Speltips: Tennis: Kwon/Ramanathan - Evans/Glasspool

Dags att kicka igång juni månad som absolut är en av favoriterna på året. Framför allt är det gräset som gör det till anledningen varför man blir lite extra taggad, men också såklart för att det börjar med Franska Öppnan-avslutningen och slutar med Wimbledon i fullt fokus. Det blir helt enkelt väldigt svårt att klaga då och vi ska såklart fokusera på gräset när vi ändå har det här för en månad framöver.

Kwon/Ramanathan - Evans/Glasspool (2) @ 2.00

Turnering: Challenger Surbiton

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 16:30

Fel favorit

Nu ställer vädret till det lite som alltid i England denna årstid och denna match skulle egentligen spelas idag men har nu flyttats fram till idag. Jag tycker det fortfarande är värt en position så därför kliver vi också på denna match redan nu.

Kan nästan direkt gå på och säga att jag tycker det här är helt fel favorit. Även om vi så tvingas till hardcourt så gynnas fortfarande britterna snäppet mer av underlaget än Kwon/Ramanathan. Framför allt om vi också fortsätter matchen på gräs som planerat.

Men visst, det är inga direkt dåliga spelare varken Kwon eller Ramanathan men det är också ett par som oftast spelar singeln och lite då och då spelar dubbeln. Kwon spelade exempelvis knappt en turnering i dubbeln under 2018 och var rätt sparsam även tidigare men gjorde bra ifrån sig då. Ramanathan är bra i dubbeln men spelar inte heller jätteofta och gör det mest med olika partners.

Även om Ramanathan trivs bra på gräs är det första veckan för Kwon på underlaget. Han har ett otroligt bra år hemma i Asien vilket gör att han kommer kunna spela kval till Wimbledon men jag tycker det saknas en del för att han ska verkligen gå att försvara på gräs och framför allt dubbeln. Han behöver helt enkelt mer matcher i båda.

Man har en bra vecka här när man slagit både Raja/Neduncheyizan och Erlich/Sitak i raka set men trots att de är namnstarka så är det rätt trötta och svaga spelare generellt. Man vinner inte så mycket om man bara kan serve och volley-spela men har noll känsla i racket mot två spelare som är skickliga genom hela sitt spel och därav har man lyckats ta sig hit till semifinalen välförtjänt. Nu ställs man dock mot ett helt annat par och jag tror det ställer till det med en del problem.

Britterna oerhört vana

För britter och gräs går hand i hand, speciellt i en sån här kombination. Britterna Evans och Glasspool är oerhört vana tillsammans, där man historiskt har flera turneringar på gräs ihop och samtidigt visar Evans upp en otroligt fin form denna vecka på underlaget.

Även Evans/Glasspool har slagit starkt motstånd i form av Demoliner/Raja samt Kyrgios/Kokkinakis denna vecka och det i två tuffa matcher där man hållt ihop riktigt bra i tiebreaken.

Anledningen till att man kommer passa dåligt för Kwon/Ramanathan är för att man är mycket starkare i grundspelet än tidigare motståndet denna vecka. Både Evans och Glasspool är skickliga från linjen och även vid nätet så man kommer variera en hel del mer än tidigare motstånd i sitt spel.

Britterna besitter stora fördelar i framför allt vanan kring gräset men också i att man är väldigt samspelta. Jag förstår att det på pappret kan vara lätt att se Kwon/Ramanathan som favoriter i den här matchen med tanke på deras vecka men överlag om vi ser till kvalitet så gynnas Evams/Glasspool mycket mer i den här typen av match-ups. I min mening bör man vända på oddsen och då är det mer korrekt. Detta är en ypperlig chans för britterna att starta grässäsongen starkt och nå en final på hemmaplan redan under första veckan. Många fördelar som talar dessa väg som underdogs imorgon.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt