Det har varit en slö vecka som nu går mot sitt slut. Tyvärr så tycker jag inte riktigt att det funnits mycket spelvärt under veckan vilket gjort att fokuset fått varit på andra saker som tar tid. Vi ska i alla fall försöka hinna med ett spel här innan veckan drar mot sitt slut. Ett spel som vi hittar i Cancun, Mexiko.

Arconada/Adams - Etcheverry/Ugo Carabelli (1) @ 1.83

Turnering: ITF M15 Cancun

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 20:30

Fördel i spelsättet

Det är finaldags i Mexiko denna lördagskväll där speltipset infinner sig. På en hardcourt-matta står det mellan amerikanarna Arconada/Adams och argentinarna Etcheverry/Ugo Carabelli.

I dagens match väljer jag att gå på amerikanarna när spelbolagen värderar matchen väldigt jämnt. Jag förstår att det är en jämn match men tycker mig finna en del som talar mer för Arconada/Adams idag och det är vad vi kommer gå på.

Först och främst är det två spelare som har en fördel i spelsättet och är lite vassare i dubbeln än sina motståndare. Det är ett par som går in i sin andra vecka tillsammans, där man tidigare under året spelade ihop på amerikansk mark när man tog sig till final men föll på ett otroligt jämnt super tiebreak. Annars har det mest varit spel med andra partners där man båda haft stora framgångar på den här touren.

Arconada har inte spelat så många turneringar än men visat upp att han har ett spel för dubbeln med en tung serve och kvick framme vid nät. Gjorde stora framgångar 2018 med fyra titlar på åtta turneringar och 2019 blir detta hans andra final för året. Det är en väldigt mångsidig spelare som också lyckas bra i singeln men än tror jag att han har mer att bevisa.

Adams har en titel i år och ytterligare tre finaler om man räknar in dagens match. Historiskt har det också gått bra för Adams där han redan 2012 tog sin första dubbeltitel i sin första proffsturnering. Även på college var detta en otroligt stark spelare i dubbeln och han liksom Arconada är två tunga spelare som trivs väldigt bra på hardcourt där man får se sig ha en stor fördel när man möter argentinarna idag.

Skickliga men sårbara

Det är en helt annan spelartyp som i motstånd ges idag där både Etcheverry och Ugo Carabelli nästan rent av är två grusspelare vilket kanske inte är så chockerande. Man har i singeln dock presterat riktigt bra på även hardcourt vilket de visat denna vecka men det är inte allt för ofta man ser de båda spela på underlaget.

Singeln är en sak men detta är dubbeln och det skiljer sig en hel del hur man spelar här mot singeln, resultatmässigt är det enstaka som sticker ut, men överlag är det inte två spelare som specifikt är duktiga i dubbeln utan det är klart och tydligt singeln som gäller.

Man är helt okej framme vid nät båda två men det är såklart från baslinjen man spelar sin bästa tennis. Båda är skickliga i grundspelet och kan returnera starkt men det är även här mest på gruset de får ut den typen av spel när underlaget inte är lika snabbt

Idag är det hardcourt och just underlaget passar Adams/Arconada betydligt mer vilket jag inte tycker vägs in i oddsen från spelbolagen. Adams/Arconada har spelat riktigt bra denna vecka, där man dominerat sina matcher och inte tappat set. Samtidigt har Etcheverry och Ugo Carabelli fått kämpa mot starkt motstånd men gjort det bra. Man var dock väldigt nära att åka ut igår och var det sämre paret enligt mig i en match som är lik den man kommer möta mot Adams/Arconada. För dom gäller det att kunna ta tillvara på sina chanser och gör man det ska man vinna detta. Spelvärt ned till 1.66.

Alla rekar
Adams, H / Arconada, J
Adams, H / Arconada, J - Etcheverry, T / Ugo Carabelli, C
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Sebastian "Cirseb" Sebastian "Cirseb"