Speltips: MIL Bucks @ PHI 76ers - 60!

Giannis 4/4

Milwaukee Bucks (58-20) @ Philadelphia 76ers (49-29)

Milwaukee Bucks

Bucks har ligans bästa record och man har revolutionerat sitt eget spel denna säsong. Med Mike Budenholtzer vid rodret har man gett Giannis Antetokounmpo en coach som vet hur man vinner, han tog ett hyfsat mediokert Atlanta Hawks till 61 vinster säsongen 2014-2015 men hans system passade spelarmaterialet prefekt och det är likadant i Milwaukee den här säsongen. Man har rätt personal för systemet, det ser vi med Brook Lopez som har varit strålande hela säsongen med sitt trepoängsskytte och framförallt att Bucks kan använda sin big man för spacing när man har en begränsad stjärna när det gäller skyttet. Man har gjort paint till ett öppet hav till Giannis att operera i och när försvaret kollapsar kickar han ut bollen till någon av skyttarna eller om inget av detta händer kan han utnyttja sin atletiska förmåga och gå in själv mot korgen. Skyttet har såklart varit en väldigt stor faktor när det gäller framgångarna i detta lag men Antetokounmpos MVP-kandidats säsong där han snittar 27ppg 12reb 6 assist är något man måste uppskatta, han har tagit ansvaret att axla rollen som go-to-guy redan innan säsongen började med att göra sig ännu starkare för att kunna spela ett fysiskt spel inside men samtidigt inte förlora snabbheten han har i kontringsspelet. Självklart så kommer alltid skyttet att påverka honom och hur lag försvarar honom men han jobbar på det, han behöver inte vara en knockdown shooter för att vara ett hot utan han behöver vara respektabel, run 30-33% från tre och folk kommer inte veta hur de ska handera honom längre. Bucks är ett roligt lag att titta på nuförtiden, Budenholtzer har verkligen varit rätt man att räta upp skutan efter Jason Kidds miserabla offensiva schemes. Det kommer att bli skoj att följa Bucks i slutspelet och se om man kan ta vara på sin hemmafavör genom hela slutspelet.

I natt åker Bucks till Philly för att möta ett lag som inte riktigt bryr sig längre. Bucks jagar dock 60 vinster och man kommer ställa ut bästa möjliga uppställning mot en utmanare för att statuera ett exempel. Khris Middleton, Giannis och Ersan Ilyasova kommer komma till start av vad som rapporteras och med Joel Embiid out till slutspelet har man väldigt fina möjligheter att operera i paint lite som man vill. Embiid är verkligen 76ers försvar då han är deras ankare och man har det svårt att hålla sin korg fredad utan honom. Ingen utan möjligtvis Jimmy Butler är någon försvarspelare i 76ers och jag har svårt att se att man kommer hålla nere siffrorna mot ett Bucks som varit eld på senaste tiden, även bänkspelarna, detta såg vi inte minst mot Atlanta Hawks häromdagarna då Sterling Brown exempelvis gick off. Bucks vill fortsätta med momentum in i slutspelet och försöka ha vinden i ryggen för att hålla uppe nivån, jag tror och hoppas att laget kommer in med fullt fokus på att ta sin 59 seger för säsongen i Philadelphia i natt.

Philadelphia 76ers

76ers säsong har varit helt okej, inget förvånande har hänt så här långt in på säsongen. Man har rustat upp oerhört fint inför slutspelet med Jimmy Butler och Tobias Harris och senaste veckorna har man fokuserar till 100% att bara ta sig till slutspelet hela och friska med 4 matcher kvar av säsongen. Man har vilat Joel Embiid t ex väldigt mycket och det är fullt förståligt då laget i princip är fast på 3:e seed och kommer med stor sannolikhet att vara kvar där när alla 82 matcherna är färdigspelade. Man har kvar Bucks inatt, Bulls 2x och Miami Heat på schemat och efter att ha spelat natten som var kommer man högst troligt inte ta i denna match då man har Bulls två gånger och där kommer man vilja säkra upp och låsa sin 3:e seed då Celtics samt Pacers är 2.5 match bakom. 76ers är ett bra lag på papperet, jag tror att man kommer gå ganska bra i slutspelet då spetsen är av hög kvalitet och man inte behöver ha en lika stor rotation som i grundserien då det är mer av ett maraton och man vill helst vila sina stjärnor så mycket som möjligt. Man har dock fortfarande problem med Ben Simmons, han kan inte skjuta utanför paint och detta kommer bli svårt att undgå i en slutspelsserie, motståndet kommer att lägga Simmons man vid frikastlinjen och stoppa upp paint för Philly, man måste lösa detta på något sätt och jag är glad över att jag inte är Brett Brown just nu. Han har en svår uppgift och framförallt i slutskedet av matcherna kommer det bli viktigt att ta beslutet om man ska bänka Simmons eller inte, han är en risk att ha ute på planen då han inte är en bra frikastskytt heller. Det är ett dilemma helt klart för Brown och det kommer bli intressant att se hur han löser det hela.

Inför nattens matchup med Bucks kommer 76ers troligen att spela så som man gjort den senaste veckan eller två. Man tar inte ut sig särskillt mycket och man låter matcherna gå. Laget satsar på att ha alla friska och krya till slutspelet medans man är till 95% säkra vad det gäller 3:e seed. Man spelade mot Hawks natten som var och jag kan tänka mig att Jimmy Butler inte kommer att spela (inga rapporter har kommit ut, men det är högst troligt att han missar nattens match) då han brukar få vila när schemat är lite tajtare och denna match är i princip meningslös för Philly att ta ut sig i. Jag har inga större förväntningar på Philly och jag är övertygad om att man, kanske inte ställer ut skorna, men att man inte kommer att ge 100%.

Speltips

Bucks -3.5 hos bet365 @2.00 är väldigt lockande då förutsättningarna inför matchen är strålande för Milwaukee. Bucks jagar 60 vinster och man kommer mest troligt att ställa upp med sitt bästa lag mot en omotiverad motståndare.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt