Speltips: Ma Long vs Mattias Falck - Historia fortsätter att skapas

Falck 4/28

22 långa års väntan är över. Vi får kika bakåt till 1997 för att hitta en svensk i en VM-Final senast. Igår, ett par minuter efter kl 18, slogs de första bollarna i den andra semifinalen mellan An från Sydkorea och Mattias Falck från Sverige. An bjöd på tufft motstånd samtidigt som Mattias gjorde en av sina sämre insatser i turneringen. Falck bjöd på mycket enkla missar och An fick mycket gratis speciellt efter serve. Det är de som gör denna insatsen extra stor. För när det verkligen kom till kritan så bet Falcken ifrån, andades en extra gång och gick ut och spelade drömpingis när det som mest behövdes. Vi var nog flera som blev några nagelband kortare men på något sätt ville man ha denna spänningen hela vägen in i kaklet. Vid 2-4 i 7:e set såg alla utom Mattias ett mörker och det som kunde ha blivit något magiskt blev bara svart. Mattias mentala förmåga är något utöver det vanliga och det var just den punkten som bäddade för segern i denna matchen.

Ma Long

Kinesen är väl en av få, om inte den enda, som kan jämföras med J-O Waldner. VM-Guld 2015 och 2017 samt ett OS-guld 2016 är extremt svårt att snacka bort. Skador och andra störningsmoment har drabbat honom under det senaste året och det har blåst ganska hårda vindar i det kinesiska landslaget. När vi bryter ner det verkar detta ha gjort Ma Long ännu starkare och nu står han här igen i en VM-final och det enda som kan komma att störa är att han aldrig har varit större favorit i just en final.

&t=2s

Mattias Falck

Vad ska man säga? Det luktar bragdguld eller iallafall en nominering. Nu kan Falck gå in avslappnat i en VM-Final i en av världens största sporter. Falck har spelat oerhört bra hela turneringen och när inte spelet har funkat har Mattias ändrat taktik som i gårdagens semifinal. När det blåste snåla vindar tog Falck fram sin backhandserve och An blev minst sagt paff. Riktningarna blev plötsligt mycket bättre och An:s misstag började komma titt som tätt.

Slutsats och Speltips

Ma Long är nog en av de största favoriterna någonsin i en VM-Final. Att han skulle tappa detta är helt orimligt. Kineserna brukar dock kunna bli lite nervösa i dessa lägen och det är egentligen Falcks enda chans här.

Linan startade på 2.5 i denna match och den var helt korrekt åt båda håll. Även Ma Long till 1.10 kändes helt korrekt. Under natten har dock linan rört sig då Ma Long har spelats ner. Att Ma Long sveper Falck av banan tror jag ändå inte utan Falck kommer kriga från start till slut och försöka hitta nya vinklar i spelet.

Kontentan av detta är att +3.5 är intressant där jag har en extra förhoppning i första set som får ses som hans bästa chans. Mattias måste våga utmana Ma Long i backhandsspelet trots att kinesen är stark där också. Det är där Mattias har tagit flest poäng och börjar Ma Long tveka där kan det finnas ett litet,litet övertag.

Ma Long vs Mattias Falck

Spel: Mattias Falck +3.5 @ 1.72

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 13:30

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt