Speltips: DEN Nuggets @ SA Spurs - Game 6

Spurs 4/25

Denver Nuggets (3-2) @ San Antonio Spurs (2-3)

Denver Nuggets

Nuggets startade den här serien trevande, man var nervösa och många av spelarna kunde inte prestera under förväntningar som 2:a seed. Det är en annan sak att spela grundserien mot slutspelet, allvaret är igång och Nuggets verkade tagna av stundens allvar. Nu fem matcher in i serien har man vänt sitt underläge och till och med vunnit en match i San Antonio, väldigt starkt. Det är ungdomen i laget som hela Denver står och faller med, Jamal Murray har verkligen visat nervositeten men också en stor vilja att visa att han kan klara av pressen på samma gång. I match 2 t ex gick han dåligt ända fram till 4:e Q då han tog över och gav Nuggets segern tillslut. Will Barton är dock någon som inte pallat för trycket och har blivit förpassad till en bänkroll efter att ha varit under isen. Han har dock spottat upp sig med denna bänkroll då han gjorde 17 poäng senast och 12 matchen innan dess, Denver har haft det svårt att få till något från sina guards under dessa matcher, Barton, Harris och Murray har haft det tufft majoriteten av matcherna och detta är för att man ofta tar floaters eller långa tvåpoängare, Patty Mills har varit en bra försvarar på Murray exempelvis då han inte ger honom några onödiga ytor så länge inte screenen tar honom. Spurs guardförsvar har varit en svag länk under grundserien men koncentrationen har ökat under slutspelet. Det som håller Nuggets levande i denna serie är deras center Nikola Jokic, han har klivit fram och varit aggressiv när det gäller. Han har tendenser att vara passiv i grundserien men passiviteten har inte varit något som varit aktuellt här i slutspelet, han har flera matcher där han skjuter mellan 14-20 skott på runt 50% från golvet. Han har haft en fin serie mot Poeltl och Aldridge.

Nuggets försvarspel har varit under press av Spurs, just nämnde Jokic har varit ett mål för Spurs under matcherna då han är långsam i sidled och är lätt att attacker i pick and roll vilket Spurs gjort med framgång. Kommunikationen i rotationer är under kritik med, det är ofta man ser att Spurs får öppna lägen, framförallt från tre där Nuggets tittar alldelse för mycket boll och man åker på en lätt misskommunikation där weakside guard ute vid tre får ett öppet skott. Nuggets måste förbättra sig i dessa avseenden för att minska impact från Spurs duktiga skyttar.

San Antonio Spurs

Spurs har stabila under den här serien, visst man ligger under men jag tycker att flera spelare har visat upp sig från sin bästa sida, Derrick White har varit otroligt viktig men också Demar Derozan och Lamarcus Aldridge har varit stabila under alla matcher. Gregg Popovich system har visat sig vara vassat under många år och med olika spelare, Spurs behöver inte alltid ha de bästa spelarna för att vinna och det visar man även upp i denna serie. Ja, även om Nuggets inte spelat sitt bästa alla gånger så tycker jag att alla i Spurs har visat att man kan hantera sin roll på ett otroligt fint sätt. Alla från stjärnorna till bänkspelarna vet vad man ska göra för att vinna, man har en blandning av rutin och oerfarenhet i dessa sammanhang och Popovich har blandad ihop dessa element på ett sätt bara han kan göra. Det som gör Spurs så vass är att alla vet sin roll, man rör sig konstant i anfallet och man kommunicerar hela tiden i försvaret. Man har lyckats stoppa Nuggets guards från att göra en alltför stor påverkan på spelet under långa stunder detta är för att man inte låter Nuggets få enkla poäng för att komma igång. Även om man har haft det lite tufft inside mot Nikola Jokic och Paul Millsap väger man upp detta i anfallet då man går på Jokic ofta. Nuggets måste alltid rotera extra hårt för att täcka upp hans långsamhet och det kommer alltid att skapa ytor antingen från tre eller vid korgen. Spurs lutar sig mycket på sina stjärnorn och det är förståligt men vi har sett när man får igång Jakob Poeltl, Bryn Forbes eller någon annan utanför Aldridge och Derozan har man vunnit matcherna. Bänken måste kliva fram lite mer också för att Spurs ska vara tyngre att möta.

Matchupen i San Antonio kommer såklart vara viktig, detta är vinna eller försvinna då man ligger under med 3-2 i matcher, efrarenheten har spelat en stor roll i denna matchup under seriens gång och jag tror även den kommer vara en stor faktor i denna match 6 med. Spurs har varit här förut och även om Nuggets har en liten fördel så tycker att laget har svagheter som inte riktigt går att täppa till. Jokic kommer fortsätta att utnyttjas och Nuggets guards kommer pressas till ineffektiva skott så som midrange jumpers och tuffa treor. Kriget i paint kommer vara högst avgörande, Jokic vs Aldridge är den absolut viktigaste matchupen två spelare emellan. Jag hoppas för Spurs skull att man kan få igång någon från bänken, Belinelli, Bertans eller föralldel Forbes eller White, rollspelarna måste kliva fram så som man gjort i de andra vinstmatcherna och hemmaplan kommer ge Spurs en extra push.

Speltips

Med en kniven mot strupen för Spurs del måste man ge allt man har i denna match, man förlorade tyvärr en match senast man var i Texas och man vill inte gärna göra det igen. Man måste få bort Jokic under korgen, han får inte starta med 2-3 enkla postmoves och layups och sen bli varm i kläderna, man måste spela tufft på honom och om man måste så ge honom hårda fouls och visa att inget enkelt finns att hämta. Nuggets ungdom som sagt, man står och faller med det och hur kommer dessa att reagera när man kan vinna denna match och vara vidare? Det är absolut tufft mentalt både för spelarna och coach Malone som inte varit i denna situation tidgare. Kommer man att spela som i match 1 eller kommer kliller instinct vara påslagen som i Game 2 i 4:e Q? Det återstår att se men jag kommer ge Spurs fördelen i denna då man vill tvinga fram en match 7 i Denver. Spurs -2.5 @1.90 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.