Speltips: Tennis: Duckworth/Thompson - Skupski/Skupski

Cirseb Tennis 1/16

Vi är i mitten av januari och har precis börjat säsongen, inledningsvis tycker jag det gått rätt så dåligt. Vi får inte med oss resultaten helt enkelt, men det är mycket tid kvar och en hel drös med inlägg som kommer i framtiden, så än så länge behöver vi inte oroa oss. Tråkig avslutning på förra veckan blev det men vi blickar framåt för denna vecka då det finns en hel del intressanta matcher. Framför allt i Australian Open som jag tycker vi ska titta lite närmare på i just detta inlägg.

Duckworth/Thompson - Skupski/Skupski (1) @ 2.55

Turnering: Australian Open

Spelbolag: Bethard

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 01:00

Vi beger oss äntligen ned till Australian Open då man nu satt igång med dubbeln också i turneringen. Man har lirat lite under dagen som varit och imorgon försöker man beta av den första omgången av matcher. Vi ska titta på en direkt på morgonen australiensk tid och där vi i speltipset väljer att backa två hemmaspelande grabbar.

Riktiga fighters

Jag tror mycket av oddset här ligger i att man kanske inte generellt ser Duckworth och Thompson som några utmanande dubbelspelare. Men det är skillnad när de spelar dubbel vanligt och när de får chansen att spela i Australian Open. Thompson har alltid visat sig vara vass på hemmaplan när han spelar dubbel och är väldigt duktig i spelformen redan sedan tidigare.

Duckworth är väl den "svaga" länken sett till dubbelkunskaper men jag tycker han visade upp ett riktigt fint serve och volleyspel i sin match mot Nadal i första omgången. Han har alltid haft kunskapen att vara bra i dubbel och spelet för det, men man förstår också att fokuset legat på singeln mer med tanke på hur skadedrabbad han varit de senaste åren.

Tillsammans är man väl inte supersamspelta, men det är två som känner varandra väl sedan tidigare. Man värmde upp här inför AO genom att spela Brisbane den första veckan av året och där blev det en semifinalplats i dubbeln efter några riktigt fina insatser. Man var nära mot Ram/Salisbury men nådde inte riktigt hela vägen och matchen innan vann man komfortabelt mot Lindstedt/Raonic. De sistnämnda slog ut bröderna Bryan i omgången innan och är inga dåliga dubbelspelare alls, så det är en stark merit.

Inatt så gäller det för dom att serva på bra, gör man det kommer man kunna hålla undan motståndet som inte är några särskilt starka returspelare. Både Duckworth och Thompson är två spelare som är riktiga fighters och ger aldrig upp, det kommer inte vara någon skillnad inatt heller och framför allt inte hemma där man kommer ha ett riktigt trevligt publikstöd med.

Rutinerade och samspelta

Motståndet står bröderna Skupski för i detta speltips. De har blivit ett ingnetat dubbelpar nu på ATP-touren de senaste åren och man har ett par titlar till och med att stoltsera med. Som spelare är man väldigt dubbelinriktade och man spelar väldigt klassiskt med serve och volley. De servar rätt så bra båda två och är utmärkta volleyspelare framme vid nät och det är ett recept som tillsammans med deras samspelthet gör dom oerhört farliga på alla nivåer.

Men det finns lite problemområden kan jag tycka och det är att man är väldigt begränsade i grundspelet. Det är inga spelare som gärna står bak vid baslinjen och har långa dueller om vi säger så. Det är också här Duckworth och Thompson har sina chanser. De båda är oerhört starka i returspelet och får ses ha en fin fördel just här i matchen. Man måste försöka gå hårt på returerna och pressa tillbaka servaren i banan. Lyckas man med det kommer man ha stor chans, men får bröderna Skupski mycket tid vid nätet och styra så kommer det inte att gå att få håll på någon av dom.

Oddset är drygt 2.55 inför nattens match och det tycker jag är ypperligt prisvärt. Det kommer vara väldigt små marginaler i matchen och väldigt tajta gem från båda sidorna tror jag på. När man väl får chansen måste de plocka den, men går det också till tiebreak kan det gå hur som helst det här. Jag tycker korrekt odds ligger mer mot 2.25 på australiensarna, man måste väga in deras enorma hemmafördel och jag tror det betyder mer än vad man värderat i oddset. Man kommer kämpa på oavsett i vilket underläge och med publiken kommer det vara som en "tredje" spelare (om man nu kan säga det så).

2.55 är fint värde och vi får hoppas på att det går vägen så vi kan ha en fin start på denna vecka!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.