Speltips: Ma Long vs Timo Boll - Giganternas möte

Bordtennis 3/29

Omgång 1 är färdigspelad i Qatar Open och resultatet blev inte vad jag hade hoppats. Dagen inleddes med dubbelspel och där träffade jag rätt med bloggspeletOshima/Morizono. Oddset sjönk kraftigt fram till matchstart och känslan var att vi satt på rätt sida. Även 2.37 på Jeoung/Lee mot de unga japarnerna hittade hem och de två spelen var också mina bästa för dagen. Tyvärr kryddade jag till mig ett x antal spel till och det blev mitt fall för dagen. Kikar vi på singelspelet så var spelet på Boll -2.5 helt klockrent. Han verkar vara i riktigt fint slag igen. Dessvärre så förlorade både Lee och Zhou något jag verkligen inte hade sett komma på förhand. Jag trodde Lee skulle kunna slå igenom Sirucek med sin kraft men icke sa nicke. Det roliga i kråksången är att vi har en svensk i omgång två och till råga på allt så har han den lättaste matchen av alla på förhand då han tar sig an belgaren Nuytinck som lyckades besegra Calderano under gårdagen.

Idag går vi in i omgång 2 och det är en sinnessjuk omgång vi har framför oss. Det lyser klass rakt igenom i detta startfält och när spelare som Boll, Ovtcharov och Niwa är underdogs i omgång 2 så vet man att startfältet är klass. Jag håller såklart en extra tumme för Mattias Falck men det ska också bli roligt att se vad Harimoto kan uträtta mot Liang som verkar vara i en väldigt bra form.

Ma Long

Det var 224 dagar sedan Ma Long fullföljde en match i World Tour-sammanhang men igår var han inne i hagen igen mot fransmannen Tristan Flore. En rätt farlig match att inleda med då Flore har en riktigt hög högstanivå. Han förlorade också första setet och såg märkbart nervös och inte helt nöjd ut. Efter att ha kommit igång rejält i andra så trodde nog de flesta på en rejäl utskåpning. Trots seger med 12-10 i tredje så kände Flore fortsatt vittring och tog fjärde set med 11-9. Efter det så bestämde sig Ma Long för att nu är det dags. Seger med 11-5, 11-7 i de nästaföljande seten och segern var ett faktum.

Ma Long såg, trots seger, inte helt bekväm ut och jag sätter ett stort frågetecken för hans form. För ett år sedan hade han svept Flore av banan i fyra raka set och detta var inte den Ma Long man är van att se. Han har trillat ner till 12:e plats på världsrankingen och det kan finnas en viss press att återta förstaplatsen igen. Jag tycker att de kineser som ligger före honom nu ser klart mer stabila ut och frågan är om Ma Long klarar av att återupprepa alla framgångar efter skadorna.

Timo Boll

38 år gammal/ung men fortsatt topp 5 i världen. Tysken har haft en sagolik karriär och han bara fortsätter att leverera. I Tyskland är han välkänd och han drar folk till flera evenemang. Han verkar vara en väldigt ödmjuk man och sedan han fick på sig sin bandana upplevs han som ett par år yngre. I klubblaget Dusseldorf är han den största stjärnan och vid de enstaka förlusterna blir alla chockade. Som i Champions League senast då han i första mötet förlorade båda sina singelmatcher, något som troligen inte hänt under hans livstid. I matchen efter levererade han drömpingis då han besegrade Fang Bo med 3-2 i set och hela hallen fullkomligt kokade.

Under gårdagens första omgång mötte hans sin landsman Duda. Det var en helt sjuk uppvisning från boll i den matchen som han vann med siffrorna 11-4,11-8,11-4,14-12. Efter de två förlusterna i Champions League har Boll steppat upp ett par nivåer och jag tror personligen han behövde dessa förluster för att bli lite extra motiverad igen och försöka utvecklas ytterligare.

Slutsats och speltips

Denna matchen har snackats upp rejält och kommer fortsatt göras fram till matchstart i eftermiddag. Det är två gamla världsettor som möts men samtidigt två spelare som många håller högst upp av alla. En match som man i möjligaste mån ska undvika spel på med andra ord. Spelarna känner varandra väl och har mötts minst 20 gånger under sina karriärer, förmödligen fler. De har även kamperat ihop i dubbel en del senaste åren. Ma Long är den som oftast segrar men idag tycker jag förutsättningarna ser lite annorlunda ut. Timo Boll inledde på 2.37 under gårdagen men har nu stigit i takt med att pengarna trillat in på Ma Long. Jag tycker oddsen har blivit väldigt skeva här och 2.37 på Boll var nog mest korrekt som det var satt från start.

Boll har visat upp fin form senaste veckorna och det med en fin seger som följde igår. Resultatet i sig är inget märkvärdigt utan mer hur Boll utförde matchen på. Ma Long har varit borta från tävlingar i 6 månader nu och att inte det skulle påverka honom ser jag som osannolikt. Vi fick också ett bevis på det igår när han hade stora problem med Flore. Han missade flertalet enkla forehands som jag aldrig sett honom göra tidigare.

Som sagt, det kan tyckas dumdristigt att röra denna underbara match men värdet ligger helt klart på Boll här. Ska han besegra Ma Long igen så är det nu då han har klart bäst förutsättningar av de två. Glöm nu inte att kika matchen vid 17:20 för det är verkligen bordtennis på yttersta nivå.

Qatar Open

Ma Long vs Timo Boll

Speltips: Timo Boll @ 2.95

Stake: 5/10u

Bookie: Bethard

Spelstopp: 17:20

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.