Snett ute på dagens spel då David inte lyckades täcka linan. Av siffrorna att döma en väldigt jämn match där David först kunde dra iväg i avgörande set. Efter första dagens känns det som en halvknepig Chally där jag inte har helt koll på spelarnas form. Jag har ändå hittat ett spel inför morgondagen som passar bra i detta jämna startfält.

Robert Floras

Polacken hade en riktigt risig start på veckan då han stannade på 2-5 i kvot. Måste nog vara en av hans sämre prestationer i år och han såg en aning frustrerad ut. Men allt ont brukar föra något gott med sig och det fick vi bevis på idag.

Floras dunkade ut båda sina landsmän och av bara farten avväpnade han också Vilchez. 3-0 och ordningen är på något sätt återställd för Floras del.

Jag tror att Floras är på gång mot något bra denna Challyn. Hittar han bara rätt gnista så brukar han kunna bära med sig det hela väget ut och denna gången verkar det vara så. Det är dock ingen spelare som kör över sin motståndare vilket jag kommer ta upp vidare i min slutsats.

Pavel Platonov

Vitryssen Platonov är en gammal man i gamet. Han är självklart en av "höjdarna" i denna tävling och lär vara med i snacket när det närmar sig slutspel. Han gjorde en fin tävling i Vitryssland för någon vecka sedan och kanske så trodde man att han skulle ta med sig den formen in här. Det gjorde han inte riktigt då han fick slita ont mot blåbäret Kiss i första matchen - seger 3-1 till slut. Efter det blev det en tuff förlust mot Golebiowski som verkligen har imponerat under denna veckan.

Platonov är egentligen en ganska platt spelare som inte ser mycket ut för världen. Han gör dock det svårt för sina motståndare och vinner de enkla bollarna och är allmänt bollsnål. Orkar man inte lägga ner jobbet mot honom är man ganska körd från start.

Slutsats och speltips

Jag ser Floras som favorit här om man ser till dagsformen. Oddsen på det spelet är dock inget som intresserar mig. Överspelet har dock alla förutsättningar för att hitta hem. Polacken har otroligt svårt att köra över någon och bara idag spelade han två femsetare. Kikar man bakåt i tiden så går han nästan alltid över denna linan när motståndet är bättre.

Platonov är likt Floras inte någon som kör över sin motståndare - se bara mot Kiss idag. Utan vapen så förlorar man alltid något set och mot en spelare som Floras känner jag mig nästan övertygad om det.

Vi har två spelare som brukar kriga in i det sista vilket gör att seten bör bli jämna. Matchen kommer troligtvis bli väldigt sevärd med längre dueller och jag ser framför mig en match som går till fem set där Floras skriker in matchbollen där svetten flödar över hela bordet.

Robert Floras vs Pavel Platonov

Spel: Över 74.5 @ 1.83

Stake: 5/10u

Bookie: bet365

Spelstopp: 13:50

@Tabletennisbet

Alla rekar
Över 74.5
2018-12-06 13:50
Robert Floras vs Pavel Platonov
5.00 u
-5.00 u