Speltips: DEN Nuggets @ PHI 76ers - En fight att se framemot!

Denver Nuggets

Denver Nuggets (37-17) @ Philadelphia 76ers (34-20)

Denver Nuggets

Nuggets har varit ett stabilt lag hela säsongen, speciellt på hemmaplan. På bortaplan har man varit väldigt upp och ner och att man förlorat senaste på matcherna nu på sin roadtrip på östkusten mot två lag man "borde" vunnit mot säger en hel del. Laget har varit skadebenäget på många positioner hela säsongen men ändå har man topp 5 bästa records i väst, konferancen som är den tuffare av de två. Denver är ett lag som spelar i sitt tempo, man styr spelet på ett bra sätt under matchens gång och det mesta går igenom Nikola Jokic händer. Han och Jamal Murray har varit två jättar för detta lag framåt och duon är kapabel att go off mot vilket lag som helst i ligan. Murray har haft lite småskador men inget större på senare tid och han kommer spela i nattens kamp mot 76ers, Nuggets som sagt har haft skadeproblem hela säsongen lång och Garry Harris är out medans Paul Millsap är ? inför matchen. Paul Millsap skulle behövas mot 76ers då han är ett defensivt ankare och kan vara en stor del i att stoppa Joel Embiids framfart, även om det kommer vara svårt. Nuggets har en defensiv scheme som göra att det är väldigt tufft att göra poäng mot dem i paint, man har stora grabbar därnere under korgen med Jokic som blivt en bättre lagförsvarare med Mason Plumlee och Millsap som ankare och några som kan guarda straight up mot en spelare som Embiid. Nuggets är i en lite dipp just nu men jag tror att man kommer komma ut efter två matcher i rad med en annan intensivtet och vilja, man spelar också mot ett bättre lag än Pistons och Nets och det brukar elda upp spelarna ännu mer, motivation är en stor sak i NBA. Även fast Nuggets är sämre på bortaplan än hemma håller man matcher tajta, man låter sig inte bli blowout så ofta och det beror på deras tempo. Tempot styr dem, man spelar i deras tempo eller så får man det tufft. Nuggets gillar att ta det lite lugnare och bygga upp ett anfallsspel så Jokic kan hitta cuts till korgen eller spela ett tvåmans spel med Jamal Murray oftast men också med andra guards. Det kommer att bli tufft att hitta en jämn nivå under hela matchen men det lag som kan kontrollera tilställningen kommer ha en bra utgångspunk inför slutet.

Nattens möte med Philly är ett jättemöte, bland de två bästa lagen i ligan och det kommer bli en riktigt bra big man kamp mellan Nikola Jokic och Joel Embiid, två All Stars som har fått väldigt fint med utrymme att utvecklas till franchise-spelare för sina klubbar. Nuggets har övertaget i guardpositionerna, Jamal Murray, Will Barton och till viss del Malik Beasley kommer att ha övertaget mot spelare som Ben Simmons och JJ Redick, ingen av dessa två är kända för sitt defensiva spel. 76ers har haft det tufft att hålla guards borta från att göra mycket poäng på dem och det kommer inte vara annorlunda i natt. Jag förväntar mig att Jamal Murray kommer ha en fin natt med 25+ poäng mot ett lag som släpper in 24.5 poäng i snitt mot point guards, där är man placerad på 23:e plats av 30 lag. Håll ett öga på Murray, helt enkelt. Jokic kommer få det bra mot Embiid, även om Embiid är bra på att försvara sin gubbe så vet Philly att han inte kan gå in i foulproblem tidigt och Embiid kommer inte spela lika hårt mot Nikola. Detta måste utnyttjas då Jokic har ett bra postgame men också kan kliva ut i en pick and pop situation och sätta en trea eller två. Nuggets tycker jag har en bra chans att hålla det tajt hela matchen lång, man har en kapabel bänk som är en av ligans bästa bänkar, man är topp 10 i denna kategori och man har flera spelare som är fokuserade på den offensiva biten så man kan möjligen skapa en buffert för startfemman att hålla. Philly har ingen jättebra bänk nuförtiden, den är placerad på en 24:e plats när det gäller att göra poäng, Medans försvaret är en placering bättre på en 23:e plats. Den match bör bli jämn, jag har svårt att se att Nuggets släpper den här matchen i första taget.

Philadelphia 76ers

76ers har inte varit lika tunga som man var för ett år sen, man tog ligan med storm lite grann med att vinna 50+ matcher och Ben Simmons hade man inte trott skulle ha en så stor impact som han hade. Nu denna säsong är man ofta sönderlästa, det var därför man skaffade in Jimmy Butler för att ha någon som skulle kunna skapa sitt eget skott så som Ben Simmons inte kan, Simmons är en slasher av rang och kan ta sig till korgen nästan hela tiden men om han inte har hotet av en jumper kan motståndet bara baka tilbaka till paint och låta Philly spela handbollsanfall tills klockan går ner till noll. Detta har gjort att laget kanske inte haft en så stor impact i öst som man velat och man ligger på en 5:e seed med lite mindre än halva säsongen kvar nu. Jimmy Butler trodde man skulle bli en riktigt bra värvningen men han har varit upp och ner mestadels, han har haft matcher där han är väldigt bra men andra där han inte riktigt hittat rytmen i anfallsspelet. Det är alltid svårt att komma in som ny i ett etablerat anfallsspel där du själv inte är första prio eller förste ballhandler, Brett Brown har haft det svårt att få in Butler i sitt spelet framåt och frustrationer har redan bubblat upp. Jimmy vill så gärna vara första valet men att bortse från Joel Embiids talang som förste poänggörare är fel, Butler är ingen KD, James eller Harden som kan ta över en matchen och styra sitt lag till vinst med sin vilja, han är ett andra eller tredje val men han har svårt att acceptera detta och det skapar problem. Det är därför 76ers inte har tagit klivet upp i tabellen som man har velat. Nu får man in en annan scorer i Tobias Harris och det kommer ta sin tid det man att hitta honom en roll, han har kommit från Clippers med en All Star säsong bakom sig med 20 poäng i snitt och bollen ofta i sina händer. Nu är han tredje-fjärde valet och kommer troligen vara mer av en spotup shooter än någon som kanske post up eller får bollen i händer för att skapa något själv som han hade i LAC. Det kommer bli svårt i början att få kemin att fungera tror jag och om han spelar i natt kommer det troligen vara lite trevande och svårt att hitta sin roll.

Nattens möte med Nuggets är en big man kamp från start till mål, Joel har en fin matchup mot Jokic (om Millsap inte spelar) och Embiid vet vi kan göra mycket skada. Han har varit outstanding hela säsongen, han har dock fortfarande inte lärt att sig att passa ur double-teams, han blir stressad och kastar bort bollen alltsom oftast. När han lärt sig att ta det lugnt när double team kommer och han att vara ett ännu större vapen. Det största hindret för detta 76ers i natt är bänkproduktionen och turnovers, dessa två saker är deras svaga länk. Simmons med all sin talang har en tendens att vara nonchalant och kasta iväg bollen lite mer än han borde. Embiid är en som sagt en annan som har det tufft att hålla bollen inom laget ibland. Detta måste förbättras innan slutspelet börjar om man ska ha en bra chans att kunna ta sig till ECF. Man möter ett lag som gillar att bygga upp sitt anfall medans man själv är lite mer varierande, man gillar att postup Embiid på vänster sida av planen och låta honom arbeta men Simmons älskar att ta en retur och pusha bollen i kontringsspelet. Embiid har en bra matchup mot Jokic, han som individ har blivit bättre en-mot-en men inte så bra att Embiid inte kan utnyttja situationen hela matchen. Nuggets kommer vara försiktiga med att guarda Joel då man inte kommer vilja ha foulproblem på sin bästa spelare. Simmons kan få chansen själv att posta upp en kortare Murray också för att få in enkla poäng och självförtroende. Kommer Embiid, Butler och Simmons vara på topp i natt eller kommer man vara lite på bakfoten är den största frågan egentligen, 76ers förlitar sig på sina stjärnor väldigt mycket och nu när t ex Landry Shamet blivit borttradead har man än mindre att ta ifrån bänken. Det kommer bli en tuff kamp i natt, lagen har svagheter och styrkor på rätt plats mot varandra och det kommer troligen vara tajt ända in i mål.

Speltips

Jag har svårt att se att Nuggets släpper denna match, man har åkt på två förluster i rad nu mot lag som är sämre en de själva, nu möter man ett lag som man vill visa vad man går för, ingen kommer underskatta någon i 76ers och man vet att dessa matcher är dem viktigaste att vinna.

Philly åkte på förlust senast mot Sac borta, man är ett lag som har gjort många förändringar i laget på senaste tiden och det kommer bli tufft att justera sig efter en sådan grej. Bänken är i underläge när det gäller firepower framåt och om bänken tappar det till 10-15 poäng upp kommer det att bli svårt att komma tillbaka. Turnovers är en stor faktor som 76ers måste kontrollera, kommer man kunna göra det mot ett starkt defensivt lag?

Mitt tips inför denna kamp är Nuggets +4.5 hos bet365 @ 1.90.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.