Speltips: Stekhet Gurney vinner på hemmaplan!

Dart 18/12

Med en viss tomhet är Premier League åter tillbaka. Den store Raymond van Barneveld spelade förra veckan sin sista match i ligan någonsin. Han kastar in handduken när säsongen är slut, och i och med att han blev eliminerad förra veckan har han nu gjort sitt i Premier League.

Barney gjorde en spännande sak förra veckan. Han blev slaktad två kvällar i rad. Han väljer då att göra en intervju ganska kvickt efter förlusten mot Van Gerwen där han säger att det är över. Han säger att han nu kastat sin sista professionella pil någonsin. Jag sitter chockad i soffan ett tag och vet inte vad jag ska ta mig till. Sedan inser jag att det är Barney vi pratar om. En spelare som är en av de större känslomänniskorna jag sett. Så jag lutar mig åter tillbaka i soffan.

Dagen efter kommer beskedet att Barney tar tillbaka allt han sagt och att året fortsätter som planerat. Nu är jag en av många som verkligen hoppas att han hittar lite form under andra halvan av året och får avsluta snyggt!

Nu är det oavsett dags för omgång 10 av Premier League och vi reser till Belfast! Tabellen är fortfarande tajt och det är omöjligt att säga vilka fyra spelare som ska ta sig vidare till slutspel. Det är något jag som objektiv gillar skarpt!

Mensur Suljovic-James Wade

Innan säsongen tog vid så såg jag inte hur James Wade skulle kunna knipa en slutspelsplats. Nu vet jag inte hur han inte ska kunna ta en. Jag är allt annat än ett fan av Wade, men jag måste ge han cred hut han hanterat startat av denna säsong. Han avsaknad av tunga scores trodde jag skulle bli delen som gjorde att han skulle bli rätt chanslös i årets Premier League.

Wade har dock tagit mig och alla andra med storm genom att vräka in 180s samtidigt som han fortfarande är en av de bästa, om inte den bästa på att checka ut. Ge han en checkout på 80+ och det bara smäller.

Suljovic har även han imponerat på mig i år. Han är en poäng från topp fyra och slutspel i skrivande stund. Även hans mängd 180s har imponerat på mig i år samtidigt som även han är fortsatt dödlig på dubblar.

Båda dessa spelare som brukar ha som vapen att ta vara på andra spelares misstag och ta ut viktiga checkouts när det krävs, har nu blivit spelare som kan styra matcher mer och mer med tungt artilleri. Detta gör att jag räknar inte bort någon av dessa att faktiskt kunna nå final i år.

Båda dessa spelare har kastat ungefär lika många 180s i årets kampanj i årets Premier League. Dom har även exakt samma odds på sin 180 lina ikväll. Båda har Ö2,5 180s till 1,66 hos bet365. Dom är alltså helt jämna 180 mässigt. Därför tycker jag det inte känns mer än rätt att skjuta iväg en liten rövare i denna tighta match ikväll.

Speltips: Flest 180s i matchen—Oavgjort till 5,00 hos Bet365

Michael Smith-Peter Wright

Att Michael Smith skulle ligga sist efter 10 omgångar såg jag inte alls komma. Jag såg honom som den stora utmanaren till Van Gerwen när serien startade. Smith har dock brottats med en skada och fått kämpa för varenda poäng han fått. Nu tycker jag dock han börjar se bättre ut. 180s börjar komma och averages ökas. Jag ger honom fortfarande chans för att nå slutspel. Han har mycket i tanken och det bör komma fram snart.

Peter Wright tycker jag är säsongens största besvikelse hittills om vi ska bortse från Barney. Han hittar ingen jämnhet alls och han har rånat sig till de flesta poängen. Han har gång på gång fått rädda poäng i matcher genom att kämpa in oavgjorda resultat. Han har bara två vinster på nio matcher och jag räknar faktiskt ut Wright från en slutspelsplats. Det är alldeles för spretigt och inget talar för att det ska vända.

När dessa spelare möttes i andra omgången i årets liga så hade Smith såväl 4-1 som 5-2 innan han inte kunde träffa en dubbel och matchen slutade 6-6. Så har många matcher sett ut för Wright i år. Men med en Smith som i mina ögon ser bättre och bättre ut ska inget rån kunna ske här och jag förväntar mig att Smith resa mot slutspel börjar idag.

Speltips: Michael Smith att vinna till 2,30 hos Bethard

Rob Cross-Daryl Gurney

Hur bra har inte Rob Cross varit i år efter katastrofåret 2018? Han är Van Gerwens utmanare till titeln i mina ögon. Och inte bara Premier League titeln, utan resterande titlar under året så länge Gary Anderson inte är 100% frisk. Detta kan tyckas vara en mumsbit för Cross med tanke på hur han sett ut under året, men det tror inte jag.

Jag har väntat ett tag nu på att Cross skulle dippa en match. Det händer just i helgen när han förlorade mot Gurney 6-2 på Europatouren. Han kastade ett average på 93 istället för runt sitt sedvanliga 100. Nu blir det spännande att se om han kan studsa tillbaka ikväll. Det blir inte lätt, för han spelar på bortaplan.

Gurney smyger lite i vassen i årets Premier League. Han har tagit sig upp på en fjärdeplats, den sista slutspelsplatsen, efter tre raka segrar. Om det inte vore nog med det så gick han och vann sin första Europatour i helgen som var. Formen för Gurney är stekhet!

Inte bara formen talar för Gurney ikväll. Han har även hemmaplan och tusentals galna nordirländaren kommer heja på honom mesans de kommer bua ut motståndaren Cross.

Att Cross ska vara så stor favorit ikväll när Gurney är stekhet och har hemmaplan köper jag inte alls. Tror Gurney frälser hemmapubliken och tar en skalp ikväll och fortsätter förflytta sig uppåt i tabellen!

Speltips: Daryl Gurney DnB till 2,50 hos Bet365

Michael van Gerwen-Gerwyn Price

Senast dessa spelare möttes i Premier League fick man 1,50 mot Van Gerwen och jag högg det utan tveka, och det hade jag gjort idag också. Tyvärr sitter oddsen något mer rätt idag och man får inte mer än 1,30 på den gröna maskinen.

Därav ger vi oss ut på 180 marknaden där jag tycker att jag hittat ett väldigt fint värdespel. Van Gerwen är världens bäste dartspelare, inget snack. Dock är han inte världens bäste 180 kastare, som bolagen gärna vill tro. Han har i år snittat tre st per match. Så därför hade jag förväntat mig en lina på 3,5 här, framförallt då matchen kan gå relativt snabbt om Van Gerwen är på humör.

Linan ligger dock högre än så, den ligger på 4,5. Den linan har han gått över vid tre av nio tillfällen. Två av dessa gångerna har matchen gått linan ut och alla 12 legs har spelats. Den tredje gången var förra veckan då han spelade på hemmaplan och där vill han soltid kasta 180 även om han har 182 kvar. Poängen är att jag tycker oddset ska ned 15 punkter här och då måste jag helt enkelt spela!

Speltips: Michael van Gerwen U4,5 180s till 1,53 hos Bet365

//Axel Andersson //@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.