Speltips: Van Gerwen på jakt efter ännu en titel!

Van Gerwen 5/5

Söndag och finaldagen av helgens Europa Tour! Gårdagens blogginlägg slutade med en vinst då Adrian Lewis planenligt kastade fler 180s än Ryan Searle. Allt som alla fyra spel in och två ut igår. Tre fina speldagar på rad nu. Ska göra allt i min makt för att det ska bli en fjärde!

Van Gerwen som brukar kunna vara lite segstartad i dessa tävlingar kom ut med foten på gaspedalen och såg ut att vilja hämnas vem som än var i hans väg för förlusten i torsdags mot Gurney. Stackars motståndaren Steve Lennon hade en pil för en dubbel på hela matchen.

Barney lyckades inte den här veckan ta sig särskilt långt utan föll på andra hindret Mensur Suljovic. Han måste börja vinna dessa tighta matcher om det ska bli något VM i vinter för nederländaren.

Dave Chisnall stod för en Dave Chisnall igår när han mäktar med sex 180s men ändå lyckas förlora. Till hans försvar mötte han en väldigt bra Aspinall. Men det är då klassiskt Dave Chisnall att bomba 180s och förlora.

Under eftermiddagen idag ska åtta åttondelsfinaler spelas. Under kvällen kommer sedan kvartarna, semifinalerna och såklart finalen spelas. Det kan bli mycket spel så ha koll på min twitter @MrXet och i spelboken för att få tillgång till alla spel.

Michael van Gerwen-Stephen Bunting

Superlativen är slut för Van Gerwen. Den bäste som någonsin greppat en pil. Det handlar nuförtiden bara mest om han har energin att plocka fram allt han har inom sig. Det ser han ut att vilja göra den här veckan, och det finns två anledningar till det.

Van Gerwen har aldrig vunnit just denna titel i just denna arena. Sånt triggar honom och gör att han inte är på plats för något annat än att just vinna. Att han dessutom förlorade i Premier League i torsdags gör att han blir extra farlig här. De flesta spelare som förlorar en match får en smäll mot självförtroendet. Van Gerwen får mer ett uppvaknande. När han bara vinner och vinner så är det lätt att han slappnar av. Det kommer han inte göra i helgen.

Inte helt förvånande så trivs Van Gerwen bra mot Stephen Bunting. Det är ingen spelare som lockar fram någon rädsla hos Van Gerwen. Bunting är en av de Snabbare spelarna på touren och det gynnar Van Gerwen då han får kasta helt i sin egen rytm.

Stephen Bunting, mest känd utöver sitt dartkastande att se ut som Peter Griffin i Family Guy, stod förra veckan för en fin prestation. Han tog sig hela vägen till final på Pro Touren, men där tog det stopp mot Jeffrey de Zwaan. Annars har det varit rätt tuffa tider ett tag nu för Bunting. Efter att han vann BDO-VM och kastade sig in bland hajarna hos PDC har han haft det tufft.

Bunting sa senast förra året att han inte var långt ifrån att veva upp den vita flaggan och signa ut från sporten. Han fick inga resultat med sig och han gick från att vara ett riktigt framtidshopp till lite av en hackkyckling.

Att det finns bra pilar i Bunting vet vi dock. Han tar sig fram till kvartsfinaler titt som tätt på Europa Touren och någon dag lär han vinna en. Det blir dock inte i helgen då en taggad Van Gerwen står i vägen. Då spelar det mindre roll hur bra Bunting spelar.

Speltips

Van Gerwen vinner denna match, det är inte svårare än så. Men hcp-linan som erbjuds på Van Gerwen är lite för snål i min värld. Så precis som igår ger vi oss på 180 marknaden!

Van Gerwen kastade tre 180s igår på sex legs. Dessutom fanns det gott om lägen att kasta fler då vid ett flertal tillfällen satt dom två första pilarna i trippel 20 kudden men den tredje missades eller han bytte ned om 19. Oavsett så blir Van Gerwen alltid i fin trippel 20 form när han har bestämt sig för att vinna en turnering. Annars kan han ha en tendens att gå lågt på trippel 20. Nu är han här för att vinna och fokuset är på max, därav kommer trippel 20 få en jobbig dag idag.

Bunting är även han en rätt duktig 180 kastare. Hade inte Van Gerwen varit så ”up for it” den här helgen hade jag haft det som flip vem som skulle kasta flest. Men det är det inte nu. Bunting kastade en 180 på sju legs igår.

Förväntar mig att båda håller liknande snitt som igår på 180s och att Van Gerwen kastar 2-3 fler om inte Bunting för något ryck. Tycker spelet ska ned mot 1,60 och jag klickar direkt.

Speltips: Michael van Gerwen att kasta flest 180s till 1,83 hos bet365

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.