Det har varit lite svårt att få tid att skriva inlägg den senaste tiden, ska försöka ta tag i det nu. Meningen är att jag ska föröska komma igång nu och sedan gå för fullt i mars då det även börjar spelas mer turneringar. Har varit väldigt snålt nu efter de nya reglerna vilket gjort att turneringsantalt gått ner kraftigt.

Colin Sinclair

Man hajar alltid till när man man ser Colin Sinclairs nationalitet, han kommer nämligen från Nordmarianerna. En liten ögrupp på strax över 50000 invånare mitt ute i ingenstans i västra delarna av Stilla havet.

Men det är ingen dålig spelare de fått fram, i början av året slog sig Sinclair fram till kvartsfinal i en challenger. Men det var under sensommaren förra året han gjorde ett namn för sig.

Då var han i tokform och spelade sig fram till fem raka futurefinaler där han dock förlorade samtliga fem finaler. Tror aldrig jag varit med om något liknande. Ibland ser man spelare gå fram till fem raka finaler, men aldrig att de förlorar samtliga.

Nu är det alltsa 6:e gågnen gillt och jag tror det börjar bli dags att bryta förbannelsen nu. Det känns som Sinclair är på en annan nivå än tidigare. Riktigt fin semifinal i den här turneringen där han klädde av Henry Craig med 6-4 6-2. Craig som varit riktigt bra fram till mötet mot Sinclair.

Lucas Poullain

Fransmannen har alltid varit en favorit för mig. Han spelar aldrig, men när han väl gör det finns det kapacitet. Men det verkar som att han i år bestämt sig för att göra en satsning och spela mer regelbundet. Han kommer avancera ganska snabbt på ITF rankingen då det finns gott om kapacitet här.

Bra turnering här av Poullain, överkörningen av Jordi Arconada var bra och vinsten mot Michail Pervolarakis hade jag inte räknat med.

Slutsats

Det är alltså en final mellan två spelare som aldrig vunnit en internationell turnering. Det tror jag faktiskt underlättar för Sinclair för jag misstänker att fransmannen kommar ha minst lika många hjärnspöken här.

Och om jag jämför de här två har Sinclair en helt annan stabilitet. Bra högstanivå har båda spelarna men om jag säger så här. Om båda har en dålig dag vinner Sinclair.

Han har visat under en länge tid att han presterar mot bra motstånd, Poullain gör mer djupdykningar och är han inte hundra procent här blir det tufft.

Tycker Sinclair ska vara lite större favorit här än vad bolagens odds indikerar. Ner till 1,57 tycker jag det fortfarande är bra bra betalt.

Speltips

Colin Sinclair - Lucas Poullain (1) @1,72

Turnering: M15 Claremont

Spelbolag: bet365

Värdering: 5 U

Spelstopp: 18:00

Bästa odds och statistik om matchen hittar ni här:

https://1x2.se/odds/1kkKIqlwGiz82Tl/sinclair-colin-poullain-lucas

Alla rekar
1
2019-02-10 18:00
Colin Sinclair - Lucas Poullain
5.00 u
3.60 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Pekka Pekka