Speltips: Franska Öppna 2019 - Med Mikael Ymer

Nadal

Det är snart sommar, Juni, och framförallt dags för Franska Öppna år 2019. På många sätt en väldigt mer oviss turnering än tidigare och dessutom med svenskt deltagande på herrsidan, vilket vi sannerligen inte varit bortskämda med de senaste åren sedan Robin Söderling klev av sporten för gott.

Mikael Ymer har Sverige på sina axlar, efter att under Fredagen vunnit sin tredje och avgörande kvalmatch mot lurige Henri Laaksonen med 2-1 i set. Ymer lyckades dessutom rädda en hel handfull matchbollar i matchen mot Tatlot dessförinnan och har således använt sina alla 9 liv för att nå denna maindraw. Med det sagt, så är han dock värd det. Han har slitit hårt det här året, Micke!

Mikael Ymer

Svenskt i Franska Öppna alltså, oerhört trevligt! Frågan är bara om Mikael kan åstadkomma något stort under turneringens gång? Jag har svårt att se det. Jag har tjatat i flera år om den ofattbara talang som killen besitter, och det står jag fast vid. Tyvärr är han ruskigt ostabil och svajar hejdlöst i nästan varenda match han spelar. Den här typen av svängningar och kraftiga dalar som Ymer har i sina matcher håller på Challenger touren där han normalt håller till. Där är han tillräckligt bra för att kunna grinda sig tillbaka in i till synes förlorade matcher mot spelare vars osäkerhet till slut fäller avgörandet. På ATP touren och i Grand Slam-sammanhang i synnerhet kommer det aldrig att fungera om han möter en kompetent spelare. Då måste Mikael vara fokusera från första till sista poäng för att kunna göra ett ordentligt avtryck.

Som kvalspelare i en Grand Slam får du generellt möta riktigt tufft motstånd redan i R1. I vissa fall lottas du mot en annan kvalspelare och jag tror det är det vi får hoppas på. I en femsettare mot en annan kvalspelare håller jag nästan Mikael som favorit oavsett vem han möter.

Får Ymer en bra lottning tror jag han kan klara sig både 1 och 2 rundor, vilket vore ett enastående bra resultat. Jag tror dessutom att just 5 set passar honom mycket bra, trots att han är oerfaren. Är det något Mikael har, så är det ruggig fysik och han har alltid tenderat att spela bättre ju längre matcher blir. Jag är riktigt, riktigt sugen på årets Franska Öppna och i synnerhet för att vi har svenskt att följa.

Vem vinner turneringen?

För 3 veckor sedan var jag helt övertygad om att Nadal skulle göra som vanligt, och promenera hem segern i årets turnering också. Således lade jag ett maxspel, till dubbla degen på att Spanjoren skulle göra just det, vinna turneringen. Veckan efter såg Nadal katastrofal ut i Barcelona, och följde upp med att se ännu rostigare ut i Madrid. Oddset steg från 1.80 till 2.40 och jag satt riktigt risigt i båten.

Senast i Rom såg vi dock tendenser som tydde på att Nadal återigen mirakulöst verkar lyckats hitta formen inför den här turneringen där han varit mer eller mindre oslagbar sedan han vann den för första gången. I Rom totalt slaktade han allt motstånd fram till finalen, där Novak Djokovic väntade. Det blev 3 set, men Nadal var tämligen överlägsen även där och vann med betryggande 6-0 4-6 6-1.

Spelar Nadal som han gjorde i Rom, så mår jag trots allt bra med mitt maxspel på Nadal att vinna turneringen. Över 5 set, med det spelet karln visade i Rom, så ska ingen slå honom på grus. Federer är allt annat än bra på underlaget numera och hade det inte varit för Robin Söderling så hade "Maestro" aldrig någonsin vunnit Franska Öppna, det är den bittra sanningen.

Det enda som på pappret står mellan Nadal och ännu en final är just Federer i en eventuell semifinal, men jag är faktiskt osäker på att den gamle Schweizaren ens tar sig dit. Utöver det, så har Nadal fått en helt ofattbart bra lottning. Han inleder två raka matcher mot kvalspelare, och får sedan troligen möta Goffin. Goffin har varit totalt oduglig under en längre tid och det ska vara en strykmatch även där. Sedan tuffar det på mot halvstarka spelare hela vägen fram till semfinalen där isåfall Roger väntar. Men, det ska även där bli seger för Nadal utan större problem när det handlar om grus och franska öppna.

I finalen bör det bli Novak, och över 5 set så tror jag Nadal segrar även där. Oddsen har börjat sjunka rejält på Spanjoren igen efter Rom-finalen där han visade sin dominans och det med rätta. Är Nadal i gott slag, så är han ostoppbar i den här turenringen. Jag håller fortfarande allt över 2.0 på turneringsseger som ett riktigt bra spel.

Djokovic har en hel uppsjö av kompetenta namn som Thiem, Zverev, Delpotro och många fler på sin halva, medan Nadal "bara" har Tsitsipas och Federer på sin.

Det är upplagt för en ny titel, och jag synar det varje dag i veckan.

Fler spelobjekt

Kikar vi på fler långtidsspel så ser det relativt grått ut, förutom på ett ställe. Jag tycker Dominic Thiem att vinna sin quarter @ 1.900 på bet365 är 10-15 punkter för högt. Thiem har spelat bra i år och har titlar med sig från både Indian Wells och Barcelona, där Nadal och Federer x2 besegrats på vägen.

Vidare så har Thiem en finalplats från i fjol att försvara i den här turneringen, vilket borde göra att motivationen är totalt maxad. Han måste bara spela bra, och det är inte direkt mycket som talar för att han inte skulle göra det. Thiems lottning är dessutom förmånlig, då han inleder mot challengerspelande Tommy Paul, och fortsätter mot en kvalspelare/Bublik och sedan Chardy eller Edmund, som bägge är spelare ur form och som Thiem ska plocka relativt enkelt.

Utöver det, så ser jag inte så mycket av värde såhär strax innan turneringen ska starta. Jag är nöjd med de två spelen ovan och lutar mig nu tillbaka för att njuta av kanske årets roligaste turnering, med huvudfokus på om Ymer har vad som krävs för att tampas med de stora grabbarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt