Speltips: Saleh vs Gorak - Autopiloten är påslagen

Upp och ner, ner och upp. Det är en bättre beskrivning av mina resultat senaste veckan. Det kommer inte ta fart i februari och jag försöker väl mest rida ut denna månaden med ett okej resultat. Nejdå, vi ska kriga på och ta oss uppåt såklart.

Dessvärre avslutades min fina streak med bloggvinster idag. Det var ju som förgjort när jag hyllade mig själv på twitter igår kväll. Att man aldrig lär sig osv. Det var iallafall en riktigt tråkig förlust då Gauzy inte kämpade en boll mot Gorak. Han kan omöjligt varit såhär dålig bara sådär. Han träffade knappt en boll och missade väl minst fem servar totalt. Polacken behövde i princip bara hålla bollen på bordet för att vinna bollen.

Imorgon ska vi stänga Challyn för denna veckan. Gorak känns ju tokhet och han är tokfavorit att ta hem denna Chally också. Där bakom är svårt att säga. Saleh kan vara riktigt bra men tvek om han kan utmana Gorak i en final. Chtchetinine kan gå till en final med rätt lottning. Många frågetecken som sagt och det är bättre med att vänta tills vi får svaret imorgon.

Ahmed Saleh

Senaste minnet jag hade från Saleh var när han mötte Kristian Karlsson i Lag-VM i Halmstad. Kristian kunde med hemmapublikens stöd utan större bekymmer manöverera ut Saleh. Sedan fick jag se han i startlistan här och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Den frågan har jag nog fortfarande inte fått svar på. Saleh blandar och ger likt en påse gott&blandat. 4-1 i matcher är absolut bra men 4 av 5 matcher har gått till skiljeset. Saleh har fått dåliga starter men har sedan med rutin och en del tur lyckats vända. Han ser absolut inte bra ut utan lyckas framförallt hålla in bollen på bordet och därigenom få motståndarna att slå ut sig. Är de det som kallas rutin?

Saleh har ett tufft schema imorgon då han möter Gorak och Chtchetinine. Han lär ändå ha en bra chans att gå vidare på 4-3 om det nu skulle bli så. I övrigt tycker jag väl att han påminner om en sämre version av Vrablik och kan säkert likt tjecken varva upp i ett eventuellt slutspel.

Daniel Gorak

Polacken som jag toksågade i måndags. Satan vad han har spelat upp sig. Det hände något i tisdags och framförallt efter att han vunnit sin första Chally. Han ser helt plötsligt tokstabil ut och reder ut varje problem som han ställs inför. Är det så att polacken har börjat hitta en form igen? Det var nog därför han kom hit från första början och om det var målet så har han verkligen lyckats.

Gorak står på 5-0 inför imorgon med endast 3 förlorade set. Då förlorade han två i matchen mot Rolland. Stabilt och extremt bra med andra ord. Jag tror målet för Gorak är att gå rent här och sedan bara fortsätta mala i ett eventuellt slutspel. Han har två rätt sköna matcher imorgon mot två "spelande" spelare där det förväntas ett öppet spel med fina bollväxlingar.

Slutsats och speltips

Min första tanke är att Saleh är extremt trögstartad och har så varit i framförallt första matchen för dagen. Nu gör han sin tredje dag här och kroppen är inte purfärsk eller för den delen vältränad. Mot de andra spelarna i startfältet har han haft råd med detta och kunnat släppa upp dem ett set. Mot Gorak kommer det inte finnas någon möjlighet till detta.

För Gorak ser allt så enkelt ut för stunden. Det liksom bara rullar och allt går per automatik. En känsla som alla som sysslat med idrott känner igen och den är helt oslagbar. Jag är rätt säker på att han bara kommer gå in och köra imorgon.

Salehs spelstil ska passa Gorak bra. Saleh håller in bollen med sin backhand och försöker nöta ut motståndaren på detta vis. Gorak är bollsäker själv och kan också variera på ett annat sätt än övriga spelare. Det kommer sätta press på Saleh på ett helt annat vis och lär bli avgörande här.

Jag kikade först på det raka spelet här. Saleh är dock bra när det tightar till sig och har han tagit det så långt är jag tveksam om jag vill sitta på runt 1.60 på Gorak. Det finns dock lite värde i det så spela om ni inte kommer åt hcp. Personligen så väljer jag en tuffare lina här och litar på att polacken plockar fram autopiloten och bara kör.

Ahmed Saleh vs Daniel Gorak

Spel: Daniel Gorak -1.5 @ 2.37

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 09:10

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.