Speltips: MIL Bucks @ SA Spurs - Inget att spela för!

Spurs 3/10

Milwaukee Bucks (50-16) @ San Antonio Spurs (37-29)

Milwaukee Bucks

Bucks har haft en kanonsäsong, igår gick man upp på 50 vinster och man är ligans bästa lag på så sett. Giannis Antetokounmpo har haft en MVP säsong och kommer vara en het kandidat tillsammans med James Harden och Paul George att ta hem den äran. Bucks fick ju in Mike Budenholtzer inför säsongen och den f.d Spurs assisten och Hawks coachen gjorde om hela Bucks offensiva playbook, han lät Brook Lopez bli en strech big och gjorde paint helt vidöppet för Giannis att operera i. Deras offensiv har dock varit lite upp och ner under säsongens gång, det fanns en lite bump in the road i december början av januari där man hade det svårt att komma över 100 poäng många av matcherna. Nu har man kommit tillbaka lite grann och det som utmärkt Bucks är att man sällan tar en natt off mot sämre lag som många andra gör. Bara senaste matchen kan man se att Bucks tar det seriöst när man vinner med 17 poäng mot Hornets. Man har en väldigt kapabel startfemma med Bledsoe, Brogdon, Middleton, Giannis och Lopez som alla vet sin roll och vad man kan ge laget. Bledsoe har varit till mer hjälp denna säsong än förra då han fortfarande var lite för självvisk och kunde göra dumma saker lite för ofta när han bara kunde göra det rätt basketspelet. Nu delar han med sig bollen och går till sina styrkor oftare och det har märkts på både hans stats och resultaten, Antetokounmpo har såklart varit Bucks bästa spelare hittills inget snack om saken. Han är ett monster i paint där han kan vara riktigt stökig för motståndet då han i princip tar två kliv från trepoängslinjen och dunkar bollen på ditt huvudet, han är som farligast när han får upp farten och har målet i sikte då är det inte mycket man göra. Middleton har varit ganska solid med sina 17 poäng per match för Bucks och han tillsammans med Giannis och Brook Lopez har tagit Bucks till nya höjder den här säsongen, han är streaky, det ska man veta med Middleton, han kan vara eld ena matchen med den andra är han en no show och det kan vara farligt när det kommer till slutspelet då man behöver höja sig ännu mer. Lopez har varit en revolution, en spelare som tog max 3 trepoängare på 10 år i ligan innan den här säsongen började har varit en laser från tre hela säsongen. Detta har varit en otroligt stor del i deras anfall och Giannis har möjligheter han inte hade innan Budenholtzer kom, i Jason Kidds anfallspel när det så lite ytor inside att det var lättare för motståndet att bara falla tillbaka i paint, nu kan man inte göra det pga Lopez, hans spacing är en stor nyckel till att Bucks är så otroligt farliga anfallsmässigt och det har gett dem så mycket mer alternativ att utnyttja och nå full potetial som lag.

I nattens matchup mot hemmastarka Spurs kommer man från en b2b mot Hornets, man vann den matchen som sagt och det kommer troligen inte att påverka Bucks särskillt mycket då startfemman spelade knappt 30 minuter någon av dem. Bucks möter ett av ligans bäst coachade lag i Gregg Popovich Spurs, man kommer inte att få det enkelt att göra sina paintpoäng och Spurs har blivit ett bättre lag i försvaret på senaste tiden och speciellt i paint där man rankar topp 5 senaste 10 matcherna. Bucks lever i paint tack vare Giannis och man kommer vilja fortsätta nöta på därinne men det kommer bli väldigt tufft mot Jakob Poetl (som troligen kommer till spel) och LaMarcus Aldrigde då dessa har en bra kemi defensivt och man kommer göra allt för att få Bucks ur balans och leta andra alternativ för att göra poäng. Bucks har en bra matchup egentligen, offensivt är man ett bättre lag och med riktigt bra firepower, försvarsmässigt är man dock lite sämre i matchupen. Man kommer behöva hålla Aldrigde tajt så han inte kan äga paint och göra sina moves hela matchen lång, man kommer lägga Lopez på honom då man inte vill riskera att Giannis får foulproblem och Lopez kommer att få jobba stenhårt för att hålla LaMarcus borta. Bucks har aldrig varit ett bra lag inside när det gäller försvaret och returtagningen, man måste hålla detta i schack i natt om man vill vinna. Men det som jag oroar mig för för Milwaukee är att man inte riktigt har något att spela för just nu, man är cementerade i toppen och på senaste tiden har man haft det tufft på bortaplan, kommer man vilja gå in 100% i match som inte betyder något?

San Antonio Spurs

Spurs säsong har varit både varm och kall, hemmaplan är lika het som solen. Man lever för att spela riktigt bra på hemmaplan, man är trygga där och man är bästa vän med korgarna där. Bortaplan är lika kall som Merkurius sida från solen. Spurs senaste roadtrip är ett bra exempel på detta, man är verkligen iskalla mot lag man bör vinna mot alla dagar i veckan men man kommer inte ens nära 100 poäng mot Nets och mot Knicks släpper man in 131 poäng och förlorar med 20 nästan. Det har varit Spurs säsong i ett nötskal, jag förstår det inte men så är det i vilket fall. Spurs har indigrerat Demar Derozan in i deras spelsystem på ett fint sätt, visst han gör inte lika mycket poäng som han gjorde i Toronto men då var det bara han och Lowry som hade bollen nu måste han dela med sig bollen med LaMarcus som är ganska bolldominat. Derozan har dock career highs i assist och returer den här säsongen och han spelar mer inom lagets ramar, han gör det han är bra på - skjuta från midrange och ta sig till straffkastlinjen - medans resten av laget är rollspelare som vet exakt vad de ska göra. Dairis Bertans, Marco Belinelli, Patty Mills, Derrick White, Rudy Gay och Bryn Forbes har alla gjort sin roll i laget till det bäst de kan göra, man spelar som Spurs brukar spela minus trepoängskyttet. I en värld där trepoängaren har ett otroligt stort värde spelar inte Spurs så. Popovich har varit klar sen dag ett av denna säsong att han inte vill att spelarna ska spela utanför sina styrkor och hans två bästa spelare är spelare som lever i midrange och tar knappt några treor alls. Dock som lag är man nummer ett i 3P% och detta spelsätt verkar funka för Spurs, man har två spelare som dominerar mellan korgen och upp till frikastlinjen ungefär medans rollspelarna skjuter treor och sätter omkring 40% av sina skott, det är nog ingen i ligan som spelar som Spurs gör riktigt.

I nattens matchup med bortastarka Bucks är jag orolig såklart hur man kommer hantera the Greek Freak. Man har tajtat till det i paint sen säsongens start då man i princip var ett hål i paint och folk hade layup line till korgen nästan varje anfall. Jakob Poetl har varit en riktigt fin stopper inside då hans stora kropp och överraskande snabbhet i rotatioenerna gjort att Spurs kunnat freda sin krog på ett bra sätt under en längre tid nu. Detta kommer vara nog så viktigt i natt och jag förväntar mig aggressivitet i försvaret både inside och vid trepoängslinjen. Poetl har en bra chans att kunna hänga med Lopez när han kliver ut från paint då Jakob är kvick. Spurs bänk kommer vara en otroligt viktig faktor, man har en av ligans bästa bänkar att luta sig mot medans Bucks bänk innehåller boarderline G-League-spelare som inte riktigt håller den klass en framgångsrik bänk i NBA bör ligga på. Jag har stort förtroende för att bänken i Spurs kommer att visa ännu en gång att man kan spela på en hög nivå medans Aldrigde och Derozan gör sin grej i paint och midrange kommer resten av laget att ladda från tre. Bucks kommer lägga Middleton på Derozan och det är här matchen kan komma att avgöras, om Derozan är på topp kommer han att kunna dominera denna matchup och förhoppningsvis lägga stor press på Bucks försvar med att få folk i foulproblem, om inte Demar är aggressiv nog kommer detta bli svårt att kontrollera då Bucks kan elda upp dig på kort tid. Det kommer att vara en jämn match och jag har förtroende för Popovich schemes att komma loss i slutskedet av matchen, Spurs är ett vasst lag i clutch då man är topp 5 i ligan på att vinna matcher med 5 minuter kvar och ställningen är 3 poängskillnad mellan lagen. Bucks är bland de sämre i denna kategori och det kan bero på att Middleton oftast får chansen att avgöra då Giannis inte kan skjuta. Man är helt enkelt lite för förutsägbara.

Speltips

Det kommer bli en tuff kamp i natt, Spurs är dock 7-1 som hemmaunderdog och mellan 1.-3.5 lina är man 13-3 som underdog, man är på hemmaplan där man är 25-7 SU. Bucks är ligans bästa lag förtillfället, man är ett bra bortalag också men man har inget att spela för och då brukar man inte lägga ner 100% effort och speciellt inte i b2b mot ett lag utanför din konference. Coach Pop är ligans bästa coach, han möter sin lärling i natt och han vet exakt vad han gillar och inte gillar att göra, Bud har samma fördel men jag tror att Pop har övertaget i coachkampen och den är väldigt viktig i en tajt fajt. I denna matchup lockar Spurs ML @2.30 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.