Speltips: WAS Wizards @ CHA Hornets - Kamp om 8:e seed!

NBA 2/22

Washington Wizards (24-34) @ Charlotte Hornets (27-30)

Washington Wizards

Wizards har haft en väldigt tuff säsong bakom sig, laget hade förväntningar på sig att var åtminstonde runt mittenplacering i East med John Wall och Bradley Beal i spetsen. Dwight Howard kom in på centerpostionen för att skapa lite av en big three känsla och för att vara en rim protector, det som Wizards har saknat ett bra tag nu. Tyvärr blev det inte den säsongen man önskade, mycket snack om dålig lagmoral i omklädningsrummet, det pratades om att Wall var en dålig ledare och någon som kändes egoistisk och ville inte lägga ner tiden på att bli bättre ute på planen. Det var krogrundor och kvinnor han höll på med mer än att träna och bli bättre. Detta var det som var i vägen för Wizards i början av säsongen då man förlorade match på match och man såg ut som ett lag i spilror, långt ifrån det lag man såg för två år sen som tog sig till andra rundan i slutspelet och man trodde laget hade en fin framtid för sig. Förra säsongen och denna säsong präglades av dålig moral och bråk, nu och för en tid sen tillbaka är John Wall out för resten av säsongen pga en hälsskada och Bradley Beal har fått axla rollen som den stora stjärnan. Han har varit bra men samtidigt är han mest troligt inte en spelare som ska vara första alternativet då han kan vara väldigt ojämn stundtals. Han skulle må bra av att vara en andra eller tredje fiol i en contender för att man skulle få ut så mycket som möjligt från honom, imo. Washington har haft en lång lista på skadade spelare hela säsongen och självklart har det påverkat deras spel men att man är utanför slutspelsplats så här långt in på säsongen är ett fiasko, man ligger på en 11:e seed bakom Heat, Magic, Pistons och Hornets alla lag är inom 1-3 matcher ifrån varandra när det gäller 8:e seed, att Wizards har hamnat i den här smeten är för att man är ojämna mot bottenlagen, man är 15-13 mot dessa lag medans mot lag över .500 har man bara tagit 9 segrar av 30 möjliga.

I nattens matchup med Hornets kommer man med en 2 vinster på senaste 7 matcherna och det ser inte jättebra ut. Bortaplan är något Wizards inte spelat bra på alls under säsongen och man är en av ligans sämre lag på bortaplan då man har ett record på 7-23 SU, i ATS är man sämst i ligan på bortaplan med 9-21 i record och man förlorar matcher med 6 poäng över linan i snitt. I natt möter man ett lag som är otroligt starka hemma och som verkligen behöver vinst för att hålla sig kvar över strecket. Wizards och Hornets är lite lika varandra då båda lagen har en stjärna och resten av är rollspelare. Wizards får dock tillbaka en viktig kugge i Tomas Satoransky som varit borta ett litet tag pga att hans fru har fött barn, han ska vara startklar inför matchen och hoppar rakt in i femman. Wiz kommer att få problem att freda sin korg så som man haft hela säsongen, det finns ingen inside som kan stoppa någon och nu har man tappat Otto Porter Jr till Bulls i trade, man fick tillbaka Jabari Parker och Bobby Portis men ingen av dessa är några defensiva spelare, man släpper in mest poäng i hela ligan och det är inte så konstigt, Cody Zeller och Willy Hernangomez kommer vara stora hot under korgen hela matchen. Washington har Beal och han kan go off närsomhelst, han sa i en intervju efter AS-break att han är redo att ta över och att playoffs är det enda som finns i sikte för laget. Wizards kommer vilja göra det tufft för Hornets men kan man hålla dem borta från sin egna korg?

Charlotte Hornets

Hornets säsong har sett ut som de senaste säsongerna, man är runt slutspelsplats och harvar men lyckas inte riikigt komma över kritan. I år har man guldläge att hålla fast vid sin slutspelsdröm nu när man ligger på en 7:e seed. Schemat kommer vara bra nu för Charlotte som spelar 7 av sina 8 framtida matcher på hemmaplan där man är oerhört starka. Hornets har dock haft det svårt att visa vad man går för ibland, Walker är den enda som kan ta tag i saker på en jämn nivå och det kan bli tungt och förutsägbart för Hornets, det som varit en stor hjälp är bänken där man har scorers som hjälper till, man har Lamb och Willams som kan kliva fram då och då men ofta är det Kemba som får dra det största lasset. Bänken som jag skrivit om flera gånger är Hornets nyckel för att hålla sig i matchen, när Malik Monk, Miles Bridges och Tony Parker har en bra dag så är Hornets nästan ostoppbara. Bänken har varit svag i Charlottes senaste matcher och man har förlorat 4 av deras senaste 5 matcher, men dessa matcher har varit på bortaplan och/eller mot lag som är över .500 där man är svaga. Hornets har också ett till problem som har gjort att de hamnat lite längre ner än vad de kanske borde, man har väldigt svårt att stänga matcher. När matcherna är tajta så är man 3-9 med 3 poängsskillnad med under 5 minuter kvar av matchen, när matcher går till OT är man 0-4. Man måste ta tag i detta ASAP innan slutspelet drar igång om man vill ta sig någonstans än första rundan, det kommer bli tuffa matcher som alltid i slutspelet och då måste man ha killer instict.

I natt möter man som sagt Wizards och man bör kunna spela mycket bättre än dem i natt. Man kommer ifrån förluster och dåligt spel och man bör kunna hitta tillbaka till rytmen man hade tidigt under säsongen för att lyckas hålla sig flytande. Hornets har ett väldigt stabilt lag i övrigt och har ett bättre spel än vad Wizards har, man bör kunna utnyttja paint på ett bra sätt med Zeller och Hernangomez då Wiz är bland lagen i botten på att skydda korgen. Walker ska kunna go off mot detta lag när helst han vill, han hade 47 poäng senast och då förlorade man med 130-128 i Washington, revansch är på bordet och alla ska vara taggade till tusen inför sista delen av säsongen.

Hornets har ett bättre försvar och ett bättre anfall, även bättre rollspelare då bänken är en av ligans bästa bänkar på den offensiva delen. Jag gillar att Hornets har tre spelare man kan luta sig mot för att ta bort Beal så mycket som möjligt medans man inte tillåter jättemycket under korgen och i returtagningen.

Speltips

Wizards är ett svagt lag på många sätt och att Hornets har chansen att göra enkla poäng i paint hela matchen kommer vara något riktigt bra medans Walker har en bra matchup själv. Hornets är urstarka hemma och älskar att spela i the Hive medans Wizards är otroligt svaga borta. Båda lagen kämpar för slutspelsplats, Hornets är dock ett lag som måste vinna majoriteten av matcherna som är kvar nu för att hålla sig vid liv, nu har man chansen att få en fin start på sista tredjedelen av säsongen.

Hornets -5 hos bet365 @1.90 är lockande inför denna kamp.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.