Speltips: Mattias Falck vs Simon Gauzy - Låt oss fortsätta drömma

Falck 4/26

Det skräller så det bara smäller om det på VM i Budapest. För att bara nämna några fakta så kommer vi ha en spelare från Europa i semifinal för första gången sedan 2011 då Timo Boll lyckades ta sig dit. Det är också första gången på 16 år som 2 spelare från Kina INTE möts i final. Senast var allså Wener Schlager 2003 i Paris då han vann hela VM. För svensk del har det såklart också skrivits historia då Mattias Falck är den första svensk på 16(!) år att ta sig till en VM-kvartsfinal. Skulle han gå ännu längre och ta medalj är det den bästa svenska insatsen sedan Jan-Ove Waldner tog brons 1999. Sverige suktar efter framgång med andra ord! Nedan får ni ta del av det bästa från dag 5 i Budapest:

Mattias Falck

Ojojoj. Att få skriva ett inlägg om en svensk i en VM-kvartsfinal är en dröm på många sätt och vis. Jag hoppas verkligen pressen omfamnar detta på riktigt och får ut alla möjliga tv-sändningar nu. Bordtennisen är ju faktiskt en av världens största sporter och nu är det dags att förstå Falcks framgång.

Falck har på många sätt och vis fått en guldlottning men det är väldigt enkelt att skriva i skrift då jobbet också ska göras vilket många stora stjärnor inte har klarat i denna turneringen. Mattias svepte igår världssexan Lee av banan och bara det är en lite bragd i sig, speciellt på viset han gjorde det. Jag tycker Mattias spel återigen lyser av självförtroende efter en lite trög inledning i turneringen. Vågar han gå för det lika mkt idag så tror jag att det kan bli en riktigt trevlig kväll.

Simon Gauzy

Trots Falcks framfart så har Simon Gauzy utan tvekan fixat den största skrällen här på VM då han slog Xu Xin. Gauzy kunde spelas till 11 gånger pengarna för att visa på hur stor skrällen faktiskt var. Gauzy kan va omänskligt het när han kommer in i sina stimm och han lyckas ofta få med sig varenda person på läktarna då hans spel verkligen är publikfriande.

I åttondelen drog han drömlotten då han fick möta deffen Yang Wang. Gauzy gjorde ingen besviken och krossade slovaken med 4-0 i set. Gauzy är en publikchamör som kan spela helt galet bordtennis vilken ni kan ta del av i videon nedan.

Slutsats och speltips

Någon av dessa herrar kommer bli än mer historisk ikväll och det mesta kommer troligtvis handla om hur de tacklar det. Falck är satt som favorit och korrekt sådan. Han har visat på bra form under längre tiden och även spelat många tighta matcher mot riktigt bra spelare på senare tid. Gauzy har å sin sida inte presterat bra om vi kikar bakåt men nu verkar han ha träffat en formtopp lagom till VM.

Jag är säker på att vi får se en riktigt tight match med bra bolldueller men även en del nerver när det ska dra ihop sig. Ingen av dem kommer vilja ge sig men även ha svårt att stänga set och match. Därför tycker jag att ett överspel smakar bra i munnen i denna typen av matchen. Överspelet bygger i princip på att det blir minst sex set i matchen och enklare än så bör det inte bli åt något håll i och med förutsättningarna ovan. Utöver det så håller vi såklart alla våra tummar för svensk framgång. Matchen kommer att sändas på Svt Play men även streamas som vanligt på ITTF:s hemsida.

Mattias Falck vs Simon Gauzy

Spel: Över 105.5 @ 1.83

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 18:00

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt