San Antonio Spurs (42-30) @ Houston Rockets (45-27)

San Antonio Spurs

Spurs var ett riktigt hett lag fram till förra omgången, man hade 9 raka segrar och man jobbade stenhårt för att få en edge i slutspelsstriden mot LAC, Jazz och Thunder. Man spelade som ett lag både framåt och bakåt där man utnyttjade alla sina mannar till 100%, bänken var solid och mycket klaffade. Man mötte flera topplag och man spelade en kontrollerat och till sin bästa förmåga, vissa lag var i en dålig situation och man tog vara på det hela. Man kommer dock från en lite av en "schemalagt" bakslag mot Heat, visst man kanske inte direkt behövde förlora rakt av men man skulle få det kämpigt mot ett vasst bortalag i en knepig situation då man haft just 9 raka vinster man känner sig bekväm och man möter ett lag som inte är i sin egen konference innan ett viktigt möte mot Rockets inatt, det är lätt hänt att man inte tar ut som till 100% i dessa lägen då det inte spelar jättestor roll just för tillfället i det stora hela då det finns andra viktiga matcher att lägga krut på.

I natt möter man då Houston Rockets i Houston, vi vet att Spurs är dag och natt hemma och borta och det kommer bli en väldigt tuff matchup i Texas-derbyt. Man kommer behöva ha en Lamarcus Aldrigde i form för att störa Rockets, Spurs som lag är lite större och starkare inside och Aldrigde mot Capela eller Tucker tar jag LA som vinnare i 9 av 10 fall. Hans spel är old school men det är effektivt även i en era där lag lagt midrange och postup spel åt sidan för treor och iso, Spurs är unika i det att man spelar tvärt emot vad som är norm just nu och man är enda vinnande, mycket handlar dock vilket material man har att tillgå men det finns en bra blandning i truppen mellan olika spelstilar som man kan utnyttja när tillfälle ges. Bänken t ex är väldigt tungt med skyttar medans startfemman innehåller LA och Demar som gillar att operera i midrange. Försvarspelet har klivit fram mer än vad den gjorde i början av säsongen, Poetl har varit ett bra tillskott i defensiv men det är just där som försvaret börjar och slutar. Guardpositionerna är väldigt ihåliga, det är många av dessa spelare som är mediokra i sitt försvarsspel och det kommer inte funka mot världens bästa iso spelare. Det finns för många frågetecken kring försvaret i frontcourt för att denna matchup inte ska kunna utnyttjas till max av Harden och Co. Försvaret måste spela otroligt bra för att hålla spelare som Harden och Paul i schack men jag tror att man kommer att få det svårt att hålla någon borta från att komma sig in i paint för guards är första försvarslinjen och om den har det svårt kommer foulproblemen komma på deras bigs och när det händer kommer även insideförsvaret inte orka hålla emot. Spurs har inte en lätt uppgift, man är ganska mycket sämre på bortaplan än hemma i San Antonio och jag tror att Rockets kommer komma in med sitt A-game efter den snöpliga förlusten mot Grizzlies häromdagen.

Houston Rockets

Som jag nämnde så åkte Rockets på sin 27 förlust förra matchen mot Memphis, detta i OT. Man förlorade i en match där flera av lagets mer tongivande bänkspelare vilade så som Eric Gordon, Kenneth Faried och Nene vilket påverkade att man tappade Farieds returtagning bland annat. Harden spelade 45 minuter och gjorde 57 poäng, vilket är helt galet och han kommer vilja fortsätta sin MVP jakt mot detta Spurs som inte har någon försvarsspecialist som kan ta hand om det största av bördan att hålla denna man. James kommer att ha en feild day mot detta Spurs försvar och jag kommer inte bli förvånad om det blir ännu en 35-40 poängs natt för Harden. Chris Paul har också en fin matchup mot Derrick White som inte kan guarda sin gubbe speciellt bra, Paul kommer också kunna attackera i pick and roll om man tar Aldrigde gubbe då LA inte kommer vilja kliva upp för långt då han inte är tillräckligt snabb i sidled och det kommer öppna upp ytor i midrange där Paul är en mästare. Rockets jagar fortfarande en 1:a eller 2:a seed även om man är några matcher bakom nu efter förlusten senast, man vill ut i tabellen och man vill helst slippa Thunder då detta kommer bli en hård fight matchupmässigt. Man vill ha Jazz och då måste man börja med att vinna inatt, man har ett stabilt lag, skadorna har stört dem hela säsongen fram till februari och nu har vi sett vad ett Rockets i full styrka kan göra. Stjärnorna har bra matchups, det enda som oroar är LA inside och att bänkspelet måste klaffa för att hålla tillbaka Spurs fina bänk med Bertans och Gay i spetsen.

Det ser riktigt bra ut för Rockets, man är hemma där man är starka mot ett Spurs som är oerhört svaga på bortaplan, Harden och Paul har matchups som man måste ta vara på medans man har bra spelare som kan stoppa Derozan framförallt då jag tror att Capela kan få det tufft med Aldridge. Dock är jag övertygad om att Rockets kommer ha en edge här, man har alla friska till matchen, Gordon och resten som vilade senaste kommer till spel och det kommer bli en riktigt fin kamp mellan dessa lag men Spurs bortaspöken är inte att leka med även om motivationen finns, tror jag att Houstons stjärnor kommer att kliva fram ännu en gång och ta detta med en ganska fin marginal tillslut.

Speltips

Med det sagt lockar Rockets -6 @1,90 hos bet365 inför denna matchup. Rockets edge är större än vad Spurs är med Harden och Paul. Jag tror att båda kommer att kliva fram stort i natt för att fortsätta marschen mot 2:a seed då Nuggets clinched slutspel är senast så är det möjligt att Nuggets inte tar ut sig de sista 10 matcherna riktigt. Spurs är med i kampen om playoffs än och man är i ett getingbo tillsammans med 4 andra lag och alla dessa är på samma vinster/förluster. Även om LA har en bra match kommer resten av laget att ha det jobbigt, jag tror att bortaformen fortsätter att hålla i sig och att skyttet inte riktigt kommer vara där som i dessa senaste två matcher mot Warriors och Heat.

Alla rekar
HOU Rockets -6
2019-03-23 01:00
SA Spurs @ HOU Rockets
8.00 u
Push
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley