Speltips: MIA Heat @ SAC Kings - Push för playoffs!

Kings 2/8

Miami Heat (25-27) @ Sacramento Kings (28-26)

Miami Heat

Heat har varit som man förväntat sig inför säsongen, upp och ner och man vet inte riktigt vart man har dem. En överraskning har varit att man inte varit lika starka på hemmaplan som tidigare år men man är ruskigt stark på bortaplan. Det brukar vara tvärtom men Heat kan spela lite mer avslappnat borta ser det ut som och man har inte press på sig att leverera då man ofta ses som underdogs och där trivs man. Heat är en av få lag som fokuserar på försvaret i NBA, det är inte många som gör det och det har gett blandade resultat just för Heat. Miami har det svårt att balansera upp deras fin försvarspel med Hassan Whiteside och Josh Richardson i spetsen utan man har det ofta väldigt tufft att göra poäng framåt och hålla en jämn nivå. Whitside har varit bättre än förra året i år men hans mentala styrka är inte ritkgit där och man har svårt att kunna lita på honom framåt. Dwayne Wade är ett annat exempel då han är lite för gammal för att göra de sakerna han gjorde för 10 år sedan men han skjuter fortfarande midrange jumpers off balance över killar som är flera centimeter längre än vad han är med handen i ansiktet, det är inte bra basket. Han kan blixtrar till men det är mer och mer sällan. Nu har Heat tagit bort deras enda elitskytt från trepoängaren i Wayne Ellington som tradeas iväg igår, nu är man ett lag som spelar från korgen till frikastlinjen och det kommer bli oerhört svårt att hänga med lag som är duktiga på att skjuta från distans. Det positiva i det hela är dock att man vet vilka man är, man har en identitet och en stark defensiv som kommer ge Miami möjligheten att skapa ett anfall. Heat har haft det tungt med skador på vissa nyckelfigurer som Goran Dragic och Dion Waiters, Waiters är tillbaka nu medans Dragic kommer tillbaka efter All-Star break. Man skeppade iväg Ellington pga att Waiters ska få mer speltid och det är förståligt då han är på ett ganska stort kontrakt en längre tid. Spelet kommer gå igenom honom och Whiteside i natt, Whitside hade en monstermatch mot Portland senast och Kings som vi alla vet har det tufft mot big men, han kommer få många chanser att göra enkla poäng i paint och ta offensiva returer. Heat kommer vilja spela i ett lågt tempo för att få Kings ur rytm och kunna samla sitt försvar då de är vassa i försvaret som sagt.

Matchup mot ett hemmastarkt Kings kommer bli en tuff nöt att knäcka för Heat, man måste spela ett riktigt bra kontringsförsvar och hålla trepoängaren nere till en acceptabel nivå då Kings fokus är på att skjuta från distans och spela i ett högt tempo. Heat kommer försöka hålla nere siffrorna och bygga upp ett spel, försöka få med Whitside i pick and roll och få honom nära korgen för layups eller dunkar. Det kommer bli en match mellan bänkarna i denna kamp också, Heats bänk är på 3:e plats och Kings på 5:e. Heat har dock tappat Ellington som sagt så man kommer försöka leta efter nye Ryan Anderson och Kelly Olynyk som kan kliva ut och skjuta treor för att få lite spacing. Det kommer bli en tuff kamp i natt, Heat är ett bra bortalag som sagt men Kings hemmapublik och facit talar för sig själv.

Sacramento Kings

Kings åkte på en förlust mot Rockets senaste och man kommer vilja studsa tillbaka så snabbt som möjligt, Kings är ett lag som vill pusha för sitt första slutspel på 16 år, man har skaffat in Harrison Barnes från Mavericks och han är en allround spelare som både kan spela anfall och försvar på en hög nivå. Kings har två unga guards som leder detta lag med bravur, Buddy Heild och DeAaron Fox kommer vara en vass duo i många år framöver. Kings har varit ett tufft lag att möta på hemmaplan de är 17-11 SU, som favorit 12-1, när linan är på -2,5 är man 6-0. Kings hemma med sin fantastiska publik är ett lag att se upp med, man är otroligt spelglada i Golden 1 Center och jag tycker att man kommer ha en bra chans mot ett Heat som inte kommer kunna hänga med i Sacramentos tempo. Sac är ett lag med tempo som fokus och trepoängsskytte, även om Josh Richardson är en bra försvare kommer han att ha det svårt mot Buddy. Winslow kommer inte kunna hänga med Fox snabbhet och Fox har en chans att skapa foulproblem för Whiteside om han är aggressiv på korgen i natt, även om Whitside är en duktig rim protector kommer han inte ha det lätt att försvara mot snabbheten i Kings. Nu när Harrison Barnes kommer till spel också kommer Kings har än mer firepower framåt. Heat kommer inte kunna hänga med i Kings tempo, Wille Cauley-Stein kommer ge Whitside problem i pick and roll och i kontringsspelet då han är en mobil big man som kan springa i bra fart upp och ner för golvet.

Kings matchup med Heat är en som man vunnit tre gånger i rad nu, man vann senast på bortaplan och nu vill man säkra en 2-0 seger för att stänga serien för i år. Detta är inte lika viktigt utanför sin konference men det är ändå något man ska ta i beräkning. Bänken som sagt kommer vara oerhört viktig och Kings har en otroligt bra bänk framåt, Bogdanovic, Bejlica, Mason och Giles har alla varit fina från bänken från början till nu. Bogdanovic leder sina mannar på ett föredömligt sätt och han kommer bli farlig även i natt. Hans midrange game är bland det bästa i hela ligan. Bejlica kan elda upp från tre, Mason är kvick och har ett bra passningsöga medans han kan skjuta från distans, Giles är en spark plug från bänken och är duktig runt korgen och i returtagningen. Det viktigaste för Kings är att försöka hålla tempot uppe och attackera innan Heats försvar har samlat sig, få igång Heild och försök att få Whiteside i foulproblem då han kommer bli riktigt tuff att hålla från korgen och de offensiva returerna.

Speltips

Kings är vädigt stabila hemma, man har övertaget då man vet vilka svagheter Heat har och om man fortsätter sätta sina trepoängare kommer det bli svårt för Miami att hänga med tillslut. Håll Hassan Whitside i schack, få inte honom att känna sig trygg med att plocka ner offensiva returer och få igång Heild och Fox så kommer man vara stabila redan från början. Bogdanovic och Co kommer ha fördel från bänken då Ellington inte spelar längre för Heat och han var deras bästa trepoängsskytt från bänken.

Heat har styrkor där Kings har svagheter. Man måste få igång Whiteside som mot Trail Blazers och sen måste man strypa tempot i matchen så man kan spela försvar i samlad trupp. Man har inte jättemånga alternativ framåt som håller en hög nivå men Wade från bänken och Dion Waiters ska Kings se upp med.

Mitt tips inför denna drabbning är Kings -3 hos bet365 @ 1,90.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.