Speltips: SAC Kings @ BKN Nets - Het Dlo!

Nets 1/21

Sacramento Kings (22-24) @ Brooklyn Nets (24-23)

Sacramento Kings

Kings öppnade säsongen strålande och man sköts som ur en kanon, nästan all förtjänst gick till De'Aaron Fox som ledde en oväntad run av vinster och man kunde nästan tro att Kings skulle hålla uppe detta när Buddy Heild började komma igång också. Nu är man tyvärr nere på jorden rätt rejält och man har gått ganska knackigt senaste månaderna. Mycket upp och ner och framförallt är det försvaret som får ta den stora biten av det negativa. Man är ett lag som bara tänker offensivt och varför skulle man inte göra det med Fox och Heild i spetsen tillsammans med Bogdan Bogdanovic och Nemanja Bejlica? Många bra skyttar och några stycken som kan skapa sitt eget är alltid viktigt. Försvar är dock ännu viktigare, om man inte har en stabil grund att stå på kommer det alltid att kollapsa förr eller senare. Det offensiva i basket är alltid flytande, vissa har en bra run och sätter allt de kastar upp men som man säger, allt som åker upp måste falla ner. Det är det som hänt Kings, i betting gillar man att prata om varians och det här är exakt samma sak. Det är det som händer när ens anfall bygger runt trepoängsskytte, det är high risk high reward spel och nu sitter inte trepoängarna som de gjorde tidigare. Även om Fox är en bra slasher så är de flesta i Kings shooters, mycket hänger på om någon har en bra dag eller inte och det funkar inte i längden i NBA. Sen är försvaret brutalt dåligt oftast även fast man har en spelare som Willie Cauley-Stein som blev draftad för sitt försvar, han håller ingen borta från paint.

Sac kommer in i denna match som är i mitten av deras roadtrip ute på östkusten, man är 1-1 hitills efter 2 matcher en mot Hornets som blev förlust och en mot Pistons som blev en knapp vinst efter att Buddy Heild satte en otrolig game-winner med ett pa sekunder kvar. Kings såg ut att ha det allmänt jobbigt under dessa två matcher och man är ett lag som inte är i rytm just nu, det mesta hänger på att deras rollspelare som t ex Belijca inte leverar tillräckligt bra som han gjorde tidigare, han har inte kommit upp i tvåsiffrigt i poäng sen 7 matcher tilbaka. Många av problemen kan sitta i att spelarna från bänken inte leverera som man bör, spelare som Yogi Ferrell och Frank Mason är två likadana spelare nästan och det kanske inte är det bästa att spela två bolldominanta guards samtidigt medans man vill få igång resten av bänken.

Positivt är att Buddy och De'Aaron håller en hög nivå tillsammans med Bogdanovic, denna trio är fokuset offensivt och man ska allra helst se upp med Heild just nu som är stekhet.

Inför matchen mot Nets i kväll kommer man in i Barclays Center mitt uppe i en roadtrip som inte är särskillt snäll, man har det redan tufft på bortaplan redan men att få möta ett stekhett Nets och ett mycket stabilt Raptors här framöver kommer bli tufft. Matchup mellan dessa två lag kommer se ut som ett trepoängskrig, båda lagen litar till 95% på sina skyttar medans de resterande 5% är i ett grått område. Kings har Fox och Heild att luta sig på, man möter ett Nets som släpper in 45 poäng/match från backcourt spelare, detta är topp 15 i ligan vilket inte är jättedåligt men man kan inte säga att man är lockdown defenders heller, Heild som varit het senaste tiden kommer få mycket att jobba med när han går upp mot Joe Harris som inte är särskillt bra försvare. Mycket kommer gå igenom Heild för han har den bästa matchupen och är stekhet som sagt. Kings kommer försöka hitta sina två guards och låta dessa vara playmakers då Bogdanvic har DeMarre Carroll som matchup och han är erkänt en bra defensiv spelare. Man bör fokusera på att involvera Cauley-Stein i pick and roll då han är en atletisk spelare som lever ovanför korgen, Nets är svaga inside men Jarrett Allen har faktiskt blivit avsevärt bättre på att skydda sin korg dock är det bara han som är en riktig rim protector.

Brooklyn Nets

Brooklyn har varit ett mycket bättre lag med definition på lag under denna säsong. Det är många som har klivit framåt i sina roller och inte minst har Joe Harris och Spencer Dinwiddle visat stora framsteg i sin utveckling. Man ligger just nu på en slutspelsplats och man vill fortsätta på den stigen även i kväll. Mycket kan hända men den här heta formen och att man har två closers i form av Russell och Dinwiddle, i tajta matcher hjälper Nets rejält. Man kommer fokusera på att fortsätta spela sitt spel, mycket treor och man känner sig bekväm med att luta sig mot Russell att skjuta tillbaka dem i fas om man startar dåligt. Nets har varit het på senaste tiden eller ska vi kanske säga att D'Angelo Russell har varit stekhet, grabben har visat att han kan ta över matcher så som mot Magic där han själv höll Nets med i matchen med sina 24 poäng i halvtid och det bara fortsatte rulla på efter det. Det viktigaste Nets har just nu är Spencer Dinwiddle, hans produktion från bänken är behövligt på alla sätt och vis och det avlastar en spelare som DLo som kanske inte kan hålla uppe sitt spel alla gånger, Spencer är en jämnare spelare som verkligen kan axla rollen när det inte går lika bra för första alternativt.

I kvällens matchup med Kings har man många bra matchups tycker jag. Med Russell, Harris, Dinwiddle och Allen kommer Sac ha problem om man är på humör. Andra spelare som man bör hålla ögonen på är Ed Davis och Rodions Kurucs, Davis är en brusier inside som är väldigt farlig på att ta offensiva returer och han kan ställa till med problem för Kings då Kings är en av ligans sämre lag på att hålla undan för offensiva returer. Kurucs är en tweener när det gäller forwardspositionerna och han är en bra spelare för spacing då han kan sänka ett par treor per match. Jarrett Allen är en annan spelare som jag tycker har en bra matchup och som kan skapa problem inside mot Cauley-Stein, hans pick and roll game är väldigt bra och han är ett lätt mål att hitta runt korgen i sånna lägen. Även om Nets och Kings spelare på en ganska lika sätt tycker jag att Nets har en bättre organisation bakåt, man har Carroll som kan guarda positionerna 2-4 och med Allen i mitten som en stor kropp och bra tajming i blockmöjligheter tror jag att Nets har en bra edge.

Speltips&Slutsats

Nets är ett lag på uppåtgång medans Sac har mycket att tänka på just nu med ett tufft schema framför sig, Nets är 10-1 SU när det gäller favoritskap så som i kväll medans Kings har haft det upp och ner på bortaplan och ligger 10-13 i den kategorin. Även om Kings har bra spelare man kan luta sig på så är deras support mycket sämre, Nets har en fin bänk med Dinwiddle, Davis och Hollis-Jefferson som bidrar mer just nu till lagets framgång än några av Kings starters. Det kommer bli en svängig match med mycket treor och inte mycket annat. Nets har ett bättre försvar men båda lagen har stora brister just i den aspekten.

Nets är dock heta och man har en bra matchup på hemmaplan, man vill fortsätta uppåt i East och förbli i slutspelsstriden. Kings är ett lag som blandar resultat väldigt mycket just nu och på bortaplan är man inte lika stabila som hemma med sin egen publik i ryggen. Med tanke på att Nets varit heta och på det möter man en bra matchup så tycker jag att Nets -3.5 @1.90 hos bet365 är lockande.

  • Nets -3.5
  • 1,90
  • Bet365
  • 8 units
  • 21:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.