Speltips: SA Spurs @ DEN Nuggets - Fokus!

NBA

San Antonio Spurs (45-33) @ Denver Nuggets (51-26)

San Antonio Spurs

Spurs klara sig ännu en gång att clincha slutspelsplats, detta har hänt nu sen 20 tillbaka i tiden och organisationen har gått till slutspel 27 av 28 senaste åren. Popovich har ännu en gång lyckats coach sitt till lag till framgång även om man var något nederlagstippade utan Kawhi inför säsongen så sa jag att man aldrig ska underskatta detta lag, otrolig kultur och Spurs spelar till sina styrkor. Nu när trepoängaren är så viktig i basketen så har Spurs två av sina bästa spelare i midrange och där har man opererat hela säsongen, man skjuter nästan minst treor i ligan men man har den bästa 3P% detta är tack vare att spelare från bänken är skarpskyttar nästan hela bunten. Man spelar disciplinerat och man följer sin egen gameplan. Det enda egentligen som varit negativ med Spurs är deras defensiv som varit väldigt bra under många år inte varit upp till standard i år och man har haft det svårt att freda sin korg. Bortaspelet har varit negativt också, man är is på bortaplan kalla som Nordpolen medans man är heta på hemmaplan och det är där man har räddat säsongen. Hemmaplan har varit deras trygghet då man har spelat ut och varit trygga. Spurs har kanske inte de mest flashy spelare och de är inte särskillt märkvärdiga överlag men detta är ett lag där alla vet sin roll och det ger trygghet och man kan spela på en hög nivå tillsammans.

I natt möter man Denver Nuggets och båda dessa lag spelade natten som var, alltså är man b2b. Spurs vann sin match mot Atlanta Hawks. Spurs som sagt har varit väldigt kalla när det gäller bortaspelet och nu kommer man till Denver där höjden spelar en stor roll och sen möter man ett lag som kastade iväg sin match mot Warriors för att lägga allt fokus på denna match. San Antonio har en dålig matchup i allmänhet mot Nuggets då LaMarcus Aldridge möter starka försvarer i Mason Plumlee och Paul Millsap i ytan han gillar att operera i, båda två är mobila och kan hänga med Aldridge när han ska göra sina moves. Det är Demar Derozan som eventuellt kan utnyttja sin matchup men Gary Harris har varit en väldigt stabil försvarare under säsongen och har fått ta ansvaret att guarda motståndets bästa spelare i de flesta matcherna. Spurs kommer vilja mobba Nikola Jokic så mycket det bara går för att få honom ur funktion både mentalt men också få honom i foulproblem då han är Nuggets sämsta försvarare inside samtidigt som han är en produktiv framåt. Det som kommer bli en intressant kamp är mellan bänkarna, vilken bänk kommer att kliva fram för sina stjärnor. Spurs har en fin bänk med Patty Mills, Davis Bertans och Marco Belinelli i spetsen som alla tre kan fatta eld närsomhelst och hjälpa laget på en viktig run. Jag personligen har inga större förväntingar på Spurs i natt, man spelar för en 7:e seed men den match är inget måste att vinna då man har Cavaliers och Wizards efter varandra som man lär vinna om inget oförutsägbart händer.

Denver Nuggets

Nuggets har varit väldigt bra hela säsongen, hemmafavör har spelat en stor del i framgång precis som med Spurs och man har vunnit majoriteten av sina matcher i Denver. Nuggets försvarspel har haft en fin säsong i det stora hela dock har man fallit av lite på senaste tiden men det kan bero på att man inte riktigt har känt behovet av att behöva vinna matcher då man haft en bit ner till Rockets och Co men nu efter att Rockets bara är 2-3 matcher bakom kommer man vilja hålla 2:a seed som man haft så länge, det hade varit bedrövligt om man kastade bort sin plats bara några matcher från slutet. Denver är ett ungt lag, det måste jag poängtera och att man har lyckats så bra som man har gjort i år är väldigt bra men det är en stor skillnad gällande grundserien och slutspelet, kommer man orka mentalt att klara av uppgiften att vara favoriter i en slutspelsserie? Man har väldigt bra spelare, Jamal Murray och Nikola Jokic har varit outstandig hela säsongen, laget har varit skadat en stor del av säsongen också och det är en överraskning att man inte har påverkats så mycket av just detta då det är lätt att tappa några matcher när man saknar viktiga figurer både ledarmässigt och spelmässigt. Nuggets spelar ett metodiskt spel, man låter det mesta gå genom Jokic i high post och handoffs med Murray är ett måste i detta anfallsspel då man få två vassa möjligheter att göra poäng på. Jokic courtvision, inte bara för en center utan allmänt som spelare är helt otrolig och man utnyttjar detta till max, han är deras pointcenter. Bänken har varit väldigt fin under säsongen också och detta är något som är viktigt gällande grundserien framförallt då den är helt enkelt en grind och ens stjärnor behöver stödet, det är något annorlunda i slutspelet och man bör inte förlita sig alltför mycket på den under slutspelet då många lag alltid spelar en av sina bästa spelare med bänkspelare och en sådan rotation uppstår.

I natt möter man Spurs som spelade sina stjärnor förvånandsvärt mycket i matchen mot Hawks 38 minuter respektive 37 minuter, Nuggets slängde iväg matchen mot Warriors natten som var och deras spelare är knappt trött inför mötet i Denver. Som jag skrev tidigare har Nuggets. enligt mig, en bra matchup mot detta San Antonio, Millsap och Plumlee kan definitivt störa Aldridge under korgen, detta lag är också en av ligans bästa lag på att ta returer och inte minst offensiva, Nuggets kommer vilja vinna kampen om 50/50 bollarna och detta kommer göra stor skillnad mot slutet av matchen. Denver har också en fin matchup gällande Jamal Murray och Gary Harris då Spurs guards inte är de bästa på att hålla tillbaka sin motståndare. Laget har riktigt fin firepower framåt och man måste utnyttja detta tillfälle att gå på knock mot en eventuell motståndare i slutspelet, man måste visa redan nu att ungdomarna i Denver är något att räkna med.

Speltips

Nuggets match igår kan man glömma, de kämpade inte för något igår. I natt kommer det vara fullt fokus och man kommer inte vilja göra racet om 2:a seed mer spännande än nödvändigt. Spurs är ett dåligt bortalag och man är inte riktigt piskade att vinna i natt, man möter lag som är några nivåer sämre än dem under de ssta matcherna och man kommer ta de nödvändiga vinsterna för att hålla 7:e seed eller eventuellt kliva upp till 6:e om det vill sig väl. Mitt spel för natten är Nuggets -4.5 @1.95 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.