldigt starka för någon vecka sedan ihop när man tog en titel på den här nivån, men det är i stort sett det man verkar gå på och missar helhetsbilden kring denna match. Paroulek tycker jag har tappat en del på sistone, inte alls lyckats något vidare i singeln efter att ha varit riktigt bra för något år sedan. Jag har följt rätt många av hans matcher och det har varit ett tydligt tecken på att han är för ojämn i matcherna allt för ofta och det tycker jag bevisas när han också inte tagit sig längre än kvartsfinal i år. Paroulek har faktiskt ett par titlar i dubbeln, men dessa är väldigt utspridda om vi tittar till åren och det är annars rätt ofta i turneringar som han inte tar sig något längre in på veckan. I min mening är inte riktigt Paroulek en stark dubbelspelare, utan har oftast gynnats av att han är väldigt skicklig från baslinjen.

Styler däremot tycker jag är lite bättre än Paroulek och framför allt mer anpassad till dubbelspelet. Än så länge har det inte varit så många turneringar i dubbeln för Styler, men jag tycker han harvisat en del kapacitet i några turneringar och det är en rätt så ung och lovande spelare fortfarande. Rankad som än av de bättre juniorspelarna senaste året och lär säkert göra gott på college som blir hans nästa äventyr.

Fördelen för detta par är att man är i god form med tanke på titeln under junis första vecka tillsammans, men annars så tycker jag inte det är mycket mer som talar för dom just i denna match, då paret vi ska backa tycker jag är snäppet vassare.

Grundnivån hög

För det är en grundnivå som är hög för både Altmaier och Grills. Två namn som är välkända på denna tour och där vi har Altmaier som var på väg mot Challenger spel på kontinuerlig nivå men haft stora skadebekymmer, och så även Grills som senaste året varit i toppen av futurestouren.

Det är lite roligt att man är förstaseedade denna vecka ihop men ändå står som underdogs, jag kan inte tänka mig att det händer ofta i en första omgång av turneringar, men kanske också visar på mångsidigheten under denna vecka. I alla fall, Altmaier är som sagt på väg tillbaka efter en del skadebekymmer, det är en spelare som i singeln nådde nästan innanför 200 och i dubbeln närmare 300. Har inte spelat så många turneringar detta år i dubbeln än men historiskt sett en väldigt stark spelare på denna nivå då han är väldigt all-round och har en riktigt bra serve. Kvarstfinal på Challengern har det blivit i år som bäst där han åkte ut mot Grand Slam-mästarna Krawietz/Mies i en jämn match. Annars är det fem titlar och en del finaler ytterligare för Altmaier än så länge i dubbeln.

Grills är den som är högst rankad i dubbeln av dessa fyra och har i år spelat en hel del turneringar även på Challengern. Bland annat med två kvartsfinaler från Nanchang och Shymkent för bara några veckor sedan. Annars har det blivit en titel på futuresnivå och historiskt en spelare som kanske mest fått poängen av spel på Challenger i dubbeln snarare än futuren. Däremot tar det inte så mycket ifrån honom, utan Grills är en mycket kapabel spelare även på denna nivå men en liten svaghet möjligen gentemot dom andra då han utnyttjar sitt spel bäst på snabbare underlag.

Det är ändå inte mycket som jag tycker talar för att Altmaier/Grills inte ska vara favoriter idag, i stort sett bara att Paroulek/Styler har en fin form och är mer samspelta tillsammans. Annars sett till kvaliteten på spelarna så tycker jag både Altamier och Grills är mycket bättre i singeln och i dubbeln. Lite liknande upplägg på förhand som vi hade under nattens spel med Crawford/Riffice, men som sagt, jag tycker det mest korrekta här är att ha Altmaier/Grills som favoriter och ett odds kring 1.66.

Alla rekar
Grills, J / Altmaier, D
Grills, J / Altmaier, D - Styler, O / Paroulek, T
5.00 u
5.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Sebastian "Cirseb" Sebastian "Cirseb"