Speltips: ORL Magic @ MIA Heat - Kamp!

Orlando Magic (36-38) @ Miami Heat (36-37)

Orlando Magic

Magic har varit i fin form under dessa tre månader av året, mycket handlar om centern Nikola Vucevic när det gäller Magic. Nikola har haft en otroligt fin säsongen inför sommarens free agency och han blev uttagen till All-Star matchen för en månad sen. Magic är ett lag utan någon stjärna, Vucevic är borderline även om hans säsong har varit kan jag inte säga att han är en stjärna, enligt min åsikt. Han är en old school back to the basket spelare men han kan kliva ut i midrange när han måste annars älskar han att post up mot vänster sida av planen och gå inåt för en jump hook eller någon form av post move för att komma till skott. Han är bra på det han gör men han är enligt mig ingen man ska bygga en franchise runt, det var till och med snack om att han skulle komma från bänken innan säsongen så där ser man hur mycket han har klivit fram för Magic i år, från nästan bänken till att vara deras främste poänggörare. Andra nyckelspelare som har tagit ansvar i Orlandos framgång i år är Terrance Ross som har varit väldigt fin från bänk när han får spela, hans trepoängsskytte har varit outstandig under stora delar av säsongen och han är inte rädd för att ta ansvar när matchen går mot slutsekunderna av en match, Evan Fournier har varit upp och ner och det är svårt att veta vilken dagsform han kommer till innan matcher, han är också ett alternativ när det gäller att ta ansvar när matcher är tajta. Det finns många positiva saker kring Magic men detta lag överpresterar helt klart och jag har svårt att se dem göra något under slutspelet - om man kommer dit - eller efter denna säsong, många frågetecken finns fortfarande och man har inte den jämnheten man borde ha för att kunna fortsätta med denna trupp man har.

I natt möter man Miami Heat som är i samma division och man leder 2-1 i matchserien, kampen om 8:e seed är i allra högsta grad aktuell i natt också och efter vinsten mot 76ers igår tror jag att Magic kommer få det svårt att finna den mentala styrkan att göra ännu en riktigt bra match. Man möter ett lag som gick på pumpen mot Bucks och det är alltid svårt att vinna mot lag som forlorade matchen innan, samtidigt har Magic varit svajiga under en tid när det gäller bortaplan nu medan Miami har ryckt upp sig på hemmaplan efter att man har varit bland de sämre lagen på hemmaplan. Magic kommer få det svårt att utnyttja Vucevic när han går upp emot Hassan Whiteside och Bam Adebayo som båda är stora grabbar och defensiven är prio. Nikola kommer få det svårt om han fokuserar på att post up för mycket, han måste få ut Whiteside ur paint för att kunna öppna upp för cuts då han är en hyfsad passningsspelare från post. Magic är ett lag där indivuella prestationer ofta skiner igenom, Vucevic, Fouriner, Augustin och Ross har varit fyra spelare som varit bra den här säsongen men hur länge kommer det att fortsätta? Individuella prestationer i all ära men det kommer bli väldigt svårt att vinna i natt mot ett fokuserat och utvilat Heat som är bland de bästa lagen i defensiven. Det kommer bli spännande att se om Magic kommer orka stå upp i natt efter en lite längre positiv trend.

Miami Heat

Heat åkte på rejält med stryk av Giannis och Co i Milwaukee men innan dess vann man två fina matcher mot Thunder och Spurs, detta lag är lite likt Magic men med en vassare spets när det gäller försvaret och offensiva alternativ framförallt bänken. Miamis bänk är en av de bättre bänkar i ligan med Dwayne Wade i spetsen men också på senaste tid Goran Dragic. Heat har hittat en formel där Goran efter sin skada fått starta från bänken och med den kvaliten är det svårt för motståndare att matcha Heat, det är få lag som har ett sånt djup som Heat har, man har inte en stjärna att luta sig mot men man är ett bra kollektiv som kan försvara på en hög nivå vilket är något som saknas hos många lag, framförallt i år. Heat har inte varit ett bra hemmalag alls i år jämfört med förra året men man är en av ligans bästa bortalg vilket är väldigt sällsynt då hemmafavör är något man vill ha. Miami är ett intressant lag som är välcoachat och när laget verkligen vill spela försvar så är man nog topp 3 bäst i NBA gällande den kategorin, det är deras anfall som kan vara ojämnt då man kanske inte har spelare som är vana, förutom Wade, att ta över matcher och bara go off. Det finns bra fire power men man har ofta svårt med skyttet.

I natt möter man Magic som vann senast mot 76ers kommer troligen in med lite sämre inställning när man kommer till South Beach, Magic har varit i bra form men att vinna mot lag man inte bör vinna mot och på vann man stort mot Philly brukar man inte riktigt vara till 100% fokuserade till nästa match. Detta tror jag kommer hända i natt, Heat ligger under i säsongsserien med 2-1 och man kommer vilja undvika en förlust mot en rival och på det någon som jagar laget i tabellen för att ta deras plats i slutspelet. Det finns mycket motivation för Heat och man har en edge rent ut i truppen mot många platser, Vucevic kommer inte få lika mycket utrymme att arbeta på mot Whiteside, Josh Richardson är en stabil one-on-one försvarare som kan ta bort Fournier medans bänken håller en hög kvalitet mot Magics där Ross är en standout. Miami kommer in tlll den här matchen med extra motivation medans Magic möjligtvis kan vara mättade, man har en allmänt bra matchup mot Orlando och jag tror att man har en god chans att trycka till sin divisions rival.

Speltips

Heat är utvilade och revangesugna mot ett lite mättat Magic i natt, det handlar om slutspelsplatsen och en vinst här kan avgöra mycket med bara 9 matcher kvar. Heat har spottat upp sig på hemmaplan på senaste tiden medans bänken är farligare än någonsin. Magic har varit i fin form och man ska verkligen inte underskatta ett lag i bra form dock är man i en situation där man känner sig nöjda och kanske inte är helt fokuserade på uppgiften man har framför sig. Orlando kommer få det tufft att gå till sin go to guy i natt och hur man löser den sitsen kommer vara vitalt för att kunna gå vinnandes ur striden. I natt lockar Heat -4.5 @1.95 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.