Speltips: Vrablik vs Brossier - Sevärd match

TT 1/22

Vilken volym det blev igår. Med andra ord ljög jag ordentligt i gårdagens första blogginlägg där jag förutspådde väldigt få spel. Startfältet blev dock snabbt uppdelat mellan ett bättre och ett sämre. Därför valde jag att trycka många favoriter igår då dessa såg klart bättre ut än sina motståndare.

Resultatet då? Njae, siffrorna visade ju klart grönt men samtidigt tycker jag av vi skulle ha fått med oss mer. Vi satt såpass bra på spelen att resultatet enligt min mening skulle blivit bättre. Men grönt är skönt och vi krigar vidare dag 2 i Challyn.

Jiri Vrablik

Jag trodde på en liten kollaps för Vrablik i denna Challyn. Motståndet såg bra ut på förhand och jag var tveksam till om han skulle orka ta kampen. Jag får väl erkänna att jag hade fel och tjecken har spelat en bra bordtennis och står på 3-2 inför dag två. Förluster mot Zhai och Gavlas som man på förhand borde kunde ha förutsett då deras spelstil inte gynnar Vrablik. Jag hann dock inte hoppa på Zhai som stod i 2.20 från start men på eftermiddagen var nere i 1.61.

Vinsterna togs mot Lorentz, Kleprlik och Nordberg. 3-0 mot de två sistnämnda vilket är riktigt starkt av tjecken. Han spelar i nuläget mot Floras och oavsett om det blir förlust eller vinst där så kommer matchen mot Brossier ha betydelse för honom i kampen om slutspel.

Benjamin Brossier

Fransmannen spelade upp sig under gårdagen. Han såg riktigt risig ut på morgonkvisten men i matchen mot Floras började vändningen. Han såg ut som en ko på grönbete samtidigt som han hivade upp bollarna från alla möjliga vinklar. Det är så man vill se Brossier och jag var ärligt talat orolig inför mötet med Nordberg. Brossier ville dock för mycket i den matchen, flertalet servemissar, samtidigt som Nordberg höll sig iskall genom hela matchen.

Brossier står på 1-5 inför dagens sista match och är därmed tvärsist tillsammans med Kleprlik. Jag ifrågasätter hans inställning till denna matchen och eftersom han ska lira en Chally till denna vecka så anar jag att han kanske sparar sina krafter tills dess.

Slutsats och speltips

Ett klassiskt spel från min sida gällande motivation. Vrablik har mycket att spela för samtidigt som Brossier bör blicka framåt. Fransmannen är dock ingen som lägger sig men den riktigta gnistan kanske inte finns där. För mig avgörs allt i första set och 1.83 på Vrablik är därför fint. Jag ser honom som favorit och lyckas han knipa det viktiga första så bör det rulla på.

I spelet så bör Vrablik kunna pressa bak Brossier som inte hinner med. Vrablik använder lite handled i sina blockar och får därmed extra fart vilket har visat sig ställa till det för flera spelare. Brossier är en spelare som ofrivilligt gärna hamnar en bit bak och där kommer han att bli ett lätt byte för Vrablik.

I övrigt tror jag på en välspelad match med flertalet fina bolldueller. Vrablik är inte någon spelare som slår ut en motståndare samtidigt som Brossier gärna står och gräver från bakre delarna av hagen. Vrablik säkerhet bör dock kunna luckra upp fransmannens spel.

Jiri Vrablik vs Benjamin Brossier

Spel: Jiri Vrablik -1.5 @ 1.83

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 13:40

@Tabletennisbet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt