Speltips: OKC Thunder @ LA Lakers - Svårt utan James!

Oklahoma City Thunder (23-13) @ Los Angeles Lakers (21-16)

Oklahoma City Thunder

Thunder var i bra form för två veckor sen man hade 4 vinster i rad och allt verkade klicka, nu är man ojämn och även om Paul George är i fin form är ingen annan det riktigt. Thunder har bra rollspelare som gör sitt jobb men när Russell Westbrook inte gör poäng tillsammans med PG har Thunder det svårt. Om George inte hade varit i fin form hade det knappast sett ut som det gjort i år och man hade inte varit runt övre halvan av Western Conference. Försvaret är det som sticker ut ordentligt och Steven Adams och Co har gjort det riktigt bra när det gäller att freda sin korg i år igen. Det är det enda som är något så när jämnt för Thunder, man är ett lag som är väldigt upp och ner när det gäller skyttet och som jag skrivit tidigare behöver båda stjärnorna många skott för att nå upp till 25 poängssträcket för att göra impact i matcherna.

I natt möter man ett Lakers utan Lebron James och det är en enklare uppgift utan honom men jag tror fortfarande att det kommer bli tufft för Thunder att dra iväg alltför långt mot detta lag som har visat vilja att vinna och visa att man kan stå upp utan James på planen. Thunder har haft det tungt med att göra poäng på bortaplan hela säsongen, kanske inte under winstreaken men i övrigt, man lägger mycket ansvar i händer på PG och Russell och det är inte konstigt dock kommer inte rollspelarna ut i lika högt självtförtroende som stjärnorna. Även om bänken innehåller Dennis Schröder och Jerami Grant finns inte mycket annat att ta ifrån när det gäller att göra poäng, man ligger på en 26:e plats av 30 lag att göra poäng från bänken och det krävs mer ifrån dessa spelare för att hålla skeppet uppe på långsikt. Man är ett lag som gärna går till ett isoliation play och låter stjärnorna dribbla med bollen istället för att få rörelse i anfallet och få ut det bästa av alla.

I matchupen med Lakers ser jag att George kommer få mycket boll som vanligt, det finns ingen riktigt som kommer kunna guarda honom i det unga Lakerslaget och han kommer vara extra fired up efter förra årets och sommarens uteblivna bud från Los Angeles både i tradesnack och FA. Utöver George finns det bra matchups mot övriga i laget och jag tror att det kommer bli en poängsnål och jämn tillställning.

Los Angeles Lakers

Som sagt är inte Lebron James med i natt och har inte varit sen juldagen. Utan honom har man gått 2-2 och visst laget har gjort ganska mycket poäng utan honom har man mött Kings x2 och Clippers utöver Warriors, två lag som inte haft det bästa försvaret i år i ligan. Vem ska man luta sig mot i natt mot en av ligans bästa försvar? Jag tror den bästa hade varit Kyle Kuzma, Grant är en bra försvarer och har en lång wingspan dock kan man utnyttja att sätta screens med Abdel Naders gubbe och få en missmatch mot honom om man vill. Annars finns det inte mycket annat att gå till om man inte matchupmässigt då Thunder har bättre spelare i sitt försvar. Även om LA gjort mycket poäng på senaste kommer man få det tufft att dyrka upp försvaret utan James fysiska förmåga att ta sig till korgen i princip när han vill, detta öppnar alltid upp en spelare som har ett fritt läge, hur ska man göra när man inte har detta till sitt förfogande?

Man är ett lag som gärna springer utan Lebron då man är ett ungt lag dock är Thunder ett bra transition defense lag och på det en av ligans bättre kontringslag själva. Jag tror att man bör fokusera på att skjuta från tre mer än vad man gjort då Josh Hart och Kuzma har bra skytte att leverara med. Thunder är inte ett jättebra lag på att försvara ute vid trepoängslinjen då man hellre lägger fokus på att försvara paint där man har Steven Adams att luta sig mot.

Lakers matchup mot detta Thunder kommer bli ganska grit and grind tror jag och matchtempot kommer vara upp och ner, trepoängsskyttet måste vara nyckeln men detta är high risk, high reward medans försvaret mot spela fläckfritt. McGee, Ball och Co måste spela lockdown defense för att detta ska gå vägen och då tror jag att båda lagen kommer få det tufft att göra poäng, även i ett högt tempo.

Speltips

För mig är linan lite för hög, jag förstår att båda lagen har haft det bra offensivt senaste veckorna men man är två väldigt ojämna lag när det gäller att skjuta bollen. Lagen 6-13 respektive 6-13 hemma som bortalag och 228.5 är mycket poäng för två lag som måste få mycket att stämma offensivt för att kunna göra 115. Underlinan i denna kamp lockar och jag lägger 8 units på under 228.5 poäng.

  • Under 228,5 poäng
  • 1.90
  • bet365
  • 04:30

Om ni vill kika in vilka bonusar som finns så finns dessa här BONUSAR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt