Speltips: SAC Kings @ LA Clippers - Midrange

Sacramento Kings (18-15) @ Los Angelese Clippers (19-14)

Tempo

Båda lagen är väldigt starka offensivt, defensiven är inte lika stark. Tempot kommer vara högt och framförallt Kings kommer hålla tempot uppe. DeAaron Fox, point guard för Kings, har varit en mästerlig dirigent i offensiven för sitt lag och i natt är det inget annorlunda mot rookien Shai Gilgeouse-Alexander. Sacramento har varit en fin uppstickar såhär långt och att man fortsätt hålla en ganska jämn nivå så långt in på säsongen är positvit. Även om det har gått för Kings måste man hålla nivån i februari-mars och kämpa när förluststreaken kommer, vilket det gör för alla lag.

Kings och Clippers har båda varit en överraskning år och mycket beror på deras spelstil. Kings använder sig av sina guards Fox och Hield mest och dessa har verkligen klivit fram som en av de bästa backcourts i ligan, andra som är värd att nämna är Nemanja Beilijca, Wille Cauley-Stein och Bogdan Bogdanovic. Man jobbar mycket från trepoängslinjen men också från midrange. Bogdanovic t ex är en mästare på att hitta yta runt frikastlinjen medans Fox är akrobatisk vid korgen, Heild är skarpskytt från tre och Cauley-Stein rensar returer och finner sig som mest 0-3 feet under korgen. Med dessa fem har Kings hittat en stomme som man saknat sen 2004 då man var i slutspel senast och man har en framtid att se framemot.

Clippers har en liknande spelstil men med mycket mindre skott från trepoängslinjen, man är i botten 5 i 3PA på 24/match och man kan säga att man lever i paint/midrange. En spelare som klivit fram som någon LA kan luta sig mot i tuffa situtationer är Tobias Harris, även om Lou Williams är den som har bollen mest i sina händer när det blir tajta matcher är det Harris som håller Clippers i bilden många av gångerna. Han har inte varit någon speciell tidigare, Harris har varit en scorer som inte gjort mycket annat, han har fått smeknamnet "a poormans Melo" i yngre dar och jag kan se det, förr. Nu, även om han är Clippers man att gå till som första val i anfallet tycker jag att han har utvecklats till en stabil ledare och framförallt någon man kan lita på att få poäng ifrån. Harris är definitionen av vad LA står för i år och det är att ta sig till korgen eller att skjuta midrange, Harris är en mycket bra midrange-spelare som utnyttjar sin kropp på bästa sätt i post och han kan hitta ytor för en eller två dribblingar och skott mellan trepoängslinjen och frikastlinjen. Clippers djup när det gäller deras bänk och rotation har varit något andra lag inte haft, bänken har varit otroligt stark med Montrezl Harrell, Lou Williams och Boban Marjanovic som drivmedel medans rookieguard Gilgeouse-Alexander varit en bra offensiv spelare för Clippers.

Tempot i denna match kommer att vara högoktanig från början till slut, dessa två lag gör topp 5 mest poäng i ligan på 115 poäng vardera medans defensiven lämnar mycket att önska, jag ser en matchbild likt Kings @ Mavs för två veckor sen då det knappt var något andrum när man bytte poäng fram och tillbaka hela första halvlek. Lagen är otroligt bra på att höja tempot och hålla det på en jämn nivå medans man har tunga ess i rockärmen på bänken som kan fortsätta att hålla tempot vid liv när startfemmorna sitter ner för vila. Även om lagen är midrange-tunga i sitt anfallsspel tycker jag inte att man ska oroa sig för mycket, många av dessa spelare är respektabla trepoängsskyttar medans insidespelet kommer vara som ett kring under korgen mellan de stora grabbar i Harrell och Cauley-Stein t ex.

Speltips

Som tidigare skrivet, dessa två lag är eld framåt och lite av en schweizerost i försvaret, jag tycker att båda lagen har en ganska bra matchup, speciellt Harrell i Clippers under korgen och DeAaron Fox som möter en rookie som visat svagheter i att hänga med snabba spelare. Lagen kommer komma in med en killer mentalitet från början till slut då detta, även om det fortfarande är tidigat, kan mycket väl spela in i mitten av april när slutspelet drar igång. Tempot kommer vara högt och possessions kommer att vara många, jag gillar verkligen överspelet i denna matchup.

  • Över 238.5 poäng
  • 1.90
  • bet365
  • 04:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt