Onsdagen blir en mycket trevlig dag att summera. Truls Möregårdh briljerade mot Tiago Apolonia och segrade med 4-2. Truls vann även nästa omgång mot rumänen Ionescu och är därmed klar för huvudturneringen. Där kommer det bli klart tuffare då en riktigt bra kines väntar i första rundan. Truls har dock tidigare bevisat att ingenting är omöjligt.

Dagens bonusspel stod Jorgic för. Han visade ingen vänlighet mot hemmaspelaren Tianyi och vann med 4-1. Även han klar för huvudturneringen efter seger i nästföljande omgång.

Oddsen till första rundan har inte kommit än och därför har jag imorgon valt att kika lite extra på herrdubbeln där vi hittar ett par i riktigt fin form.

Achanta/Gnanasekaran

Ett indiskt komponerat par som i min mening inte passar allt för bra tillsammans. Gnanasekaran har en väldig massa energi i sitt spel och då jag tycket Achanta är lugnare så får inte Gnanasekaran ut allt vad han kan. Båda är också högerhänta och då Achanta tar ganska mycket plats vid bordet så får Gnanasekaran svårt att komma till.

Indierna fick spela en kvalmatch för att ta sig in i huvudturneringen. Det är bra på så vis att det har fått en match med varandra då dubbel inte är något man spelar till vardags. Resultatet var dock inte lysande då man "bara" vann med 3-2 över Pistej/Kaluzny.

Ionescu/Robles

Silvermedaljörerna från VM. Dessa spelare känner varandra riktigt bra trots att de inte har samma land på sin tröja. De har en kemi mellan varandra som är svår att hitta och de höjer sig alltid ordentligt i dubbelspelet. Robles är vänsterhänt och Ionescu höger vilket såklart är den perfekta kombon i dubbel.

Båda spelarna är utslagna ur singelspelet och kan därför helt koncentrera sig på dubbel. De vill nog bygga upp något tillsammans och är också på god väg att göra det.

Slutsats och speltips

Jag trodde inte vi skulle få en punkt över 1.50 i denna matchen. Ionescu/Robles besegrade indierna på VM med klara 4-1 och ska vara ganska stora favoriter i denna matchen.

Indierna är kvar i singelspelet båda två och kraften kommer självklart att läggas där. Bolagen har antagligen gått en del på att indierna presterat bättre i singelspelet här men det är något man inte ska ta hänsyn till enligt mig.

Ionescu/Robles har gång på gång bevisat för mig vilket nivå de håller och jag väljer att lita på paret till den tidiga frukosten imorgon.

Hong Kong Open - Dubbel

Achanta/Gnanasekaran vs Ionescu/Robles

Spel: Ionescu/Robles @ 1.57

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 07:00

@Tabletennisbet

Alla rekar

Ionescu/Robles

Achanta/Gnanasekaran vs Ionescu/Robles

bet365 1.57
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av