Speltips: Van Gerwen mot ännu en Premier League titel?

Dart 2/10

Build up

16 veckors resande och pilkastande är påväg mot vägs ände. Vi kliver in i vecka 17 och det är dags för det vi alla har väntat på, finals night! London är staden och O2 är arenan. En av dom största inomhusarenorna i Europa ska intas för en avgörande kväll där fyra spelare har kvalificerat sig för att spela semifinal.

Inte helt oväntat har världens två bästa spelare, Michael van Gerwen och Rob Cross kvalificerat sig. Något ännu mer väntat är dock att Van Gerwen lyckades vinna grundserien. Något han gjort de senaste sju(!) åren. Han har även chansen att vinna det viktiga, hela turneringen. Lyckas han med det har han vunnit Premier League fyra år i rad. Han tangerar då Phil Taylors rekord som vann turneringen 2005-2008.

James Wade är en av spelarna jag verkligen inte skulle få spela vecka 17 när denna års upplaga drog igång. Men han har varit den spelare som imponerat mest på mig. Från att se rätt slut och uppgiven ut, till att kunna störa varenda spelare på touren.

I 9 utav 16 matcher har Wade haft högre average än sin motståndare. Det kan vi jämföra med Michael Smith som hade högre average än sin motståndare i 8 utav 16 matcher. Liknande stats med andra ord. Trots det skrapade Wade ihop dubbelt så många poäng som Smith. Det visar verkligen hur skarp Wade varit serien igenom. Han har inte alltid varit den bättre spelaren i matcher, men när det krävs en checkout i ett viktigt läge så tar han så gott som alltid ut den utan att visa ett enda tecken av nerver.

Daryl Gurney är den siste spelare som lyckades kvalificera sig slutfasen av turneringen. En spelare som smög i vassen i fyra månader för att sedan avsluta riktigt starkt med tre segrar och en oavgjord sista fyra omgångarna. Dessa segrar var mot Michael Smith, Peter Wright och Michael van Gerwen. Så det var ingen dussinspelare han slog när han hade kniven mot strupen.

Michael van Gerwen-Daryl Gurney

Den första semifinalen spelas med ligaettan och ligafyran. Ett möte som bara kan sluta på ett sätt, eller?

Tro det eller ej, men Gurney har faktiskt vunnit tre utav de fem senaste mötena mot giganten Van Gerwen. Däribland båda mötena i årets Premier League. Så Gurney vet mycket väl att han kan vinna här ikväll, och det är en av nycklarna om man ska komma åt Nederländaren, att tro på det.

Att Gurney tror på det ikväll tror jag dock inte spelar så stor roll. Jag vet hur Van Gerwen funkar, och det ska ni få höra på nu. En vanlig ligamatch eller en match på Europatouren kan Van Gerwen komma ut och se lite halvslö ut och skratta lite när han missar en dubbel. Nu jagar han att tangera Phils rekord på fyra raka segrar i en utav dom finaste turneringarna. Van Gerwen kommer komma ut som en blodtörstig hund ikväll och vara på tå från första till sista pil.

Van Gerwen lever för rekorden och dom stora titlarna. Det krävs en prestation av yppersta världsklass för att Gurney ska avancera till final ikväll. Att han presterar det på sitt första besök i en den enorma arenan O2 ska dock inte ske.

Jag tror Van Gerwen gör slut på Gurneys titelhopp i ilfart och ger sig själv gott om tid att ladda om inför finalen. Hcp linan som erbjuds på Van Gerwen tycker jag är alldeles för snäll och det ska vi utnyttja!

Spel: Michael van Gerwen -3,5 legs till 1,78 hos Unibet

Rob Cross-James Wade

Den andra semifinalen tycker jag är något mer svårvärderad. Jag håller Cross som en klart bättre spelare, men Wade har imponerat i år. Dessutom har Wade fina H2H siffror mot Cross. Bolagen håller Cross som en liten favorit och det skriver jag under på. Exakt hur stor favorit han ska vara låter jag vara osagt.

Cross ska bara ”outscore” Wade idag. Håller han bara sin procent på dubblar någonstans runt 40-45% bör han vinna. Men det vette sjutton om han gör det. Jag ser framemot matchen, men jag kommer inte ha spel på ML marknaden här.

Jag söker mig istället mot 180 marknaden där jag tycker mig ha hittat ett fint värde!

I två utav sexton matcher i årets upplaga av Premier League har James Wade kastat fler 180s än sin motståndare. Idag ställs han mot Rob Cross som i 9 av 16 matcher kastat fler 180s än sin motståndare. Cross har kastat näst flest 180s i turneringen. Bara slagen av 180 maskinen Michael Smith.

Wade bygger sitt spel genom att ta vara på sina chanser och vara klinisk att checka ut. Cross däremot har ett tyngre artilleri och är av just den anledningen favorit till att vinna kvällens semifinal och avancera till final. För att Cross ens ska ha chans att slå Wade idag måste han kasta fler än 180s och ge sig själv fler chanser än Wade att kasta på dubblar.

Cross och Wade har möts två gånger årets Premier League och Cross har kastat fler 180s än Wade vid båda mötena.

Jag anser att Cross i denna matchup ska kasta fler 180s än Wade i åtminstone två utav tre matcher. Detta generar alltså att oddset ska vara absolut högst 1,50. Bolagen bjuder på ett gäng punkter till och det tänker jag ta tillvara på!

Spel: Rob Cross att kasta flest 180s till 1,60 hos Betsson.

Finals night sänds på Viaplay och är en utav årets höjdpunkter. Så fram med chipsskålen och njut ikväll! Kan utlova riktigt bra pilar och kanske till och med en nine farter ikväll? Mycket möjligt att jag finner ett spel till kvällens final också. Om det sker kommer det tweetat ut från min twitter @MrXet.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.