Speltips: VEM VINNER WNBA 2019?

WNBA 5/15

Titeljakten

En säsong som kommer bli jämn står framför oss, det finns några riktigt vassa lag som har chansen att ta hemma titeln i år. Las Vegas Aces med storstjärnan Liz Cambage tillsammans med framtiden i WNBA A'ja Wilson, LA Sparks med en frontcourt rotation som kommer vara intressant att följa och Washington Mystics med Elena Delle Donne i spetsen har ett intakt lag från förra året och revanschen är i sikte efter att ha förlorat finalen mot Seattle Storm förra säsongen. Alla dessa lag har en chans att vinna, Atlanta Dream och Connecticut Sun är båda dark horse till att vinna titeln.

Det är dock dags för Phoenix Mercury att ta tillbaka tronen i år. Mercury har fått in mycket bra rookies i Alana Smith, Yvonne Turner och skarpskytten Sophie Cunningham. Man har ett väldigt erfaret lag med spelare runt 30 års åldern i startfemman och från bänken har laget rustat upp med Essence Carson som kan skjuta från tre på en jämn nivå. Brittney Griner kommer vara en spelare som måste dra det största lasset, hennes längd kommer vara viktig på båda sidor bollen, hon är en otroligt bra postscorer som gärna visar upp finesse runt korgen med ett par postmoves. Det viktigaste för Mercury kommer vara att Griner är med mentalt i allt hon gör, hon har en tendens att gå in i sina känslor och få onödiga technical fouls och hon blev ejected ett par gånger förra året då hon tappade humöret och gått på domaren verbalt eller dragit iväg en armbåge i huvudet på motståndare. Griner måste behålla lugnet oavsett vad som händer, hon och Cambage är ligans största och längsta spelare det är klart att domaren kommer ha lite mer tolerans med fouls mot någon som är så mycket större än andra spelare. Griner, utanför sitt humör, är en stabil scorer som kommer få runt 20 poäng per match och tillsammans med DeWanna Bonner kommer man stå för runt 40-45 av lagets poäng varje match, förhoppningsvis. Griner och Bonner spelade tajt ihop förra året och man såg deras kemi byggas upp mer och mer under säsongen och Bonner är ett riktigt bra andra alternativ när det gäller att göra poäng, hon är flexibel, kan skjuta treor men också gå in närmare på korgen för layups eller visa upp sina postmoves. Bonner snittade 18 poäng förra säsongen och utan Diana Taurasi kommer poänggörar sysslan i första hand vara mellan Bonner och Griner. På tal om Taurasi, legendaren som tyvärr missar 12 veckor av säsongen pga en ryggoperation som hände strax innan traning camp började i början av maj. Ja, Mercury förlorar en stor del av deras skytte men jag tycker ändå laget har tillräckligt med djup att detta inte bör påverka spelet för mycket. En annan skada som hänt Mercury, detta hände förra året redan, är att Sancho Lyttle inte riktigt kurrerat sig från sin korsbandsskada hon ådrog sig i mitten av förra säsongen. Man såg då att Phoenix behövde hennes osjälviska och uppoffrande spel då Mercury hamnade i en negativ trend efter hennes skada. Man släppte in mycket i paint och deras returtagar nummer gick neråt. Jag tycker fortfarande Mercury bör kunna göra en stark säsong och ett start slutspel även utan dessa två otroligt bra spelare. Man har som sagt tillräckligt med djup, man är ett välbalanserat lag med Griner som nummer ett och DeWanna Bonner som nummer två framåt medans defensiven inte har förändrats någonting då Briann January, Griner, Bonner och ett par till visade redan förra året att man är ett välorganiserat försvar som inte ger upp lätta poäng varken i paint eller från trepoängslinjen.

Mercury kommer vilja utnyttja BG så mycket som möjligt down low, hon är ostoppbar när hon är igång, hon måste dock vilja mer under korgen och kämpa för 50/50 bollarna som kommer hennes väg. Hon har varit svag i returtagningen under sin karriär och det finns inga ursäkter än att mentaliten inte riktigt finns där, hon är 2.03 lång och är en av ligans längsta spelare. Saknade av Lyttles engagemang under korgen måste minimeras och Griner är nyckeln. DeWanna Bonner är någon som är på jämn nivå under flera matcher hon har ett ganska lugnt game där hon inte tvingar upp något skott bara för att eller skyndar sig i sina moves. Ett mycket bra andra alternativ som kompleterar Brittneys lite mer eldiga humör. Som sagt, djupet i detta lag är bra. Mercury har January som är duktig båda sidor bollen, DPOY och en skarp skytt från tre, förra året höll hon sig runt 50% från tre. Leilani Mitchell är också en erfaren spelare som varit med i WNBA runt 10+ år och hon kan också släppa iväg några bomber från tre för att ge spacing för Griner inside. Mercury bör fokusera på att pressa motståndets försvar med djupa postups för BG när double-team kommer är det bara att kicka ut till öppen spelare för tre, man har ganska bra spelare som skjuter respektabelt från tre och detta kan bli ett vapen hela säsongen lång.

Många av dessa titelkandidater är lag med som har fått många nya spelare och dynamiken kan ta tid att få igång. Mercury har fått in en spelare + rookies så många spelare är kvar sen gammalt och många spelare vet redan sin roll och vad den ska göra. Jag tror erfarenheten, det balanserade laget och trepoängsskyttet kommer ge Mercury den edge man behöver för att stå längst upp på toppen när säsongen är slut.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.