Speltips: DEN Nuggets @ HOU Rockets

**Denver Nuggets (26-11) @ Houston Rockets (22-16)

Denver Nuggets

Nuggets har varit heta nästan hela säsongen och leder prestigefyllda Western Conference, inte dåligt! Mycket har att göra med deras försvarspel. Ja, Nikola Jokic är deras motor framåt och deras playmaker tillsammans med Jamal Murray, dock tycker jag att deras defensiva arbete har varit outstandig, defense wins you championships. Deras insideförsvar har varit riktigt bra, framförallt är det Mason Plumlees fina arbete som gjort att man kunnat freda sin egen korg på ett fint sätt. Paul Millsap är ett annat ankare defensivt som man kunnat luta sig mot, med deras hjälp har Jokic försvarspel tagit flera kliv upp sen förra året och det har varit en stor fraktor i deras succé så här långt denna säsong.

Inför detta möte kommer till Houston, Texas med fem raka vinster. Man har fått tillbaka Millsap och Gray Harris från skador och båda kommer från bänken för en kraftig boost till laget när Jokic/Murray inte är på planen. Dessa vinster dock ska man ta med en nypa salt i mitt tycke, ja, man vinner men då måste man se mot vilka lag man vinner mot. Nuggets vinst mot San Antonio Spurs är deras enda vinst mot lag över .500, man har fått kämpa i de flesta matcherna för att komma ut med vinsten ens, mot Suns och Kings gick matcherna ner till slutsekunder för att säkra vinst, okej, man vann med 8 mot Knicks mot den var inte stenklar heller. Det finns mycket bra i Nuggets, jag håller med om det och det är kul att få se andra lag i toppen men man ska inte stirra sig blind på framgångarna när det finns oroligheter. Man kan inte stänga matcher ordentligt och det kommer man behöva göra mot ett Rockets eller rättare sagt en James Harden som är stekhet just nu.

I nattens matchup kommer Nuggets att ha en bra chans att straffa Houstons mediokra inside defense. Capela kommer inte kunna hålla Jokic i 35 minuter om denne fortsätter som han gjorde mot Hornets häromkvällen. Denver är i topp 10 i points in the paint där man gör 43 poäng/match i snitt, deras favoritplay är att få ner en big man djupt i paint i kontringsspelet få till en enkelt poäng eller foul. Även om inte Rockets är jättedåligt i sitt paintförsvar så är tyvärr inte Clint Capela en som är inställd på att försvara korgen som många andra big men är. Den viktigaste rollen han har är rulla till korgen och vara farlig där i kring. Jamal Murray har varit lite upp och ner under säsongen men när han är på spelhumör så är han en riktigt farlig spelare, det är här man kan utnyttja James Hardens dåliga spel bakåt gång på gång. Harden tänker bara framåt och han kommer låta Murray få sina chanser, Jamal måste bara ta dem.

Houston Rockets

Rockets har varit i god form efter att man startat säsongen väldigt dåligt. James Harden den senaste tiden har varit ett monster och även om man förlorade mot Portland sist ser jag att man ska ha goda chanser att kunna ge en bra match mot detta Nuggets. Även om Rockets anfallsspel är ganska förutsägbart så kan ingen i denna liga, världens bästa basketliga NBA stoppa James Harden en mot en, inte när han får en screen att jobba med heller för den delen. Denna man är en otroligt speciell spelare som vi får vittna och han har så mycket i sin arsenal att det inte ens är roligt att gå upp mot honom. Harden kommer att visa att fortfarande har krafter kvar att gå loss på Denver i natt. Ja, Harden är i fokus och det är inte så konstigt dock tycker jag att andra spelare som PJ Tucker inte får sin del av berömmet då han gör otroligt mycket både framåt och bakåt i planen, Capela gör sin grej runt korgen och är alltid ett hot i pick and roll situtioner. Andra i från bänken som varit bra är Gerald Green även om han kan vara ojämn så är han ofta ett hot från tre.

Det kanske känns underligt att säga det men Rockets har en riktigt bra chans att vinna mot detta Nuggets, man har spelat otroligt bra basket på senaste och en förlust kommer inte demolera deras självförtroende, Portlandmatchen var en riktig energisugande match mot Warriors och Rockets ville nog bara hem. Nu är man hemma och där är man starka, även om statistiken inte säger så denna säsong så har man alltid varit ett bra hemmalag. Nuggets är inte ett jättebra bortalag och har haft problem på bortaplan i flera år. Rockets kommer komma ut med en vinnarmentalitet på hemmaplan. James Harden är alltid i fokus men det finns fina rollspelare som kan kliva fram i Houston också.

Speltips

Nuggets har ett bra försvar, framförallt inside, man har en bättre bänk och man bör vara favoriter inför denna matchup kan man tycka men deras bortaspel är något som oroar. Nu möter man ett stekhett Houston Rockets med en dödlig James Harden som har MVP-priset i sikte efter en dålig start på säsongen. Mitt spel inför natten är Rockets vinst, man är på hemmaplan igen efter en miniroadtrip på västkusten, nu vill man visa att om man kan slå GSW så kan man slå Denver Nuggets också.

  • Rockets -1
  • 1,90
  • bet365
  • 02:00





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.