Speltips: NO Pelicans @ POR Trail Blazers - Portland med eld i blicken

Lillard 1/18

New Orleans Pelicans (21-24) @ Portland Trail Blazers (27-19)

New Orleans Pelicans

NOLA kämpade på bra senast mot GSW men tyvärr stötte dem på eldkastaren i form Steph Curry. Man visade upp sig från sin dåliga sida i försvaret och från sin bästa sida i anfallet.

Pelicans är i mitten av sin roadtrip och man ska möta ett starkt hemmalag i Portland. Man har haft det tuffare på bortaplan i år än tiidgare vilket speglat deras resultat hela säsongen jämfört med förra året då man sprang riktigt bra på bortaplan. Pelicans har haft det svårt i försvaret hela året och man är i botten fem i den kategorin och det ser inte ut som att det kommer bli bättring på det närmaste tiden. Utan Anthony Davis hade man varit nere med Phoenix Suns och harvat med knappt 10 vinster. Ja, man har bra spelare, det är inte det som är felet, Randle och Holiday som support till Davis men mycket annat finns inte. Man saknar någon som kan avlasta Davis och man har ingen som kan stoppa vingspelare då man har Salomon Hill, E'Tuwan Moore, Darius Miller och Wesley Johnson, ingen av dessa är bra försvarspelare och det blir tufft att hålla borta spelare på elitnivå på SF positionen. Det är "bara" Davis och Holiday som är elit i försvaret men dessa kan såklart inte guarda alla, det är därför det ser ut som det gör i år i defensiven. Framåt har man inte tillräckligt med skyttar att förlita sig på natt in natt ut på en hög nivå för att hänga med framåt alltid. Man lägger nästan allt ansvar på att AD ska ordna poäng och ja, han kan go off men det är svårt när man inte alltid kan skapa sitt eget skott så som Harden, Durant eller James.

Inför nattens drabbning kommer man till Portland med förlust i bagaget och man har inte visat upp sig från sin bästa sida på bortaplan som sagt, på roadtrips med mer än två matcher är man 0-6 så man har haft det riktigt tufft att att hålla tröttheten borta när man är på roadtrip. Nu har man mött två lag som är över .500 och tittar mot ännu ett lag över .500. Man har som skrivet tidigare svårt att försvar sig och mot lag över .500 är man botten tre i att släppa in poäng, närmare 119 poäng i snitt släpper man in medans man håller en riktigt fin nivå på 117 poäng i snitt framåt. Mot Portland förväntar jag mig dock att man får det tuffare framåt. Jag tycker Portland har en bra matchup defensivt mot Pels med Jusuf Nurkic som stor kropp på AD, även om AD är Snabbare tycker jag att Nurkic sett bättre ut i försvaret än året innan. Det är Jrue Holiday som måste kliva fram som han gjorde i slutspelet för att Pelicans ska ha en chans i natt tillsammans med Davis. Han möter en Damian Lillard som har varit lite småskadad på senaste tiden och han har aldrig varit någon som är en lockadown defender. Möjligtvis att man lägger Evan Turner på Holiday för att få en större kropp på just honom.

Pelicans måste visa att bortaspöket inte är på riktigt och komma ut med ny energi efter förlusten mot Warriors. Det kommer bli tufft att möta ett hungrigt Portland som fortfarande har förra säsongens slutspelsmöte i bakhuvudet.

Portland Trail Blazers

Trail Blazers kommer från två förluster och en vinst senaste tre matcherna, två på bortaplan mot Nuggets och Kings och hemmamötet var mot Cleveland Cavaliers som man sopade matten med och vann enkelt mot senast. Portland har allt varit ett bra hemmalag och det visar man även i år då man är 19-7 SU i Moda Center. Trail Blazers spelar ett långsamt spel som kan vara jobbigt att möta, man gillar att spela mellan Lillard, McCollum och Nurkic medans Aminu och Turner finns ute på trepoängslinjen. Det blir mycket handoffs in till screen and roll med Nurkic för att komma nära korgen som möjligt och båda guardsen är duktiga i midrange och försvaret har svårt att justera sig när det gäller vem man ska ta som första prio, guard eller center. Jag tycker Portland har en bra variation när det gäller deras anfallssets då man använder sig av Nurkic i post och Lillard/McCollum ute vid trepoängaren, man gillar att få Nurkic i post men också att han är highpost och kan styra spelet därifrån och kan lätt rulla mot korg när det finns läge. Man gör mycket pindowns för McCollum som kan göra en curl runt screenen för att komma in emellan tre och frikastlinjen för enkla skott. Lillard kan skapa sitt eget skott bäst av Portlands trio och han gillar att utnyttja en enkel pick n roll och få ytor på det sätttet. Man sätter screens för Lillard också men inte lika ofta, hans spelstil är mer att ha bollen i händer och skapa något själv från iso eller pick n roll som sagt.

I nattens möte kommer Pelicans på besök och som jag skrev innan har Portland förra säsongens slutspelsfiasko i bakhuvudet varje gång man stöter på NOLA. Nu är Pelicans på en sliten roadtrip och jag tror att Portland kommer ha en bra chans att kunna hålla den här matchen inom räckhåll för vinst om man håller AD och Holiday i schack, lättare sagt än gjort. Det som är positivt i Portlands försvar är att man kan utnyttja både Al-Farouq Aminu och Jusuf Nurkic mot Anthony Davis medans Evan Turner kan hålla Jrue Holiday. Det viktiga i försvaret är dock att kunna hålla Davis på avstånd i pick n roll situtationer så det inte blir som förra säsongen då han Pelicans och Davis slaktade dem gång på gång. Aminu och Turner kommer vara viktiga rollspelare i natt då Aminu kan dra i sär Pelicans insideförsvar och låta Nurkic gå in och jobba i post och om double team kommer kan han kicka ut boll, Aminu håller Davis ockuperad för han är en helt okej trepoängsskytt som kan bli farlig om man låter honom stå öppen. Portland har en bra matchup rent allmänt mot New Orleans men att få detta lag på en roadtrip och det är deras tredje match är en riktigt fint.

Speltips&Slutsats

Pelicans har haft det tufft på bortaplan medans Portland är bland de bättre lagen på hemmaplan. NOLA är på en roadtrip och denna matchup är i smeten av just den roatripen, man har haft två tuffa matcher mot Clippers och Warriors nu går man upp mot ett lag som vill krossa dem efter förra årets fiasko slutspelet. Pelicans är 0-6 efter tre bortamatcher i rad medans Portland är 19-7 i Moda Center. Portland har en fin matchup när det gäller insideoffensiv och om Dame är på spelhumör kommer det bli tufft för Pelicans att hålla sig uppe med tanke på att luften kan ta slut tidigt. Det som lockar mig i denna matchup är Portland Trail Blazers -3 till 1.90 hos bet365.

  • Trail Blazers -3
  • 1.90
  • Bet365
  • 8 units
  • 04:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.