Speltips: GS Warriors @ POR Trail Blazers - Vad är det för tid i RipCity? DameTime!

Golden State Warriors (41-15) @ Portland Trail Blazers (33-23)

Golden State Warriors

GSW har kommit igång med sin säsong på allvar nu, man såg lite tillbakadragna ut tidigt på säsongen och man hade några interna bråk som störde deras lag väldigt mycket, nu verkar det som man tagit sig samman från detta och börjat titta framåt mot finalen igen. Det var mycket spekulationer att bråket mellan Draymond Green och Kevin Durant var något som skulle leda till att Warriors totalt tappa viljan att spela för och med varandra men med lite mindre än halva säsongen kvar är Warriors i topp av Western Conference och det med en fin buffert ner till andra seed Denver Nuggets. Nu är man i en winstreak för tillfället och stjärnorna har spelat som man förväntar sig. Allt verkar i harmoni och spelet funkar ganska bra, man har fått in DeMarcus Cousins som center för att sluta cirkeln och han har varit en positiv injektion under majoriteten av matcher han varit med i. Om man tar bort att han är en väldigt kapabel offensiv spelare både i post och ute vid trepoängaren så är det faktiskt hans screens jag vill ge lite ljus till. Cousins har en stor kropp och hans screens är oftast väldigt stabila och när detta händer får de andra spelarna en sekund extra att hitta rytmen för sitt skott och vi vet alla att Steph, Klay och KD inte alltid behöver särskillt mycket tid att släppa iväg kanonen, men nu när man har DeMarcus gör han deras jobb lite lättare än vad det skulle varit. Hans dragningskraft i pick and roll situationer är också en stor grej då försvaret måste välja vem man vill bli kokad av, Cousins eller den som har bollen. Det är såklart otroligt svårt för motståndet att hålla nere siffrorna när GSW har 5 stycken All-Stars som man ska guarda och tre av dessa är all-time skyttar och scorers. Warriors enda svaghet enligt min mening är de själv och deras bänk som inte riktigt är lika bra som förra året, även fast det fortfarande finns styrkor även där. I slutspelet kommer troligen någon av stjärnorna alltid att spela med bänkspelarna ändå så det kommer troligtvis inte märkas av lika mycket som det kanske göra i en grundseriematch.

I natt möter man Portland Trail Blazers som man redan mött tre gånger och detta kommer vara serieclintch om det blir 3-1 eller 2-2. Man kommer ifrån en grind it out match hemma i Oracle Arena mot Jazz natten som var och man kommer behöva klara sig utan Cousins. Jag tror att man är ganska nöjd med det man har åstakommit hittills in på säsongen och det är i princip en transportsträcka till slutspelet, det är vad jag tror i alla fall. I natt är sista matchen innan ledighet och All-Star matchen i helgen som kommer och jag tror att Warriors inte riktigt kommer att ha motivationen upp då man tänker på annat. Warriors är ett lag många tycker "borde" vinna de flesta matcher och visst det gör dem, 41 vinster på 56 matcher är bäst i hela ligan, dock vet vi alla som lägger spel i basket att det inte handlar om SU särskillt ofta utan om ATS. Där fallar Golden State enda ner till en 27:e plats i ligan. Man tar sig helt enkelt inte över handikapplinan som satts av Vegas. Warriors är 2-4-1 i b2b situationer och man är 11-12 som bortafavoriter. Denna matchup kommer vara ganska tajt imo, Blazers kommer komma ut för att vinna och få säsongsserien till ett oavgjort resultat, detta är viktigare än vad man tror och det är en sorts ära för många lag att inte förlora en säsongsserie. Warriors som sagt kommer troligen inte ge 100% i denna kamp då man helst bara vill ta ledigt ett par dagar innan grundserien drar mot sitt slut och allvaret börjar.

Om vi tittar rent ut matchupmässigt så är ju Warriors ett bättre lag men deras svaghet kommer vara inside defense nu när inte en stor kropp som Cousins finns därinne, även om Kevon Looney är helt okej som försvarare är han inte någon som kommer ge Jusuf Nurkic så stora problem att han håller honom under 15-20 poäng. Warriors kommer att få det svårt under korgen och i returtagningen då Portland har många stora spelare som är mobila kring korgen. Dessa svagheter är jag säker på att Blazers kommer vilja utnyttja.

Portland Trail Blazers

Portland har "överraskat" ännu ett år, ibland är det svårt att tror att detta lag ligger på en 4:e seed tillsammans med Houston Rockets. Ja, man har två guards, en är All-Star och den andra är ett par centimeter under en All-Star plats och sen har man i princip rollspelare och Nurkic. Nu när vi är inne på Jusuf Nurkic, the Bosnian Beast, tycker jag han har utvecklas till en väldigt stabil center i detta anfallsspel Blazers har. Han är en väldigt bra passningsspelare och han har definitivt tagit inspiration från sin vän Nikola Jokic spelstil i highpost. Även om "Nurk" inte riktigt har samma vision så är han mer än duglig i sitt passningsspel. Han gillar att lobba in bollen i paint till en medspelare som kommer i fart mot korgen för en enkel layup eller så hittar han en cutter på baslinjen i steget med en studspass för en attack på korgen på det sättet. Han är mobil och flexibel i sitt arbete kring pick and roll och han sätter bra screens oftast så motståndet måste komma upp högt och då kan guarden eller centern attackera med fart mot korg. Portland har inget komplicerat spel egentligen, man gillar att göra handoffs och screens vid trepoängslinjen och därifrån kan Lillard eller McCollum operera i midrange så mycket de vill. Dessa två spelare är oerhört skickliga på att skjuta från midrange eller att driva på korg, dessa två är Portlands nav i anfallet och kommer för det mesta att ha bollen i sina händer för att skapa något. Trail Blazers svaghet är deras bänk, man har inte en tillräckligt bra bänk för att tävla med de allra bästa lagen, man hänger omkring där i mitten av bland lag strax under dem bästa i NBA men har sällan det som krävs för att hänga med enda in till slutet. Bänken kan dock dyka upp nångång som Jake Layman mot Pelicans men det händer tyvärr alltför sällan, nu har man dock fått in Rodney Hood i trade med Cleveland och man hoppas på att Hood kan visa sig vara en ledare från bänken här i slutet på grundserien och i slutspelet.

I nattens matchup med Warriors är man som sagt nere med 2-1 i säsongsserien, man vann det andra mötet på hemmaplan i OT men nu har man en nypperlig chans att ta en extremt viktig seger för momentum inför slutskedet av säsongen. Man ligger på en delad 4:e plats med Houston Rockets just nu. Man är dock bara 3 matcher ifrån Sacramento Kings som ligger på 8:e seed och sista slutspelsplatsen. Därför måste man visa styrka och intensitet här mot Warriors då alla matcher räknas från nu fram till mitten av april. Jag är överygad om att Portland efter den tunga bortaförlusten mot Dallas Mavericks senast kommer vilja visa att man är som bäst i sin hemmaarena Moda Center. Portland är ett väldigt vasst lag på hemmaplan, man är 20-11 hemma ATS, man är sällan underdog hemma men när man är det så har man 3 vinster och 2 förluster, SU är man 23-8 på hemmaplan och i natt vill man boosta sitt självförtroende med en vinst mot konferencerivalen Warriors. Damian Lillard har en bra matchup mot Curry som är en okej försvarare men inget mer då Lillard borde ha en bra övertag mot Curry, dock så är inte Lillard så bra i sitt eget försvar som man hoppas men jag tror att Portland som lag kommer ha eld i blicken från start.

Speltips

Eftersom Warriors mest troligt inte kommer att ge 100% i natt mot ett Blazers som bör vara på tårna då man behöver varje vinst man kan få för att hålla sig borta från den övriga klungan som slåss för slutspelet bör Portland kunna hålla detta jämt. Jag tycker att Portland Trail Blazers +4 hos bet365 @1.95 är lockande inför denna matchup. Man kan vara så fräck att ta ML om man känner sig sugen men jag tycker att handikappet duger fint. Det kommer bli en spännande fajt, Portland behöver detta men kommer man kunna kliva fram när det väl behövs? Det återstår att se.

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.