En riktigt dålig dag. Jag läste Cheaib helt fel då han inte alls var med i matchen idag. För att vara efterklok skulle jag bara spelat morgonspelet och sedan avvaktat de andra. Man lär sig som sagt något nytt varje dag. I övrigt hade jag inte många rätt även om det var oerhört skönt att sätta bloggspelet som också var dagens klart bästa spel.

Imorgon ska vi avsluta Challyn och sedan ska jag ta en välbehövlig vila över helgen. Det ser rätt intressant ut men jag ska försöka hålla mig passiv. Jag respekterar verkligen inte min kassa för stunden och slänger units till höger och vänster.

Sven Happek

Denna veckan har vi fått se en del av den gamla Happek. Han sliter alltid och försöker men när han också hittar träffen och då får den där lilla extra gnistan så är han fan farlig mot nästan alla spelare. Det fick vi verkligen se prov på idag när han slog en tagen Kosowski och sedan pressade Levenko riktigt hårt. Det är två spelare på toppnivån här.

Trots en bra turnering så har Happek inget med slutspelet att göra tråkigt nog. Hade han fått möta Cheaib imorgon istället så tror jag faktiskt det hade blivit vinst men nu fick han tyvärr honom i första matchen då han inte riktigt hade kommit in i det. Happek är ingen spelare som skiter i det utan kommer kriga på som vanligt imorgon. Jag hoppas att han inte börjar lattja för mycket i bakplan bara utan försöker avgöra poängen själv. I sådana fall kan ha lätt inkassera två vinster imorgon.

Pawel Grela

Denna omgångens klart sämsta spelare. Han ser bra ut på inslagningen men när det sedan blir match så kommer han helt fel till bollarna. Han kan blixtra till då och då men mycket mer får vi inte av stackars Pawel. Han försöker gå in till varje match med bra attityd och det får man verkligen ge honom. Det är inte många spelare som skulle komma in med den glöden efter att ha vunnit 2 av ca 50 matcher här.

Imorgon har Grela bara en match och då kvoten är 0-6 så känns ju inte livet allt för kul. Det är ingen vinnare vi har att göra med och han har bara vunnit två set under två dagar.

Slutsats och speltips

Jättemärkligt odds i mitt tycke. Happek älskar dessa matcher och kommer göra allt för att avsluta snyggt. Grelas felprocent är alldeles för hög för att kunna slå ut tysken i duellerna.

De möttes i slutet på november förra året och då vann Happek med siffrorna 11-2,11-6,11-6. Det visar på att Happek passar Grela otroligt dåligt och ska aldrig kunna störa honom över fem set.

Jag väljer att dela upp spelet på raka och hcp i detta fall. Jag vill säkra mig lite mot att Happek startar trögt men i ett avgörande ska han i vilket fall som helst vara favorit.

Sven Happek vs Pawel Grela

Spel 1: Happek @ 1.61 5u

Spel 2: Happek -1.5 @ 2.37 5u

Bookie: bet365

Spelstopp: 10:30

@Tabletennisbet

Alla rekar
Sven Happek
2019-03-15 10:30
Sven Happek vs Pawel Grela
5.00 u
3.05 u
Happek -1.5
2019-03-15 10:30
Sven Happek vs Pawel Grela
5.00 u
6.85 u