Speltips: LA Lakers @ HOU Rockets

Los Angeles Lakers (17-10) @ Houston Rockets (12-14)

Los Angeles Lakers

Lakers har börjat komma igång lite smått efter en tuff inledning på säsongen, det är som väntat Leborn James som bär laget framåt men på senaste tiden har Kyle Kuzma klivit fram vilket verkligen behövs för Lakers om man ska hålla sig uppe i det tuffa väst. Man har haft Brandon Ingram borta i ett par matcher nu och James har haft mindre supporting cast pga det också, dock tycker jag att en som Lonzo Ball har gjort det starkt i det defensiva, vilket inte syns lika mycket i statistiken för allmänheten men han har varit nästintill en lockdown defender senaste tiden, han hänger med fint i sidled och håller sig framför sin motståndare. Lakers har vunnit 4 av sina 5 senaste och som sagt med Kuzmas hjälpande har Lebron/Lakers kunnat slå några tuffa motståndare i Grizzlies och Spurs.

Lakers matchup mot Rockets bör bli en fartfylld tillställning, även om Rockets pace inte varit som tidigare och man har haft det tufft en längre tid nu så tror jag att båda lagen kommer bjuda upp till snabbt spel och Lakers kommer ha en bra matchup i paint då man gör näst mest poäng i paint tack vare James medans Rockets är mediokra i sitt försvar vid korgen, detta bör man utnyttja till fullo då McGee och James varit farliga och man kan stoppa Clint Capela i paint på försvarssidan då Javale och tillskottet Tyson Chandler visat spelförståelse och vilja att försvara därinne på ett ganska bra sätt så här långt. Lakers kommer få det tufft från tre i natt mest troligt om Rockets håller uppe sitt trepoängsförsvar då man bara släpper 27 trepoängare/match.

Lakers bör som sagt fokusera på att höja tempot och utnyttja kontringsspelet till fullo då man har atletiska spelare och försöka gå all in på att mangla Rockets i paint och försöka dra så mycket fouls på Houston som möjligt. Lakers kan skjuta treor men oftast opererar man i paint och midrange och där ska man fortsätta lägga tryck på i natt.

Houston Rockets

Man har haft det tufft i inledning av säsongen, det är försvaret som sviktat mycket som man förutsåg redan innan säsongen började då man förlorade två av sina bästa försvarsspelare i Trevor Ariza och Luc Mbah a Moute. Man spelar fortfarande sin ISO basket och det blir lättläst och förutsägbart även om man har två av ligans bästa iso spelare i James Harden och Chris Paul. Dessa två saker har varit det som gjort att Rockets inte hållit samma nivå som man gjort tidigare, vad man måste göra är att man måste höja tempot för man har inte ett tillräckligt bra försvar för att hålla andra lag tillbaka. Man måste ha ett organiserat försvar för att spela i ett lågt tempo annars blir det lättare att se vart svagheterna ligger.

I nattens match mot Lakers kommer man vilja gå all in och ta sig ur den dåliga trenden dem hamnat i, man kommer höja tempot för att få enkla poäng i ett Snabbare spelsystem. Efter det som hände i Stapels Center senast kommer detta bli ett rivalmöte och alla kommer vilja visa upp sig från sin bästa sida, Rockets trepoängskytte har varit upp och ner, Lakers har ett mediokert försvarspel mot treor och detta kommer man vilja utnyttja till hundra procent hos Rockets. Rockets vill ta sig ur den negativa trend man hamnat i och senast vann man tryggt mot Portland, i natt kommer man komma ut med eld i blicken för att visa att man är på rätt väg efter vinsten senast.

Rockets svaghet är försvar i paint och styrka i trepoängskyttet, dessa två är tvärtom hos motståndet och båda lagen kommer vilja gå ut hårt från börja och visa vad man går för.

Speltips

Mitt tips blir Över 223 poäng hos bet365 @1.90. Med tanke på Lakers form med 4-1 senaste 5 kommer man vilja fortsätta trenden. Rockets form är mer nerå men man är på hemmaplan mot en rival och båda lag kommer vilja visa vem som bestämmer i denna matchup. Matchen kommer ha ett högre tempo än tidigare medans Lakers utnyttjar paint kommer treorna regna in för Rockets inatt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt