Dags för en ny vecka i Ochsenhausen. Om ca en vecka börjar VM och då blir det en paus från tyska grottan men vi kämpar på här ett tag till. Förra veckan var helt OK. En lägre volym än vanligt då det inte fanns så värst mycket av värde. April som stort är ju den klart bästa månaden i år men då det är halva månaden kvar gäller det att hålla i.

Imorgon har vi en så kallad skit-Chally. De flesta spelare känner varandra väl och har väl mötts ett 50-tal gånger. Kontentan av det blir att dagsformen helt avgör vilket är helt omöjligt att avgöra dagen innan. Därför har jag riktat in mig på två spelare som troligtvis aldrig tidigare har mötts.

Andriy Sitak

Ni vet att jag älskar den ettrige lille ukrainaren sedan tidigare. När han träffar rätt är han livsfarlig och jag har gjort ett par klipp på honom under åren. Som favorit är det dock livsfarligt att spela honom då han ofta underpresterar grovt.

Även om jag har en kärlek till Sitak är det ingen som jag väljer att hålla i handen allt för ofta. Han kämpar och därav är han en favorit men i spelet är han ofta lite tunn och hade behövt en rejäl bössa för att kunna utmana de bästa i fler matcher.

Imorgon går han in i en riktigt tuff Chally och måste prestera på topp för att inte hamna sist i detta startfält. Chansen ligger väl i första matchen mot Demeter och vid en bra start där så kan han säkert ta någon mer match men något slutspel för Sitak kommer det inte att bli denna gång.

Mathieu De Saintilan

En fransman om jag inte är helt ute och cyklar. Har hört hans namn tidigare men jag fick göra en grundlig analys för att få en bättre bild av honom. Spelar i Franska Pro B, andradivisionen.

Saintilan är en modern defensivspelare vilket såklart alltid intresserar i Challyn. Här kan man oftast göra klipp åt båda håll och det jag har sett av Saintilan bådar ganska gott. Han har slagit spelare som Madrid och Monteiro vilket inte alls är fy skam. Dessa spelare hade varit bland de bättre i Challyn så det ska man inte ta ifrån honom. Det ska bli oerhört intressant att få se honom i grottan imorgon och jag ger honom redan nu chansen i en match som börjar klart senare imorgon.

Slutsats och speltips

Dessa spelare ska placera sig längst ner i listan om man ser till oddsen. Jag tror att Saintilan kan skrälla lite imorgon även om de flesta i detta startfält är ganska bra mot deff. I matchen mot Sitak ska han dock vara favorit och ganska klar sådan. Sitak är absolut inte dålig mot deff men det jag sett av Saintilan är intressant. Han varierar ganska kraftig i spelet och Sitak brukar ha det lite tuffare mot spelare som inte är rena defensivspelare då det gäller att vara på tårna på ett helt annat sätt.

I övrigt tror jag Sitak får lite problem med fransmannens serve som verkar lite halvlurig. Ukrainaren kommer troligtvis ha ett par förluster i bagaget inför denna matchen och det brukar inte vara till hans fördel då jag upplever en del stress i hans spel när han befinner sig i dessa lägen. Saintilan verkar vara tätare än tex Bluhm i defensiven och jag tror att Sitak får väldigt svårt att slå igenom honom.

Vi testar en lite högre slant på Saintilan imorgon och håller tummarna för att min analys är korrekt.

Andriy Sitak vs Mathieu De Saintilan

Spel: Mathieu De Saintilan @ 1.70

Stake: 7/10u

Bookie: Expekt

Spelstopp: 16:40

@Tabletennisbet

Alla rekar
Mathieu De Saintilan
2019-04-15 16:40
Andriy Sitak vs Mathieu De Saintilan
7.00 u
-7.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00