Såg inte en boll av dagens bloggspel då jag låg och sov. Karakasevic verkade väldigt segstartad och det räckte inte att han spelade upp sig efter två set. För svensk del blev det bättre då både Truls och Anton kvalade sig vidare. Imorgon har vi tre svenska herrar igång då också Kristian spelar. För damerna håller jag lite extra på Linda Bergström som har utvecklats enormt sista året.

Truls Möregårdh

Stabil insats imorse av Truls mot Hazin. Det finns inte en chans att han släpper dessa matcher som han ska vinna utan i de matcherna verkar de bara rulla på. I förra veckan fick han stryk mot Joao Geraldo från Portugal i den sista kvalrunda inför huvudturneringen. Geraldo gjorde en riktigt bra match men samtidigt hade Truls stora problem mot vänster i serve- och returspelet. Dessförinnan hade Truls besegrat NG Pak Nam samt Kenta Matsudaira från Japan. Två ruskigt starka segrar, speciellt den mot Kenta, och därför sved nog förlusten mot Geraldo extra mycket då det faktiskt var Truls bästa chans på papperet.

Truls är nu inne på touren på allvar och det dröjer inte länge förrän han är inne topp 100, 103:a i skrivande stund. Han går fortfarande in som underdog mot de flesta bättre och rutinerade spelarna vilket måste vara en skön känsla. Den dagen han går in som favorit kommer omvända roller att gälla.

Tiago Apolonia

Jag tycker att portugisen är smått överskattad. Han hade bra resultat för ett par år sedan men nu får vi inte se mycket från Tiago. Han har inget direkt vapen i någon diagonal utan är en allround spelare. På denna nivån måste man i dagens läge nästa sticka ut lite annars blir man ett ganska lätt byte på det sättet.

Apolonia vann en match i China Open innan han åkte ut mot fransmannen Lebesson. Det är väl också ungefär den nivån porutigsen håller just nu. Tiago gör imorgon sin första match i Hong Kong.

Slutsats och speltips

Apolonia gör sin första match och det mot en ungtupp från Sverige. Det hade skakat i mina ben redan innan matchen börjar speciellt när han vet vilket form Truls ändå är i. Apolonia kan se iskall ut stundtals och lyckas Truls rycka honom i spelet, som han är extra duktig på, så kan detta bli trevligt för svensk del.

Apolonia är som sagt väldigt allround utan speciella finesser så Truls ska inte bli överraskad på något sätt. Har Truls kikat på matcher med Apolonia är jag ganska säker på att han kommer att hitta vägar förbi honom.

Hong Kong Open

Truls Möregårdh vs Tiago Apolonia

Spel: Truls Möregårdh @ 2.20

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 07:10

@Tabletennisbet

Alla rekar

Truls Möregårdh

Truls Möregårdh vs Tiago Apolonia

bet365 2.20
5.00 u
  • 6.00 u
    Resultat

Ett inlägg av