Speltips: Tennis: Delbonis/Mayer - Molchanov/Zelenay

Tennis 5/19

Gårdagens match blev framflyttad till idag så än så länge sitter vi öppet där. Det blev en del regn och dubbla matcher som ställde till det och sköt upp det. Jag ser en fördel i att motståndarna kommer kanske spela två singelmatcher idag med och förhoppningsvis kanske lite trötta ben lagom till dubbeln. Så länge kan vi också försöka oss på ett annat speltips under tiden.

Delbonis/Mayer - Molchanov/Zelenay (1) @ 2.20

Turnering: ATP Geneve 250

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 14:00

Underskattade

Vi ska idag sätta oss in i en ATP-match från Geneve som drar igång idag på en söndag. Anledning till detta ligger ju såklart i att Franska Öppnan är runt hörnet och att spelare ska kunna ta sig dit. Så denna vecka hittar vi spelare som redan är klara för huvudturneringen men som kanske behöver lite extra matcher i benen tills dess.

I denna match ska vi ge oss in i en underdog som i min mening är klart underskattade. Delbonis och Mayer kanske inte har världens roligaste track-record som par, men tar vi bort de tio matcher man spelat ihop sen ett par år tillbaka och ser på de 100 matcher man spelat på annat håll, så är det här två riktigt starka dubbelspelare.

Vi redan mycket väl vad de båda kan åstadkomma i singeln. Två spelare som tillhört ATP-touren nu under ett par år och som just på detta underlag, grus, alltid visat sig vara riktigt starka. Vi ska däremot inte lägga så mycket vikt kring singeln idag, även om det såklart är en stor fördel att vara så kompetenta som man är i singeln för att vara ännu bättre i dubbeln.

Ser vi då till hur de presterat i dubbeln är det Mayer som jag tycker sticker ut lite extra och det beror mycket på att han är väldigt stark också i serven på flera underlag och ofta gillar att ta för sig framme vid nät. Tittar vi närmare på hans senaste dubbelår så har han bland annat en semifinal från Australian Open tidigare år i dubbeln och under 2018 var han framgångsrik med starka resultat i alla Grand Slams bland annat.

Delbonis har tappat en hel på rankingen senaste året och en del av det förknippat med lite skadebekymmer. I dubbeln i år har det bara blivit två turneringar än så länge men väldigt bra utgång då han i en av dom tog hem titeln i Sao Paolos ATP 250-turnering. Tittar vi tillbaka till 2018 har Delbonis bland annat en final från Kitzbuhel och en titel återigen i Sao Paolo, så det är precis dom Mayer en otroligt kompetent dubbelspelare där Delbonis sticker ut lite mer som grusspecialist i spelformen.

Inte riktigt ATP-nivå

Till motstånd idag får man möta det väldigt samspelta paret i form av Molchanov/Zelenay som senaste veckorna haft en rätt så bra form. Det är två spelare som oftast håller till på Challenger-nivå nu för tiden och ibland blir det en del spel på denna nivå, men jag tycker inte man riktigt håller för ATP-nivå kontinuerligt i sitt spel.

Senaste veckorna har man varit bra där man gick två veckor med två titlar på Challengern och sedan tog sig till semifinal i Munchen där man totalt vek ned sig i super tiebreak. Senaste veckan spelade man Challengern i Heilbronn där det blev uttåg i första omgången mot Junaid/Kovalik vilket får ses som väldigt svagt.

Det är två typiska dubbelspelare i grunden kan jag tycka. Båda är rätt stora och har bra kraft i serven vilket man vinner mycket på. Ofta vill man pressa motståndarna mycket framme vid nät och det fungerar bra på Challengern men sämre på högre nivå när man möter mycket skickligare motstånd. Man är heller inte de två rörligaste på banan och har en svaghet i att det blir skiftande duellspel.

Där tror jag det finns många möjligheter för Delbonis/Mayer som i min mening är två perfekta mardrömsmotståndare för Molchanov/Zelenay. Man kommer nog spela mycket från baslinjen där man fokusera mycket av returspelet mot servare vilket gör att Molchanov/Zelenay tvingas fram snabbt mot nät och då kan det öppnas ytor för Delbonis/Mayer med sina kraftfulla grundslag.

Den största farhågan är möjligen motivationen, vet inte riktigt vart dom står inför denna vecka som snart är i tid för Franska Öppnan. Det är svårt att dra den växeln men bör också finnas med i tankarna kring spelet. Oavsett det så tycker jag 2.20 är spelvärt och att det mer korrekta värdet ligger allt jämnare och kanske ned mot 1.9 ungefär.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.