Speltips: DEN Nuggets @ BOS Celtics - I fin form!

Boston Celtics

Denver Nuggets (46-22) @ Boston Celtics (43-27)

Denver Nuggets

På senaste tiden har Nuggets haft det lite jobbigt även på hemmaplan, man har haft väldigt tajta matcher och det beror på att man är väldigt sega från början av matcherna. Man hamnar långt efter och måste verkligen kämpa och klösa sig tillbaka för att gå för en push i slutet av matchen. Detta har hänt mot sämre lag som Memphis Grizzlies och Dallas Mavericks eller mot San Antonio Spurs och Indiana Pacers. Det spelar ingen roll vilka man möter verkar det som och man har eventuellt slutat att bry sig särskillt mycket då man är etablerade i toppen i Väst och det är bara ett tiotal matcher kvar, man har ju dock chansen att ta sig till 1:a seed och det är lite konstigt att man försätter sig i dessa situationer, speciellt på hemmaplan där man varit väldigt säkra. Jokic har varit outstandig hela säsongen lång med sitt assistmakeri och han är verkligen en big man på en annan nivå när det gäller att styra spelet, hans playmaking ger Nuggets en edge då han i princip är en point guard som är 2.13 lång och det har varit ett recept som varit vinnande säsong efter säsong då coach Mike Malone har gett Jokic nycklarna till allt offensivt tillsammans med Jamal Murray. Men det finns fortfarande frågetecken när det gäller Jokic osjälviska sida, när Jokic är lite mer självisk och gör upp mot 20 poäng vinner laget men när han av någon anledning inte skjuter och vill bara assistera sina lagkamrater är man långt ifrån ett lag som kan hota. Jokic måste hitta en balans när det gäller detta för att Nuggets ska må bra i längden, Defensiven har som sagt blivit bättre tillsammans med en topp 5 offensiven, Paul Millsap har varit ett ankare hela säsongen lång i paint och har styrt upp ett försvar som varit desperat efter en ledare i den änden. Nuggets har varit en uppstickare under säsongen, visst laget hade en fin säsong förra året men man missade just slutspel i en tuff strid in i det sista tillsammans med Timberwolves, nu har man överpresterat en aning även om Vegas la deras vinstlina runt 50 vinster, det är dock deras spel på hemmaplan som varit deras viktigaste egenskap utöver Jokic och Murrays säsong, man är oerhört stabila i the Mile High City, laget spelar mer aggressivt när man är hemma både framåt och bakåt, speciellt bakåt då man inte släpper in enkla poäng ofta och man kan luta sig mot publikens stöd. Bortaplan är en helt annan historia och det är få lag i toppen av NBA som har varit fram och tillbaka när det gäller hemma och bortaformen, Bucks t ex är ett bra lag både hemma och borta där märks det att mentaliteten är den samma hela tiden. Man spelar lite mer tveksamt när man är på bortaplan och det kostar om man ska vara i toppen och slåss om titeln när playoffs kommer omkring.

I natt möter man Celtics som har varit i fin form på senaste tiden medans Nuggets haft det lite tyngre, man har inte riktigt hittat det framåt på slutet då man knappt gör över 100 poäng medans man över hela säsongen sett gör 112. Det kan vara lagets bänk som stört dem då dessa spelare ligger på undre halvan poängmässigt senaste 5 matcherna och man ska alltid ha respekt för en bra bänk, titta på Clippers. Detta kommer vara något som måste justeras mot ett hett Boston som har gjort 120 poäng senaste 5 matcherna och bänken är topp 5 poängmässigt. Försvaret för båda lagen kommer dock att utmanas gång på gång och med en fördel under korgen kan Nuggets vara farliga i TD Garden i natt. Matchups i natt kommer bli väldigt intressanta, bänkerna som sagt kommer vara en nyckel till vinst och med Isaiah Thomas mot sitt gamla lag så kommer det troligen bli ännu en tajt fajt där det kommer ner till en clutchsituation där båda lagen är farliga i avgörande lägen. Om Nuggets kan hänga på Celtics redan från början av matchen så har man vunnit mycket och det kommer helt klart göra det enklare att hålla sig vid liv såklart.

Boston Celtics

Cs har varit otroligt heta på senaste tiden, denna form har slagit till precis vid rätt tidpunk då man vill komma i form till slutspelet och få lite medvind när det gäller att jaga i fatt 76ers och Pacers för en högre seed då man bara är 2 matcher upp till Philly. Kyrie Irving har varit helt outstandig och han har börjat ta mer och mer ansvar när det gäller att leda sitt lag, han är mer på och vågar ta för sig på som poänggörare och assistmakare. Bänkens spel har också klivit fram ordentligt med Rozier lll och Brown i spetsen. Detta gör att man får lite mer hopp om vad Boston kan göra i den närmaste framtiden då man varit en stor besvikelse under säsongens gång med mycket interna stridheter och dåligt kroppspråk. En spelare jag vill snöa in mig på lite extra nu när jag får läge gällande Celtics är Marcus Morris, han är lite i skymundan när man har Irving, Tatum och Co som tar lyset ifrån honom men hans spel som brusier i defensiven ger en energi och go till laget att fortsätta framåt, han och Marcus Smart är spelare som ger en stor energiboost med defensiva spel som en charge eller lockdown defense. Morris är också en spelare som man kan vända sig till i tajta matcher om t ex Irving eller Hayward inte är i toppform just den dagen, han har sänkt flera sånna skott tidigare och är inte rädd för att kliva fram när det väl gäller. Han kommer vara en väldigt viktig spelare i natt mot Millsap och Jokic tillsammans med Al Horford.

Matchups inför denna match tycker jag att Celtics har några fördelar på, Kyrie möter en Jamal Murray som Kyrie bör kunna utnyttja, Murray har lite av samma matchup som Irving har då Kyrie inte är fokuserade helt och hållet på defensiven allt som oftast men då har man Smart och Brown som kan kliva över på Murray för att avlasta Kyrie och han kan fokusera på att generera offensiven. Celtics kommer in i den här matchupen med god form som sagt och med blicken uppåt mot 3:e seed förväntar jag mig att spelar ut i natt mot ett Nuggets som verkligen har det svårt på bortaplan, dessa matcher måste vara schemalagda vinster i Bostons bok och det med råge för att visa att man inte är någon att leka när det kommer tlll kritan. Man har en otrolig fire power och en riktigt fin defensiv som måste kliva fram om man ska ha en chans att vinna mot detta Denver i natt.

Speltips

Med tanke på Nuggets bortaform under hela säsongen och Celtics hemma är aldrig att leka med när det gäller lite mindre spreads är mitt tips Celtics -3.5 @1.90 hos bet365. Även om laget har lite småskador på Horford t ex kommer han att spela denna viktiga match och med formen man är i offensivt ser jag goda chanser till en vinst. Nuggets är ett tufft lag att möta men med deras sviktande form och lite oroliga offensiva spel just nu kan jag tycka att Nuggets kan få det tufft att kliva fram, man behöver inte en vinst i natt egentligen och man är nog ganska nöjda med att sitta på 2:a seed i Väst. Man kommer vilja spela ett lite långsammare tempo men jag tror att om Celtics har en samlad defensiv och om spelarna ute vid trepoängslinjen försvarsmässigt är på tå så som Morris, Brown och Smart kommer Celtics att kunna hålla Nuggets borta från att Murray, Barton och Harris go off. Cs har en fin offensiv med Irving i form och alltid streaky Jayson Tatum tillsammans med rollspelare som kan skjuta från tre bör Celtics kunna hota på en bra sätt framåt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.