Speltips: SAC Kings @ MEM Grizzlies - Skyddat draftval

Bogdanovic 1/25

Sacramento Kings (24-24) @ Memphis Grizzlies (19-29)

Sacramento Kings

Kings säsong gick spikrakt uppåt i början, man spelade en riktig tempobasket som få har sett och man pushade bollen upp och i planen och trepoängarna flög konstant. Nu i mitten av säsongen har man tagit ner på jorden ordentligt och deras uppenbara svagheter i försvarspelet har blivit väldigt tydliga och när den offensiva biten inte fungerar så är man nästan chanslös mot nästan vilket lag som helst. Man har det svårt att freda sin egen korg för att man har en enda spelare i laget som kan spela försvar och det är Wllie Cauley-Stein, det är synd att han fokuserar lite för mycket på det offensiva ibland och låter folk gå in och göra layups lite för ofta. Han är en bra försvarspelare som är duktig i sin rotation och hjälpförsvar men när han blir bortfintad finns det inte mycket att göra. Det är Kings största problem nu som då.

Man är i slutet av sin roadtrip som man haft sen 17/1, man har varit över hela östkusten och nu har man landat i the Dirty South i Memphis, Tennessee för att möta Grizzlies. Det har varit en tuff roadtrip för Sac då man har förlorat tre av fyra matcher hittills, men jag tycker man inte ska dra för stora slutsatser över att detta har hänt. Man mötte ett hemmastarkt Hornets, ett stekthet Nets och ett Raptors med nog det djupaste laget i ligan i en b2b. Stark vinst i Detroit i en tajt match ska man ha kredd för.

I nattens matchup med Grizzlies tycker jag att man ska kunna stå upp ganska bra, ja, Kings är troligen trötta nu när man rest så mycket men jag tycker ändå man har mycket firepower framåt för att inte kunna strida sig till en knapp vinst. Man är lite hemmakära, man spelar bättre med sin publik i ryggen men jag tycker inte man har spelat dåligt riktigt på bortaplan, förutom mot topplagen då man har haft det svårt men det är mest pga sämre talang överlag. Kings är bra på att driva upp tempot och man spelar på ett blandat sätt i offensiven, man kan bomba treor men en spelare framförallt är en mästare i midrange-gamet. Bogan Bogdanovic opererar mellan trepoängslinjen och paint som en kirurg och han hittar alltid en yta att hitta sitt skott även om försvarer är tajt på honom, en lätt screen och han får tillräckligt med dagsljus för att gå upp. Han, Fox och Heild är livsfarliga när man ger ytorna de vill ha, detta är fördelen med att ha flera spelare att kunna gå till för poäng. Kings har tre go-to-guys och om en av dem inte är i form just den kvällen kan man luta sig mot de två andra. Det är det som är det farliga med detta Kings i dagsläget om ofensiven är varvad till 100 så kommer man springa ut lag ur arenan men om man inte är det så kommer man se ett lag som mot Nets häromkvällen då man bara gör 9 poäng i 4:e Q. Kings har en fin chans att ta en vinst här mot ett lag som inte alls vill spela basket längre.

Memphis Grizzlies

Ojojoj, vad har hänt med Memphis? Jo, så här är det med Grizzlies just nu; man var bland de bättre lagen att starta säsongen precis Kings men man vann med defensiven istället för att bombadera lag med trepoängare så förlitade man sig på postups av Marc Gasol och pick and roll spel av Mike Conley. Man litade på att försvaret skulle få ett stopp så man kunde mala ner motståndet framåt med att spela ett långsamt och metodiskt spel. Detta ledde till att man var uppe bland topp 5 lagen i West ända fram till december och skeppet åkte på ett isberg, draftval år 2019. Memphis har ett skyddat draftval inför kommande draft 2019, detta val är skyddat så att om Grizzlies hämnar bland de 8 sämsta lagen inför draften så är detta deras eget draftval, annars kommer det att hamna hos Boston Celtics. Det är därför Memphis senaste två månaderna har varit riktigt hemska att titta på. Man har lagt Gasol och Conley som tillgängliga för trade, detta är deras två absolut bästa spelare och man har redan påbörjat tankjobbet och försöker nu att få något extra utav att tradea Gasol och Conley för dessa två är troligen de enda spelarna som är värda något i Grizzlies som man är villig att släppa.

Så, inför nattens matchup möter man då Kings som är i slutet av sin roadtrip men med låg motivation inför resterande matcher i Memphis-lägret ser jag inte mycket som kan hända för Grizz i natt. Jag tror dock faktiskt att det kan bli en tajt match, Kings är troligen lite trötta efter allt resande medans Grizzlies är "due for a win" om man ska vara helt ärlig. Dock så ser jag inte att Grizzlies kommer vilja vinna då Kings kan mycket väl hamna i striden för en tankposition långt ner i tabellen och är ett hot inför draften. Även om Grizzlies organisation vill att spelarna ska spela dålig och förlora så är dessa människor gjorda för att tävla på allra högsta nivå och vinnarmentaliteten kommer alltid finnas där. Dock har det som utpräglat Memphis hela säsongen, försvaret, inte alls varit i standard som tidigare och man har gjort från att släppa in knappt 100 poäng/match till nästan 110 poäng/match senaste månaderna. Man har givit upp om säsongen helt och man bryr sig bara om att bygga om just nu.

Speltips&Slutsats

Även om Kings bör vinna i natt så känns det som en lite för stor risk att lägga alla kort på bordet på Sacramento som är i slutet av en roadtrip och trötthet kan spela in till stor del, dock kan jag inte blunda för Grizzlies tankningsprojekt som man har igång nu och jag känner att om man förlorar mot Charlotte Hornets med 20+ så kan man lika gärna förlora mot Kings med 20+ poäng. Även om jag tycker att det är lite större risk att lägga pengarna på Kings så lockar detta mig tillräckligt mycket. Kings ML till 2.20 hos bet365 känns lockande inför nattens NBA.

  • Kings ML
  • 2.20
  • Bet365
  • 8 units
  • 02:00





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.