Speltips: Kovacs vs Huzjak - Nedbruten spelare mot deff

Blogginläggen är heta under inledningen av 2019. Åtta av de nio senaste spelen har hittat hem och det är riktigt skoj när spelen man lägger lite extra tid på verkligen levererar. Dauud gjorde en riktigt solid match mot Huzjak imorse. Det blev faktiskt exakt som jag ville. Han attackerade vid rätt tidpunkt men höll sig samtidigt lugn och försökte få Huzjak att gå på offensiven. Ett perfekt knep som fler spelare med svårt mot deff bör ta vara på om man nu inte kan slå ut dem.

David och Vostes känns som det självklara finalparet i denna omgången. De kommer varva upp i slutspelet och jag tror att vi kommer få Vostes som vinnare när vi avslutar omgången på tisdag. Dauud har väl annars börjat bäst av alla men han har också mött spelare som passat honom extremt bra. Lite tråkigt att Martinez inte ens försökte bjuda upp till dans utan slog bort sig fullkomligt i den matchen. Martinez är annars ett spelare med riktigt höga toppar och skulle han träffa helt rätt så kan han vinna en Chally. Då krävs det dock att han levererar i gruppspelet också över tid.

Sebestyen Kovacs

Kovacs är en ungrare som sett till åldern har framtiden för sig med sina 22 år. Hans spelsätt har kvaliteter att utvecklas och med sin starka backhand så bör han passa ganska bra in i den moderna bordtennisen. I Challyn har han dock bekymmer mot de mer "gnetande" spelarna som har ett helt annat synsätt på sporten. Kovacs måste lära sig att spela lite mer orent och därigenom göra det lite mer krångligt för motståndaren.

Utöver ett par strösegrar i januari mot bland annat Huzjak och Grela så har det blivit idel förluster. Att ständigt förlora mot spelare Happek och Sklensky är inget gott tecken och Kovacs måste hitta en väg igenom där för att börja fixa lite resultat i Ochsenhausen.

Josip Huzjak

Huzjak har inte varit bra under senaste månaderna. Det är framförallt skallen som fått sig en riktig törn även om den aldrig har varit bra tidigare heller. Det tas felbeslut på felbeslut i viktiga lägen och man blir fan aldrig klok på honom. Sedan är ju nivån här inte topp så detta är väl något man får räkna med. Han slog Sanchi med 3-0 men siffrorna ljuger, minst sagt. Han var under med 10-8 i både 2:a och 3:e set och räddade alltså totalt fyra setbollar. Väldigt ovanligt för Huzjak som brukar ge upp i sådana lägen. Jag vet inte om det säger mer om Sanchis oförmåga att stänga seten än om Huzjaks skalle.

Utövern segern så har han som ni vet en förlust som kom mot Cheaib. En helt okej start från Huzjak som har gjort det som förväntas. Nu har han möten med både Vostes och David att vänta vilket såklart blir toktufft. Han har dock slagit båda spelarna och kan han hitta rätt där så tror jag extra mycket på honom i denna matchen.

Slutsats och speltips

Kovacs är i grund och botten en bättre spelare än Huzjak och han är erkänt bra mot defensivspelare men då framförallt mot Chtchetinine. Kovacs har absolut en chans att vinna denna och kan pressa Huzjak rejält. Vi kommer dock ha Kovacs på 0-4 i denna matchen och förutom en mentalt trött ungrare lär inte motivationen vara den bästa heller. Huzjak är en spelare som inte bjuder på mycket utan han står där och gnetar vilket gör att allt jobb måste göras av Kovacs vilket jag inte tror han är kapabel till med dagens förutsättningar.

Vi ska klara med att Huzjak antaligen kommer stå på minuskvot inför denna matchen också. Även om han också är mentalt trött med bristande motivation så krävs det ändå inte lika stort arbete för honom. Att han någon gång springer runt i backhandrutan och drar forehand är egentligen allt som krävs förutom att han träffar deffen någorlunda.

I h2h är det Kovacs som leder men jag väljer med ovanstående förutsättningar att gå emot det. Jag väljer också att ta ett tufft hcp på Huzjak. Går denna matchen till fem set så vill jag inte sitta på 1.72. Om Huzjak ska vinna denna matchen så gör han det enkelt mot en fullständigt nedbruten ungrare.

Sebestyen Kovacs vs Josip Huzjak

Spel: Josip Huzjak -1.5 @ 2.62

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 21:20

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.