Speltips: DEN Nuggets @ PHX Suns - Svårt framåt, bra bakåt!

Jokic 29/12

Denver Nuggets (22-11) @ Phoenix Suns (9-27)

Denver Nuggets

Nuggets har haft mycket skadeproblem sen i princip säsongen började, man har varit utan rookie Micheal Porter Jr sen dag ett, Will Barton sen dag två ungefär och man har andra tongivande spelare borta som Gary Harris och Paul Millsap. Ändå är man och fightas i toppen i blodbadet som kallas Western Conference, mycket till stor del pga sitt försvarspel och att Nikola Jokic har blivit någon man litar på till 100% att styra offensivt från sin centerpostionen vilket skapar missmatch nästan varje gång ner mot offensiv planhalva. En annan viktig del är att Jokic spelat bättre försvar än tidigare men också att den defensiva scheme coach Malone skapat kring detta lag hjälper Jokic att spela bättre. Två andra viktiga spelare som inte får nog med cred som bör ha det är Juancho Hernangomez och Mason Plumlee, Hernangomez har klivit fram som en pålitig scorer som kan lägga i 10 till 15 poäng per natt medans Plumlee är en paint protector som hjälper Jokic i när dennes atetiska förmåga inte räcker till runt korgen. Dessa två tillsammans med Jamal Murray och Nikola Jokic har blivit en stark stomme när viktiga spelare varit på sidlinjen har dessa tagit sitt ansvar för att hålla Nuggets vid liv och kämpandes i toppen. Nuggets spelar i sitt eget tempot och man går gärna via Jokic så mycket det bara går, hans courtvision är som en pointguards och han kan hitta sina medspelare när man minst anar det. Jokic kommer vara fokus inför nattens drabbning mot Suns som har det tungt när det gäller insideförsvaret då rookiecenter Deandre Ayton inte riktigt hänger med försvarsmässigt oavsett motstånd. Suns släpper in 25 poäng/match mot centrar och är cementerade i botten i denna kategori, dock så har Jokic haft en tends att i vissa matcher inte ta några skott alls då han gillar att assistera och göra impact på matchen på andra sätt. Dock tror jag att Jokic, som sagt, kommer vara fokus i natt för Nuggets och det är helt rätt.

Försvarsspelet för Nuggets har varit en av de viktiga delarna till deras framgång i år och jag tror att man kommer göra det väldigt svårt för Suns att komma till skott i natt. Mason Plumlee, Jamal Murray och Torrey Craig är tre spelare som visat gång på gång att man kan stoppa de allra bästa spelarna defensivt och i natt möter man ett lag som verkligen haft det svårt att göra poäng mot bra defensiva lag.

Phoenix Suns

Ja, vad ska man säga om Suns? Man är där man förväntade sig vara inför säsong och man har inte gjort någon förvånand eller besviken, jo, kanske Devin Booker som innan säsongen sa att förra säsongen var sista säsongen som han skulle vara utanför playoffs...Lycka till, Dev!

Detta lag är väldigt dåliga båda framåt och bakåt, förra året hade man i alla fall fire power framåt men i år har man haft det svårt även där. Devin Booker, deras bästa spelare, har haft skadeproblem och har missat mycket tid på planen och utan honom har man ingen riktigt som kan göra 25 poäng match in match ut. Man är ett ungt lag och även om Ayton startade bra och såg ut som en ROY så har han stannat av lite grann, visst han gör 18p och 10 returer men han spelare i det sämsta laget i ligan och att vara näst bäst i ett sånt lag säger inte mycket tyvärr. Han har potetial men han kan inte leda detta lag framåt ensam, inte just nu i vilket fall.

Suns kommer få det svårt mot ett försvarstarkt Nuggets och man har haft det svårt att göra poäng på hemmaplan av alla ställen, man bör kunna spela mycket bättre på hemmaplan än vad man har gjort hittills. Som tur är så kommer alla till spel för Suns, vilket betyder att Dev Book kommer att spela, han kommer få det tufft mot Craig men Booker är en stjärna och kommer förhoppningsvis hålla Suns i matchen.

Speltips&Slutsats

Nuggets är ett starkt försvarslag, man har haft 13-20-1 i över/under kategorin under säsongen, man är 5-10-1 på bortaplan. Denver har en bra försvarare mot nyckelpositioner i Suns anfall och detta kommer göra det extrasvårt för Phoenix som har det redan svårt att göra poäng. Suns är inte ett lag som gör särskillt mycket poäng på hemmaplan då man har det tufft där, man är 15-21-0 under säsongen och på hemmaplan är man 6-11-0 när det gäller över/under. Det långsamma tempot Nuggets spelar i ger mig också förtroende för att Suns kommer ha det svårt att höja tempot och springa sönder ett tufft Nuggetslag. Underspelet i denna kamp lockar i natt.

  • Under 215 poäng
  • 1,90
  • bet365
  • 03:00





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.