Speltips: NO Pelicans @ GS Warriors - Goldcoast!

Durant/Curry 1/16

New Orleans Pelicans (23-25) @ Golden State Warriors (30-14)

New Orleans Pelicans

Pelicans tog en fin vinst senast mot Clippers, Anthony Davis gjorde vad han brukar göra och ledde sitt lag i poäng med 46. Även om Pelicans startade säsongen bra så har man visat sitt rätta jag sen dess. Man är inte tillräckligt bra för att hålla kontakt med de bättre lagen och även om man såg bra ut förra året utan Cousins så spelade man majoriteten av säsongen med honom, han var stor avlastning för Davis och det ser vi inte denna säsong. Medans Davis har en jämnhet som få har har t ex en som Jrue Holiday inte alls kommit upp i standard i poängkolumen så som förra året men samtidigt förväntade jag mig inte jättemycket från Pelicans, men att detta lag har det så jobigt som man här är fortfarande konstigt. Man ordna in Julius Randle som har varit bland de bättre spelarna detta år men det är inte tillräcklig hjälp för Davis.

Mycket vad gäller Pelicans dåliga säsong sitter i det horribla försvar man har. Man ser lite ut som Cavaliers förra året minus Lebron James, man kan göra poäng men kan inte försvara sig mot poäng. Pelicans försvar är botten 5 i ligan och mycket är för att man släpper in så otroligt mycket under korgen. Visst man har AD som rim protector men ingen annan finns att tillgå så när inte Davis är där är det öppen gata i princip. Man försvarar sig mediokert mot trepoängare men det är bättre än vad som finns inisde.

I nattens möte med GSW kommer man in till detta med vinst som sagt och självförtroende ska man ha, han är en riktigt fin matchup inside där AD kan operera. Han kommer vara fokus som vanligt och Warriors kommer få det tufft att försvara mot honom. Julius Randle är en annan som kommer ha en bra matchup och båda dessa kommer vara viktiga i den offensiva returtagar delen. Mycket kommer gå igenom Davis såklart men Jrue, ja, även fast han inte haft sin bästa säsong, kommer vara ett farligt vapen framåt då han har Curry som matchup. Holiday kommer att försöka trötta ut Curry så mycket som det bara går och Jrue är en riktigt vass försvarspelare, många säger att han är bland de värre att ha framför sig. Pelicans kommer behöva utnyttja sin styrka under korgen och få Warriors big men ur position för att kunna hänga med mot detta Golden State.

Golden State Warriors

Warriors spelade nattens som var mot Denver Nuggets och man exploderade för hela 51 poäng i första kvarten (!) med 10 treor och man tittade aldrig tillbaka. Alla var stekheta verkligen, KD, Curry o Co var helt magiska.

Warriors har haft det tufft fram till nu ungefär denna säsong, mycket har handlat om Kevin Durants eventuella bortfall i free agency sommaren som kommer, KDs och Greens bråk och om Warriors verkligen kommer kunna hålla detta skepp rakt fram till finalen i juni. Det man inte talar om nog mycket är Stephan Currys verkliga impact på detta lag, många tror och tycker att Green är lagets hjärta, ja, möjligtvis på planen men detta är Currys lag all dagar i veckan. Det är Steph som är kapten för skutan och det är han som leder laget framåt, inte Kevin inte Draymond inte Klay utan Steph. Detta lag hade fallit för längesen utan honom. Det handlar inte alltid om att slår rekord i three pointers made under en säsong eller att han slår rekord på rekord, det handlar om att han är en ledare som andra vill följa. Detta kommer skina igenom i juni när Warriors står där uppe på plats nummer ett ännu en gång.

Nattens matchup mot Pelicans kommer inte att vara något Warriors kommer lägga all sin fokus på, igår visade man vilken eld man är och brände upp Nuggets redan första 12 minuterna. I natt kommer man troligen att ta det lugnare och man kommer "go through the motions" som man säger. Eftersom lag i NBA har en så lång säsong går det nästan aldrig att vara på topp varje match, man kommer förlora mot svagare motstånd någon gång eller inte spela till den kapasitet man egentligen kan, detta är en sån match för Warriors.

Speltips&Slutsats

Okej, Pelicans och Warriors är två lag med firepower framåt, Pelicans har dålig defense, det kommer ett men, men efter att Warriors gick off totalt senast så tror jag inte man kan vila upp sig så snabbt att man släpper lös en eldkastare till. Man kommer vara belåtna med att vara på hemmaplan och man kommer kämpa för en vinst, dock tror jag att det kommer bli svårt att hålla motivationen på en hög nivå just i natt. Pelicans har haft det svårt att göra poäng mot lag över .500 och jag tror att de kommer att ha det i denna kamp också. Ja, AD har en bra matchup, möjligtvis Holiday men jag ser inte att man kommer kunna utnyttja alla sina vapen mot ett solidt GSW.

Jag har svårt att se att denna matchup kommer komma upp i 241+ poäng då dessa lag, även om man har firepower, tror jag inte att man kommer få det svårt att ta en lina som är så hög vid en roadtrip på västkusten eller i en b2b situation. IMO är Under 241 poäng till 1.90 hos bet365 lockande.

  • Under 241 poäng
  • 1,90
  • Bet365
  • 8 units
  • 04:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.