Speltips: SEA Mariners - BOS Red Sox

Gooood dag och happy opening day kamrater!

Jag kan knappt sluta le här hemma när jag med den meningen välkomnar er till 2019 års upplaga av Major League Baseball. Det har precis som vanligt hänt mycket under försäsongen när det gäller trades/köp av spelare och istället för att dra igenom vartenda nytt lag viktiga spelare har fått så kommer jag istället ta det i texterna när det blir relevant att nämna. Tre dock kolossala kontrakt att nämna är Machado, som först signade av trion med de stora kontrakten med Padres värt 300 miljoner dollar. Next up var Harper som inte ville vara sämre utan fick ett kontrakt värde 330 miljoner dollar. Men ingen skulle slå Trout som för mig också är den enda spelaren de fem senaste åren som förtjänar ett sådant här kontrakt - han förlängde med LA Angels och fick 430, FYRA HUNDRA TRETTIO miljoner dollar över 12 år eller med andra ord - ett kontrakt ''livet ut'' med Angels.

Visst, Machado och Harper är bra det kan man inte säga något om men kanske inte så pass bra för att förtjäna dessa pengar man nu har säkrat. Trout har mer stabilitet och är en bra mycket bättre spelare än båda dessa herrar och när det kommer till hans kontrakt kan jag faktiskt inte säga något direkt som är negativt förutom att det förmodligen kommer dröja ett bra tag innan Angels tar sig till slutspel. Phillies gav mycket pengar för Harper och floppar han så finns det en hel del andra i laget som kan bära upp laget i hans plats men riktigt så är det inte i Padres som med Machado gör en enorm risk detta trots sitt fantasiska farm-system. Machado är tänkt som en ledare i laget - alltså vara en förebild, slå i bra siffror och lyfta laget något genom det. Floppar han och får sin ''I don't care''-attityd, ja - då sitter Padres enormt mycket i skiten. Vi får se.

Kontrakt, spelare och pengar är kul men nog om det. Det är givetvis 15 fulla matcher ikväll och jag tycker mig se en hel del intressanta spel till kvällen men har valt att åka till Seattle och till den matchen som börjar senast av dem alla idag. Det gäller Mariners - Red Sox där Mariners faktiskt redan har ''tjuvstartat'' säsongen och har spelat 2 matcher i Japan redan. En konstig serie men jag ser det som att man höll den serien i Japan mest för att hylla Ichiro en sista gång och som förmodligen fick historiens ''Tack för vad du har gjort''-hyllning. Mariners vann båda dessa matcherna när man spelade mot Athletics och som nu då ska hosta den riktiga Opening day på hemmaplan.

Seattle Mariners -

Mariners väljer även denna gången att starta med pitchern man valde att starta med i första matchen borta i Japan nämligen Marco Gonzales och om jag inte är ute och cyklar här så är detta den första gången på 9-10 år som Felix Hernandez inte startar på Opening Day för M's. Han har tappat sinnessjukt mycket de senaste åren och även detta åren under spring training såg han bedrövlig ut. Gonzales är givetvis inte det optimala valet heller men man har inte så mycket till val utan tar den pitchern som i alla fall har sett bäst ut och startat nu då Gonzales. I Japan mot A's, gick Gonzales 6 innings, släppte 7 hits, 3 earned runs och fick med sig 4 strikeouts. Under försäsongen har han inte heller haft några vidare bra siffror utan har mest legat på samma nivå som förra året där han inte gjorde några super-insatser direkt. En medioker pitcher som ikväll mot Red Sox kommer ha en ruskigt jobbig kväll. Mariners har dessutom tappat två enormt tunga pjäser i form av Cano och Cruz som var två enorma power-hitters. Man har visserligen fått Encarnacion som är otroligt bra men det är också den enda spelaren jag skulle oroa mig för denna matchen.

Boston Red Sox -

Här har vi dem, Red Sox. Som förra året fullständigt slaktade ligan och där inte ett enda lag hade minsta knyst att säga till om. Den dominationen vi fick se förra året har jag svårt att tro vi återigen kommer få se just för att man var så fruktansvärt bra match efter match hela tiden. Red Sox kommer fortfarande vara en WorldSeries-kandidat men inte kanske på samma nivå som förra året. Man startar Chris Sale, min absoluta favorit-pitcher i ligan denna kvällen och Sale påbörjade detta året i försäsongen som han avslutade förra årets säsong. Han gick totalt 9 innings, släppte bara 4 hits 0 earned runs och fick med sig 13 stabila strikeouts samt släppte endast en walk. Såg sjukt bra ut i sina kast det han pitchade, behövde inte kasta så mycket heller utan kommer in här 100% utvilad och bör kunna ta hand om Mariners i en liknande stil som han tog han om batters under springtraining. Jag tror dessutom Encarnacion med tanke på sina swings, kommer vara en bra strikeout-källa för Sale denna natten och får han bara med sig honom...ja, då kommer hela hemmalaget få en kämpig första match i Seattle.

Mitt speltips och odds -

Ja, ni förstår nog att jag är inne på Red Sox här speciellt med Sale på kullen för bortalaget. Med tanke på hur offensiva Red Sox var förra året och hur många spelare man har behållit från förra året så bör man kunna nå liknande offensiva siffror även detta året. Gonzales som jag nämnde är inte en jättebra pitcher eller ett ess men återigen så har inte Mariners så mycket till val. Jag tänker på hur många hits hemmapitchern släppte förra året, nu under försäsongen och 7 hits över 6 innings mot A's i årets första match och så får han stå emot ett av ligans bästa offensiva lag nu där han dessutom efter 9-10 år ska vara den första pitcher som startar och att det inte är Hernandez på kullen...ja, den pressen gör det inte lättare för honom heller. Sale på kullen för Red Sox, Gonzales ingen superpitcher och Mariners som tappat en hel del offensiv styrka och ja, visst har Mariners fördelen av att vara hemma just idag - men det här blir en extremt tuff uppgift när det inte är A's man möter.

BOS Red Sox -1.5 @1.83, bet365, 6/8 units, 00:05.

BOS Red Sox Ö 7.5 Hits @1.80, bet365, 6/8 units, 00:05.

/Stefan Tirnanic @MSrekare






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.