Speltips: Tennis: Rojer/Tecau - Schwartzman/Thiem

Sörseb 5/12

Gårdagens speltips satt till slut får man allt säga och det såg riktigt bra ut när Johnson/Meligeni Alves var upp set och break men man chokeade, tappade sedan setet i ett tiebreak och fick således kämpa för det i super tiebreak. Trots att motståndarna dubbelfelade till matchpoäng krävdes det ytterligare ett dubbelfel av motståndarna innan matchen kunde gå till vinst. Så när allt ser bra ut, får man aldrig glömma att det snabbt kan förändras. Nu hoppas jag vi kan avsluta veckan bra när vi också har fått med oss resultaten på slutet.

Rojer/Tecau - Schwartzman/Thiem (2) @ 2.50

Turnering: ATP Masters Madrid 1000

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 15:30

En tuff och kämpig vecka

Det har varit en rätt medioker vecka av dubbeltennis från Masters-turneringen i Madrid. Ingen match som direkt sticker ut hittills och favoriterna har inte lyckats prestera till fullo här. Så i grunden två par som man kanske inte riktigt trodde skulle vara här i slutändan står vi nu med till slut denna söndag.

Rojer/Tecau har verkligen fått kämpa denna vecka minst sagt. Jag tycker det är smått chockerande att de är här i final och man borde faktiskt åkt ut i första omgången när man ställdes mot bröderna Bryan. Man låg under med set och break men bröt tillbaka till 4-4 i andra set och vann tiebreak i set två. I super tiebreak var man sedan ett par poäng bakom och man kunde rädda både matchbollar innan man till slut vände.

Ytterligare två super tiebreaks har det blivit för dom på vägen hit till finalen. Efter matchen mot bröderna ställdes man mot Edmund/Skupski i en match där man var superbra bakom serve men ändå lyckades chokea bort andra set trots att motståndaren bara hade vunnit några bollar i retur tills tiebreaket.

Sitt tuffaste motstånd fick man i semifinalen där formstarka Koolhof/Tsitsipas stod för motståndet. En match jag tyckte man var sämre i men väldigt starka när det gällde och kunde knipa första set efter att ha haft ett par breakbollar emot sig. Där var man bättre i super tiebreaket men som ni märker har det varit rätt tufft för dom denna vecka och mycket kunde ha gått annorlunda för dom egentligen. Det är självklart starkt att kunna ta sig ur dessa matcher som alla haft olika ansikten för Rojer/Tecau men det tycker jag också visar lite på att man inte är tillräckligt konsekventa heller i sitt spel för att kunna stänga matcher.

Singelspelare tuff trend

En annan trend som talar mot dom under året i alla fall och även lite längre tillbaka är att spela mot singelspelare. Rojer/Tecau har haft svårt mot par som Djokovic/Fognini, Khachanov/Lopez som krossade dom i Monte Carlo senast och bröderna Zverev. Det i kombination med just det där att stänga matcher har gjort att man inte riktigt vinner turneringar längre som man tidigare ofta gjorde.

Därav tror jag också att dagens motstånd i just Schwartzman/Thiem kan passa dom rätt så dåligt. Vi vet nog redan nu hur dom kommer spela och det kommer vara att returnera tungt och gör man det mot servare lär man få en hel del sekunder extra i spelet när Rojer/Tecau kommer försöka trycka fram mot nät för att pressa Schwartzman/Thiem till kortare dueller.

Det öppnar upp en hel del mer i spelet med två som Schwartzman/Thiem än vanlig klassiska dubbelspelare. Dels har vi två fantastiska spelare i grunden som är enorma i grundspelet och från baslinjen men sen är de också bra framme vid nät. Så möjligheten till variation är stor och chansen till att kunna lösa problem är större när man kan mixa upp sitt spel som de båda kan.

Denna vecka har varit bra för dom båda som faktiskt har spelat en hel del turneringar ihop tidigare. Dels har man en final från Buenos Aires tidigare i år bland annat så de känner varandra bra och kan spela ihop vilket de visat prov på. Man krossade underskattade Pella/Sousa i semifinalen igår och i kvarten slog man ut Marach/Pavic som vi får ändå se som rätt likvärdiga dagens motstånd och i första omgången vann man även mot luriga och rutinerade Marrero/Verdasco. Så dagens motstånd tror jag inte skrämmer dom något nämnvärt.

Det finns såklart brister i att man inte direkt är några dubbelspelare men annars är det inte så mycket svagheter i deras spel så på förhand finns det en god chans enligt mig. Nu när Thiem också åkte ut i semifinalen kan han fokusera hundraprocentigt på dagens final och är man bara på hugget och fokuserade från start så kommer Rojer/Tecau få kämpa väldigt mycket.

Jag tycker självklart att Rojer/Tecau ska vara favoriter idag men oddset på 2.50 lockar väldigt mycket och är aningen för högt enligt mig. Korrekt odds i denna match ska se Schwartzman/Thiem runt 2.3 och jag tror vi hamnar där lite närmare matchstart.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.