Charlotte Hornets (27-28) @ Indiana Pacers (37-19)

Charlotte Hornets

Charlotte var heta i början av säsongen, Kemba Walker inte minst. Han la hela laget på sina axlar och bar dem till seger efter seger. Men ofta när man är het kommer en period där man är sval och där fastnade Hornets ett bra tag, man vann några matcher och förlorade några, man är runt slutspelsplats nu och med mindre än halva säsongen kvar nu måste man få till en winstreak så man kan hålla jagande Detroit Pistons och Miami Heat borta medans man är på jakt efter 6:e seed där Brooklyn Nets just nu är, en match bättre än Charlotte just nu. Hornets har varit ojämna hittills, man har det svårt fortfarande att stänga matcher, man är i botten av denna kategori som förra året och det är faktiskt där Hornets tar många av sina förluster. Charlotte är ett lag med en stjärna och rollspelare och ibland när det kommer ner till slutsekunder är det förtusägbart att Walker kommer att ta sista skottet, detta gör att lag kan koncentrera all sin kraft i försvaret på honom och man styr honom till svåra lägen alltsom oftast. Jeremey Lamb har dock klivit fram i några av dessa lägen och det är bra, en annan som kan ta över om Walker möjligtvis inte känns het är Tony Parker, veteranen som kom från San Antonio Spurs inför säsongen. Jag tycker dock att Charlotte och coach James Borrega har visat upp en bra basket under säsongen och många av de andra spelarna har fått chansen att visa upp sig, Lamb som jag nämnde tidigare, Cody Zeller och Marvin Williams har varit bra support till Kemba. Bänken är oerhört vass då man ligger på en 3:e plats när det gäller bänkpoäng i snitt och här har man framtida namn som Malik Monk och Miles Bridges som har varit fina i år framåt. Det största problemet utöver att man inte kan stänga matcher i slutskedet är att man inte riktigt har en andra stjärna som kan ta över om Kemba inte är het under matchens på en jämn nivå, Kemba snittar t ex 25 poäng per matchen medans två i rankingen är Jeremy Lamb på 15 och det går bara neråt efter det. Charlotte behövde ordna en andra go-to-guy innan trade deadline häromdagarna men man lyckades inte knyta till sig spanjoren Marc Gasol som man hade velat, nu är det en viktig tid från All-Star till Playoffs som man måste ta vara på för att inte åka ner till under slutspelssträcket.

I natt möter man Indiana Pacers som man vunnit mot på hemmaplan redan, dessa två lag är lite lika varandra då man ser på strukturen på spelare, en stjärna och rollspelare, nu har ju Hornets sin stjärna kvar medans Pacers har sin skadad. Men likheterna stannar där, Hornets har inte det försvar som Pacers har och det är nummer ett. Även fast man har t ex Micheal Kidd-Gilchrist som defensiv specialist och Nicolas Batum släpper Hornets in lite för mycket poäng än vad man borde man ligger mitt i smeten på 111 poäng i snitt insläppta och detta kan bero mycket på att bänkspelarna är i princip bara fokuserade på att göra poäng framåt då dessa är på 30:e plats av 30 möjliga när det gäller försvar. I natens matchup med Pacers kommer man in med en seger mot Hawks senast men då ska vi veta att laget gick bananas nästan hela matchen med sitt skytte, inte minst i första quarten då man gjorde 46 poäng. Pacers kommer inte tillåta detta att ske, Indiana är ligans bästa defensiv strax före Memphis Grizzlies och om man tar bort Hornets skytte så finns det inte jättemycket annant att ta ifrån. Inside offensiven är inte lika vass som skyttet med Cody Zeller, Willy Hernangomez och Bismack Biyombo, två av tre som är inriktade på det defensiva arbetet mer än offensivt, det är egentligen här man ska ha möjligheten att ge Pacers en kamp men jag har svårt att se att man går inside ofta då det inte är deras stil. Hornets kommer få det tufft i Bankersfield House och det framförallt om inte rollspelarna kliver fram, senast hade man det svårt att få någon produktion från bänken och Kemba stod högst med 23 poäng. Pacers defensiven kommer vara en svår nöt att knäcka för Charlotte som behöver en eller två till som kan hjälpa Walker om han inte kan lyfta dem.

Indiana Pacers

Pacers kommer från en fin winstreak som man vill fortsätta med även i natt. Men om vi tittar på vilka Pacers spelat mot senaste fem matcher kanske det inte är något man tycker att värt nämna men om vi tittar på hur matcherna såg ut och hur man vann dem berättar det en annan historia. Miami borta vann man efter att legat under majoriteten av matchen och man gör en fin comeback, mot Pelicans spelade man fint försvar som gav Pacers chansen att ta en vinst där Darren Collison klev fram på ett stort sätt, storvinst mot Lakers, ja Lakers var omgivna av traderykten och man var troligen i sitt rätt sinne just då dock tycker jag inte man ska ta bort Pacers fina försvarspel och att man utnyttjade alla svagheter i LA, Clippers hade man lite tur då LAC just tradeat bort Tobias Harris och LA var underbemannade och nu senast mot Cleveland gick man in fokuserade och gjorde en bra match från start till mål vilket kan vara svårt när kanske motivationen inte är på topp då man möter ett så pass sämre lag. Detta visar på Pacers natur att man är ett lagspelande lag och även om Oladipo inte kan spela så spelar man för honom och håller allt vid liv. Visst, Indiana hade det svårt efter att Victor blivit skadad och spelade kanske inte sin bästa basket men man var tvungna att justera lite och hitta sin go-to-guy utan Oladipo. Collison har klivit fram som en closer för dem, Tyreke Evans har börjat hitta sitt gammla jag mer och mer medans Sabonis trummar på som alltid. Kollektivet Indiana Pacers är större än en spelare och det visar man gång på gång.

I dagens matchup med Charlotte Hornets kommer in i denna fajt med 5 raka vinster som sagt, man ger det en stark push för att komma lite högre upp än sin nuvarande 3:e seed, dock tror jag att det blir svårt att matcha Raptors och Bucks men om man fortsätter lägga sin energi på sitt försvar kommer man bli farliga i slutspelet. Pacers är ett lag som gillar att variera sitt anfall men ett som är säkert är att man vill spela i sitt eget tempo och komma till skott när man själv vill det, man spelar sällan i motståndets tempo och det är något som är väldigt positivt. Man låter ofta Sabonis få position i post och låter honom go to work eller att man låter spelare komma från curls och screens för att få till ett öppet skott, det är i princip bara Tyreke Evans som oftas kan ta bollen på korg själv annars spelarna man pick and roll/pop med big men en vikitg del i alla offensiva playbooks. Det som gör att Pacers är ett svårt lag att möta är deras rotationer för att hjälpa sina medspelare, man är snabba på att täppa till luckor när dessa uppstår medans man nästan aldrig tillåter enkla poäng inside även fast man inte alltid har längden på sin sida därinne. Det kommer att bli en långsam match tror jag, Hornets kommer troligen inte att skjuta lika bra som man gjorde på Hawks och Pacers kommer inte tillåta ett högre tempo än det man själv vill spela i. Bojan Bogdanovic är alltid ett ess i rockärmen och han kan bli eld på bara några possessions.

Speltips

Pacers vill fortsätta sin winstreak och cementera sig toppen tillsammans med Toronto och Milwaukee, man har ligans bästa försvar och om bänken kan både producera framåt och hålla tätt bakåt kommer man ha en fin chans att ta hem vinsten utan stress. Man måste se upp med att Hornets och framöverallt att Kemba Walker inte eldar upp dem. Hornets är ett ojämnt lag och en viktig del av bänken, Tony Parker kommer troligen inte till spel som dessa tre senaste matcher för Hornets. Bänken måste producera annars kommer det bli väldigt tufft då man nästan ingen på Charlottes bänk spelar försvar. I mitt tycke bör Pacers kunna ta detta med en komfortabel marginal, det lockar med Pacers -5.5 hos bet365 @1.90. Detta spel finns på flera olika spelbolag och om du inte redan registrerat dig för bonusar kan du göra det här: Bonus

Alla rekar
IND Pacers -5.5
2019-02-12 01:00
CHA Hornets @ IND Pacers
8.00 u
7.20 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley