Speltips: PHX Suns @ NY Knicks - Försvar i andra hand!

Phoenix Suns (6-24) @ New York Knicks (9-22)

Botten mot botten

Phoenix har haft det tufft senaste veckorna med att göra poäng, många spelare är lite missnöjda med att förlora och det är förståligt. Dock är man inte tillräckligt bra för att vara bättre än vad man är just nu. Därför måste man utveckla spelare medans man förlorar, det är måste vara prio ett. Nu gör man inte det och då kommer man se oroligheter som med Mikal Bridges och coach Kokoskov när dessa bråka vid sidlinjen. Nu har man dock fått tillbaka sin stjärna Devin Booker från skada och han gör såklart väldigt mycket för detta lag. Första valet i draften Deandre Ayton startade ut fint men har senaste månaden stannat upp lite i utvecklingen. Han är fortfarande stabil men han har mycket och lära, såklart.

Inför denna matchup möter man Knicks som spelade igår mot Pacers och förlorade, Suns har en fin chans att vända sin trend offensivt. Man har haft det väldigt tufft och man har verkligen varit pinsamma rent ut sagt. Nu möter man Knicks som inte lägger alltför stora tankar på sitt försvar, detta kommer Suns kunna utnyttja. Även om Suns anfall inte varit på senaste så har Knicks alldeles för många hål i sitt försvar för att NBA-spelare inte ska kunna ta vara på detta. Jag har svårt att inte se att Devin Booker går off i MSG, han har talang att komma fram stort i matcher och arenor som är ikoniska, t ex i TD Garden mot Boston Celtics. Booker har en prime matchup på det, även om statistiken säger annat så är inte Mudiay och Hardaway Jr några bra försvarare. Andra hål Suns kan utnyttja är Ayton mot Kanter, pick and roll kommer att spelas ofta mellan Booker/Ayton och detta är bra då Kanter är långsam i allmänhet. Knicks är är botten 5 på att försvara mot centrar och i paint (Knicks är sist i att försvara paint och släpper in 48,5 poäng/match.) Detta är en svaghet Suns kan gå på hårt för att hålla denna match jämn.

B2b förlust gör ingenting

Knicks är ett bra offensivt lag med bra spelare framåt, försvaret som sagt är under kritik! Enes Kanter kommer ge Ayton en tuff fight under korgen, Tim Hardaway Jr har varit vass med flera 20+ matcher och han möter ett försvar som är allt annat än bra och har en fin matchup mot Booker. Dessa två lag kommer att utnyttja varandras svagheter såklart, även om ingen av lagen spelar särskillt snabbt tror jag att båda lagen kommer öka tempot i denna matchup, inget av lagen har särskilda postup plays för sina centrar, möjligtvis Kanter men för det mesta är det pick and rolls/pops man håller sig till och detta kommer göra att försvaret måste rotera och då finns öppna ytor direkt att gå in i.

Även om Knicks spelade igår så åkte man bara till Indianapolis och detta är inte en lång resa, många av deras viktigaste spelare spelade runt 30-35 minuter vilket är vanligt och man bör inte vara trött inför denna match. Man kommer komma ut med motivation på hemmaplan mot ett lag som haft det svårt och man kommer vilja visa att man är ett lag som kan göra poäng i mängder. Båda lagen har bra matchups framåt framför sig, inget av dessa lag tänker på försvar alls och även om ingen av lagen står ut jättemycket i statistiken framåt så bör detta bli som Kings @ Mavs inatt, Hawaiibasket...

Allonzo Trier är ett frågetecken just nu och han lär inte spela, Trier har en varit en riktigt fin injektion och skrev nyss på ett två-års avtal med Knicks. Han har varit en effektiv spelare för Knicks från bänken och han kommer bli saknad i kvällens match.

Speltips

Som jag skrev tidigare är detta en match där försvaret är i andra hand och lagen har fina matchups på i princip alla positioner som man kan utnyttja till max. Därför känns övern i denna kamp lockande.

  • Över 221 poäng
  • 1.90
  • bet365
  • 01:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt