Speltips: Vecka två av PL!

Dart Axel 2/14

Då var det dags igen. Dags för mina fingrar att smattra ihop ett inlägg om den vackra sporten dart. Säsongen har smugit igång och Premier League har hunnit spela en omgång. En turnering som spelas över 17 omgångar där en segrare tillslut ska koras!

Världens fyra bästa spelare är direktkvalificerad, sedan delas ”wildcard” ut till sex spelare som gjort sig förtjänta av en plats under den gångna säsongen. Tyvärr blev Gary Anderson tvungen att ge återbud. På grund av detta valde PDC istället för att kasta in en spelare, att kasta in nio spelare som får spela varsin omgång. Ett sätt att ge ungtuppar chansen och se hur dom klarar pressen att spela inför enorma publiker. Ett beslut som både hissats och dissats. Jag står neutral i frågan och tänker bara njuta av alla fina pilar som kommer kastas!

Turneringen spelas varje torsdag, och denna gång har turen kommit till Glasgow. Istället för att fokusera på en match tänker jag ge mina tankar om alla fem!

Peter Wright-Michael Smith

Ett möte mellan två spelare där utvecklingskurvorna går i olika riktningar. Michael Smith, finalisten från VM i vintras går en ljus framtid till mötes. Han blir bättre och bättre varje år såväl spelmässigt som mentalt. Nu är han i mina ögon världens tredje bäste spelare bakom Michael van Gerwen och Gary Anderson. Smith har ännu ingen stor titel i bagaget, men jag kan garantera er att den kommer i år.

När Smith är het, då är han het. Han är en av få som kan ”outscore” Van Gerwen när han har dagen. Under Vm-finalen var han tagen av stunden och fick inte ut sitt spel. Sådant lär ske mindre och mindre 2019. Förra veckan fick han stryk av Van Gerwen med 7-5. Det krävdes ett leg bestående av elva pilar för att Van Gerwen skulle hitta segern. Smith var långt ifrån på topp, men gav sig ändå chanser att vinna legs mot Van Gerwen, det säger en del.

Kommer Wright till spel med nya pilar denna veckan? Det är den eviga frågan, och bara han själv vet. Senaste 12 månaderna har inte varit en jättehit för Wright. Efter tre legs förra veckan hade han ett average av 70 och jag tror alla farade för att den kalla formen skulle fortsätta. Han hittade då ett gäng riktigt vassa legs och lyckades knipa en poäng mot Rob Cross. Cross var värda båda poängen i matchen och Wrights ojämnhet kan inte fortsätta om han ska kunna vinna några matcher i årets tuffa Premier League.

Oddssättarna går på namnet Peter Wright här tror jag när dom satte oddsen. Smith är en bra mycket bättre och jämnare spelare än Wright just nu. Smith kastar just nu högre scores än Wright så gott som konstant och Wright måste vara i zonen rejält om han ska ta några poäng ikväll. Och det är han alldeles för ojämn för att vara ikväll.

Speltips: Michael Smith att vinna till 2,20 hos bet365

Rob Cross-James Wade

Rob Cross känns vara igång nu. Han gjorde ett relativt bra VM sett till förutsättningarna. Det följdes upp med förra veckan match mot Peter Wright där han med ett average runt 104 tog en poäng. Han var värd båda poängen men var inte klinisk nog. Jag vågar dock inte lita på han helt än och vet inte riktigt var jag har honom. Visste jag det hade jag spelat honom idag. Men han har lite mer att bevisa för mig.

James Wade, maskinen. Så kallas han, och det är han verkligen. Han är den sämre spelaren allt som oftast i sina matcher men lyckas ändå sno segrar. Han är klinisk i dom ledsen han behöver vinna och han tar alla chanser som ges. Förra veckan var han riktigt vass mot Van Barneveld och gav sig själv ett gäng med chanser. Detta genom att kasta rätt tunga scores för att vara Wade. Men sanningen är att Wade börjat utöka sin mängd 180s och det har inte bolagen greppat än, så det är bara att hugga här!

Speltips: James Wade över 2,5 180s till 2,00 hos Bet365.

Raymond van Barneveld-Gerwyn Price

Barneys sista säsong har påbörjats och det finns inte många som vill att den ska bli lyckad mer än mig. Han måste spela nästan alla ProTour events i år för att ha en chans att kvalificera sig för VM som är hans största mål. Problemet är att där brukar han ha svårt att motivera sig själv. Under stora event som Premier League är han dock alltid motiverad och en farlig motståndare att ha att göra med, även om det inte är den gamle Barney.

Han gav sig själv chanser mot James Wade förra veckan men fick se sig besegrad med 7-4. Känslan är att Barney tyvärr inte har kvalitén för att vinna särskilt många matcher i år. Men jag likväl många andra hoppas!

Gerwyn Price fick sämsta möjliga start på året när han fick en kraftig böter för att betett sig lite grisigt på scen och firat motståndare högt i ansiktet. Den böter Price fick var alldeles för grov och jag hoppas han inte accepterar den. I årets försåt Masters var det påtagligt att Price funderade över hur han skulle agera på scenen. Under förra veckans Premier League var dock den gamle Price tillbaka och kastade riktigt bra pilar mot Daryl Gurney i 7-4 seger.

Vet inte riktigt vad vi får av någon av dessa just ikväll och därav blir speltipset: NOPLAY.

Daryl Gurney-Glen Durrant

Daryl Gurney är en erkänt spelare av världsklass och en av dom som kastar flest 180s på touren. Förra veckan mot Price kom han inte igång alls och kastade inte en enda 180. Det kommer förändras ikväll till 100% och vi kommer få se en bättre Daryl Gurney. Han har lärt sig hantera stora publiker och och det är inte om, utan när nästa titel kommer för nordirländaren.

Durrant kommer ha hemmastödet ikväll. Men kommer det hjälpa eller stjälpa honom? Durrant har i år äntligen tagit steget över från BDO till PDC för att mäta sina krafter mot de bästa av de bästa. Ikväll är första gången Durrant får smaka på en riktigt stor publik, och även om den kommer vara med honom kommer det vara skrämmande. Durrant har sagt flera gånger under turneringar hos BDO att han varit väldigt nervös, och då är publiken inte särskilt stor inte inte alls högljudd.

Att Durrant blir att räkna med i år är jag helt säker på. Men han kommer bli tvungen att spela in sig. Ingen kliver rakt in hos storpublik och levererar.

Känner mig rätt säker på att rutinen avgör ikväll och att Gurney kastar stabilare pilar än Durrant gör ikväll. Allt annat vore konstigt. Kvalitén på spelarna är inte alltid de viktigaste och idag är ett av dom fallen.

Speltips: Daryl Gurney att vinna till 2,60 hos Bethard

Mensur Suljovic-Michael Van Gerwen

Här har vi en match jag tror kan bli riktigt bra. Inte bara för att Van Gerwen, utan även för att Suljovic ser riktigt bra ut nu. Suljovic mängd av 180s har från ingenstans skjutit i höjden, och tillsammans med att han är en av de bästa på touren att träffa dubblar blir han livsfarlig.

Van Gerwen vann årets första major genom att gå på halvfart. Han var inte alls nöjd med turneringen trots att ha inte var hotat en enda match. Förra veckan mot Michael Smith kastade han ett average av 105 var han inte nöjd heller. Han kräver så mycket av sig själv och vill slå nya rekord hela tiden.

Jag tror att Suljovic kommer plocka ett par legs här om han bara fortsätter på den inslagna vägen. För att göra detta måste han fortsätta kasta ett gäng 180s, och det vet han. Även Van Gerwen är i het 180 form just nu och det öppnar upp för ett spel. Två heta 180 spelare i en match som borde gå hyfsat långt.

Speltips: Över 5,5 180s i matchen till 1,80 hos Bet365/Unibet

Nu är det bara att njuta sig tillbaka på alla hjärtans dag och njuta av fantastiska pilar framför en högljudd publik från Glasgow!

//@MrXet

//Axel Andersson






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.